DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 724
Grisekød, skinke af inderlår, helt afpudset, rå
Engelsk navn
Pork, ham, topside (M. Semimembranosus), lean, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 446 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 446 kJ 1003
Energi (kcal) 106 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 106 kcal 1003
Protein 21,4 g 19,9 - 23,3 46 2091, 1832, 1336
Protein fra Aminosyrer 17,1 g 1003
Protein, deklaration 21,4 g 19,9 - 23,3 46 2091, 1832, 1336
Kulhydrat difference 0,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,1 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 2,2 g 0,9 - 3,3 22 2091, 1832
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,11 g 4 1003
Aske 1,2 g 1,165 1,11 - 1,17 4 2091
Tørstof 24,8 g 23,2 - 26,4 22 2091, 1832
Vand 75,2 g 73,6 - 76,8 22 2091, 1832
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,23 RE 1003
Retinol 2,23 µg 1,5 1,4 - 4,5 4 2091
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,142 µg 1003
D3-vitamin 0,0243 µg 0,026 0,014 - 0,03 4 2091
25-hydroxy D3-vitamin 0,0473 µg 0,045 0,041 - 0,058 4 2091
E-vitamin 0,408 α-TE
alfa-Tokoferol 0,408 mg 0,34 0,33 - 0,62 4 2091
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 1,15 mg 1,188 0,927 - 1,28 4 2091
Riboflavin (B2-vitamin) 0,122 mg 0,124 0,104 - 0,135 4 2091
Niacinækvivalent 11,8 NE 1003
Niacin 7,93 mg 7,85 7,5 - 8,5 4 2091
B6-vitamin 0,703 mg 0,68 0,62 - 0,83 4 2091
Pantotensyre 0,467 mg 0,37 0,31 - 0,82 4 2091
Biotin 1,78 µg 1,7 1,6 - 2,1 4 2091
Folat 1,50 µg 0,8 - 4,6 10 T 988.0
B12-vitamin 0,700 µg 0,7 0,3 - 1,1 4 2091
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 42,1 mg 42,1 41,2 - 42,9 4 2091
Kalium 387 mg 386,0 368 - 409 4 2091
Calcium 4,24 mg 4,275 4,05 - 4,36 4 2091
Magnesium 25,2 mg 25,15 24,6 - 25,9 4 2091
Jern 0,462 mg 0,46 0,42 - 0,51 4 2091
Kobber 0,0996 mg 0,0 - 0,22 270 2091, 1102
Zink 3,57 mg 0,0 - 6,9 270 2091, 1102
Mangan 0,00650 mg 0,006 0,006 - 0,007 4 2091
Krom 0,278 µg 0,26 0,09 - 0,5 4 2091
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 6,94 µg 0,0 - 300 235 2091, 1102
Fosfor 209 mg 210,0 201 - 214 4 2091
Jod 1,000 µg 1003
Nikkel 0,238 µg 0,26 0,11 - 0,32 4 2091
Kviksølv 0,130 µg 0,0 0,0 - 2,3 126 1533
Arsen 2,00 µg 0,0 - 18 266 1102
Cadmium 1,90 µg 1,0 0,0 - 24 126 1533
Bly 5,60 µg 2,8 0,0 - 9,2 126 1533
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,024 1,21 2091
C16:0 0,484 24 2091
C17:0 0,005 0,251 2091
C18:0 0,260 12,9 2091
C20:0 0,000 0,0 2091
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,065 3,2 2091
C17:1,n-7 0,007 0,365 2091
C18:1,n-7 0,086 4,28 2091
C18:1,n-9 0,841 41,7 2091
C20:1,n-9 0,016 0,8 2091
C18:1,trans 0,005 0,263 2091
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,157 7,77 2091
C18:3,n-3 0,008 0,388 2091
C20:2,n-6 0,007 0,331 2091
C20:4,n-6 0,043 2,12 2091
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,774 38,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,022 50,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,214 10,6 1003
Sum transfedtsyrer 0,005 0,263 1003
Sum fedtsyrer 2,016 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,008 0,388 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,206 10,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 59 mg 54,0 52 - 75 4 2091
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,423 2091, 1832, 1336
Isoleucin 1060 310 1059
Leucin 1610 470 1059
Lysin 1920 560 1059
Methionin 548 160 1059
Cystin 144 42 1059
Phenylalanin 787 230 1059
Tyrosin 719 210 1059
Threonin 924 270 1059
Tryptofan 233 68 1059
Valin 1160 340 1059
Arginin 1270 370 1059
Histidin 821 240 1059
Alanin 1230 360 1059
Asparaginsyre 1920 560 1059
Glutaminsyre 2840 830 1059
Glycin 993 290 1059
Prolin 787 230 1059
Serin 856 250 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,0750 mg 0,074 - 0,076 3 1460
Cholin 75,0 mg 1 2187
Tyramin 0,0750 mg 0,074 - 0,076 3 1460
Sum biogene aminer 0,150 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,920 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby