DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 969
Karse, frisk
Engelsk navn
Cress, garden, raw
Taxonomisk navn
Lepidium sativum L.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 111 kJ 1003
Energi (kcal) 27 kcal 1003
Protein 2,8 g 4 1825
Protein fra Aminosyrer 1,8 g 1003
Protein, deklaration 2,8 g 4 1825
Kulhydrat difference 3,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,2 g 1003
Kostfibre 1,6 g 4 1825
Fedt 0,5 g 4 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,16 g 5 1003
Aske 0,5 g 4 1825
Tørstof 7,3 g 6,5 - 9 8 1808, 1825
Vand 92,7 g 91 - 93,5 8 1808, 1825
Nitrogen 0,448 g 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 207 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 2480 µg 2335 1800 - 3440 4 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1001
E-vitamin 3,60 α-TE
alfa-Tokoferol 3,60 mg 1 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,180 mg 0,123 - 0,25 8 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,200 mg 0,15 - 0,296 7 1022
Niacinækvivalent 3,17 NE 1003
Niacin 2,50 mg 1,76 - 3,04 10 1018
B6-vitamin 0,300 mg 0,231 - 0,369 5 1025
Pantothensyre 0,300 mg T 8
Biotin 0,400 µg T 8
Folat 110 µg 6 1803
Frit folat 41,0 µg T 8
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 35,0 mg 1003
Ascorbinsyre 35,0 mg 15 - 46 24 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 63,0 mg 3,6 - 90,3 5 1058
Kalium 129 mg 112 - 138 5 1058
Calcium 70,0 mg 41 - 102 5 1030
Magnesium 44,0 mg 34,9 - 49 5 1058
Jern 2,30 mg 0,9 - 6,9 8 1043
Kobber 0,0900 mg 1 T 8
Zink 0,460 mg 1 T 8
Selen 0 µg 1 2135
Fosfor 76,0 mg 1938
Jod 0,900 µg 0,25 - 1,3 5 1055
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,0700 g 1314
Glukose 0,160 g 1314
Sum monosakkarider 0,230 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1314
Sakkarose 0 g 1314
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0,230 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g 1314
Cellulose 0,750 g 1314
Lignin 0,0600 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,066 16,4 1039
C18:0 0,004 1,06 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,007 1,85 1039
C18:1,n-9 0,030 7,42 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,073 18,3 1039
C18:3,n-3 0,220 54,9 1039
C20:4,n-6 0,000 0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,070 17,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,037 9,28 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,293 73,2 1003
Sum fedtsyrer 0,400 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,220 54,9 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,073 18,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 99 220 1059
Leucin 143 320 1059
Lysin 157 350 1059
Methionin 35 79 1059
Cystin 4 10 1059
Phenylalanin 112 250 1059
Tyrosin 67 150 1059
Threonin 103 230 1059
Tryptofan 40 90 1059
Valin 134 300 1059
Arginin 143 320 1059
Histidin 58 130 1059
Alanin 116 260 1059
Asparaginsyre 251 560 1059
Glutaminsyre 309 690 1059
Glycin 103 230 1059
Prolin 99 220 1059
Serin 103 230 1059
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 29
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby