DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 55
Grønne ærter, rå
Engelsk navn
Peas, green, raw
Taxonomisk navn
Pisum sativum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 294 kJ 1003
Energi (kcal) 70 kcal 1003
Protein 5,9 g 4,7 - 7 19 1073, 1825
Protein fra Aminosyrer 4,2 g 1003
Protein, deklaration 5,9 g 4,7 - 7 19 1073, 1825
Kulhydrat difference 12,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 7,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 7,0 g 1003
Kostfibre 5,9 g 4,7 - 6,7 4 1825
Fedt 0,7 g 0,6 - 0,8 4 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 3 1003
Aske 0,8 g 0,6 - 0,9 19 1073, 1825
Tørstof 20,4 g 16,8 - 24,2 25 1073, 1808, 1825
Vand 79,6 g 75,8 - 83,2 25 1073, 1808, 1825
Nitrogen 0,951 g 0,752 - 1,12 19 1073, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 36,3 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 218 µg 196,5 107 - 372 6 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,0200 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0200 mg 1 1034
K1-vitamin 70,0 µg 1006
Thiamin (B1-vitamin) 0,310 mg 0,263 - 0,372 5 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,130 mg 0,109 - 0,2 10 1022
Niacinækvivalent 2,98 NE 1003
Niacin 2,20 mg 1,87 - 2,62 10 1018
B6-vitamin 0,160 mg 0,093 - 0,193 6 1025
Pantotensyre 0,750 mg 1352
Biotin 3,00 µg 1,9 - 3,9 4 1071
Folat 25,0 µg 6 1803
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 43,0 mg 1003
Ascorbinsyre 43,0 mg 32 - 59 15 1073
Cholin 28,4 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2,00 mg 1,5 - 2,3 3 1058
Kalium 300 mg 276 - 320 3 1058
Calcium 30,0 mg 24 - 33 5 1030
Magnesium 28,0 mg 25,8 - 33,5 3 1058
Jern 1,80 mg 1,2 - 2,6 4 1043
Kobber 0,110 mg 0,11 0,015 - 0,19 30 1082
Zink 0,750 mg 0,71 0,4 - 1,4 30 1082
Mangan 0,380 mg 0,34 - 0,43 3 1348
Krom 1,40 µg 1,0 0,0 - 9 21 T 1310.0
Molybdæn 20,0 µg 1 T 1310.0
Selen 1,02 µg 0,0 - 2,5 22 1843, 1914
Fosfor 130 mg 110 - 150 3 1348
Jod 0,150 µg 0,0 - 0,55 5 1055
Nikkel 25,6 µg 2,1 - 60,6 22 1843, 1914
Kviksølv 0,200 µg 0,04 0,0 - 1,1 21 T 1310.0
Arsen 0,1000 µg 0,0 0,0 - 0,5 21 T 1310.0
Cadmium 0,219 µg 0,011 - 1,09 22 1843, 1914
Bly 0,336 µg 0,0 - 1 22 1843, 1914
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,160 g 1314
Glukose 0,180 g 1314
Sum monosakkarider 0,340 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1314
Sakkarose 4,36 g 1314
Sum disakkarider 4,36 g 1003
Sum sukkerarter 4,70 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 1,80 g 1314
Cellulose 1,97 g 1314
Lignin 0 g 1314
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 3,00 mg 1 - 5 1101
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,120 21,4 1039
C18:0 0,008 1,45 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,048 8,52 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,320 57,1 1039
C18:3,n-3 0,064 11,4 1039
C20:4,n-6 0,000 0,0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,128 22,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,048 8,52 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,384 68,6 1003
Sum fedtsyrer 0,560 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,064 11,4 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,320 57,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 228 240 1059
Leucin 352 370 1059
Lysin 371 390 1059
Methionin 50 53 1059
Cystin 19 20 1059
Phenylalanin 209 220 1059
Tyrosin 133 140 1059
Threonin 219 230 1059
Tryptofan 47 49 1059
Valin 285 300 1059
Arginin 704 740 1059
Histidin 105 110 1059
Alanin 276 290 1059
Asparaginsyre 513 540 1059
Glutaminsyre 713 750 1059
Glycin 200 210 1059
Prolin 190 200 1059
Serin 238 250 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0,0 - 0,025 1488
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Sum biogene aminer 0,0130 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 60 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby