DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1052
Smør, saltet
Engelsk navn
Butter, salt added
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 3047 kJ 1003
Energi (kcal) 741 kcal 1003
Protein 0,7 g 0,638 0,446 - 1,08 8 2092
Protein fra Aminosyrer 0,6 g 1003
Protein, deklaration 0,7 g 0,625 0,437 - 1,06 8 2092
Kulhydrat difference 1,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,2 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 81,5 g 76,2 - 85,4 49 1818, 2092, 1250, 1844
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,93 g 47 1003
Aske 1,1 g 0,6 - 1,42 32 2092, 1844
Tørstof 84,4 g 79,7 - 88 45 2092, 1250, 1844
Vand 15,6 g 11,9 - 20,2 45 2092, 1250, 1844
Nitrogen 0,105 g 0,1 0,07 - 0,17 8 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 779 RE 1003
Retinol 719 µg 520 - 937 45 2092, 1250, 1844
beta-Caroten 362 µg 1049
D-vitamin 0,642 µg 1003
D3-vitamin 0,196 µg 0,157 0,134 - 0,336 4 1957
D2-vitamin 0,0610 µg 0,060 0,056 - 0,067 4 1957
25-hydroxy D3-vitamin 0,0960 µg 0,091 0,081 - 0,119 4 1957
25-hydroxy D2-vitamin 0,0580 µg 0,053 0,035 - 0,09 4 1957
E-vitamin 1,76 α-TE
alfa-Tokoferol 1,76 mg 1,95 0,32 - 2,3 8 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,00700 mg 0,006 - 0,008 2 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0350 mg 0,025 - 0,041 3 1022
Niacinækvivalent 0,251 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 1347
B6-vitamin 0 mg 1 1025
Pantotensyre 0,110 mg 1938
Biotin 0 µg 1344
Folat 3,00 µg 2 1938
Frit folat 0 µg 1344
B12-vitamin 0,170 µg 0,13 - 0,22 4 1938
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1344
Cholin 18,8 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 372 mg 213 - 513 47 2092, 1058, 1250, 1844
Kalium 29,1 mg 15 - 48 47 2092, 1058, 1250, 1844
Calcium 16,8 mg 13 - 21 10 2092, 1030
Magnesium 1,60 mg 1,1 - 2,2 10 2092, 1058
Jern 0,0115 mg 0,008 0,0 - 0,032 8 2092
Kobber 0,0219 mg 0,018 0,013 - 0,034 8 2092
Zink 0,0435 mg 0,045 0,026 - 0,052 8 2092
Mangan 0,000125 mg 0,0 0,0 - 0,001 8 2092
Krom 0,344 µg 0,12 0,0 - 2,08 8 2092
Molybdæn 0 µg 1348
Selen 1,56 µg 1,55 0,0 - 3,8 8 2092
Fosfor 21,4 mg 20,5 18 - 27 8 2092
Chlorid 622 mg 467 - 820 21 2092, 1250
Jod 2,74 µg 2,65 1,2 - 5 8 2092
Nikkel 0,553 µg 0,0 - 5 18 2092, 1887
Kviksølv 0,200 µg 4 1348
Cadmium 0,500 µg 4 1348
Bly 4,00 µg 0,0 - 17 4 1348
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 0,0 8 2092
Galaktose 0 g 0,0 8 2092
Glukose 0 g 0,0 8 2092
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0,575 g 0,5 0,5 - 0,8 8 2092
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 0,0 8 2092
Sum disakkarider 0,575 g 1003
Sum sukkerarter 0,575 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 0,0300 mg 1495
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 3,164 4,1 2092
C6:0 2,189 2,84 2092
C8:0 1,180 1,53 2092
C10:0 2,579 3,34 2092
C12:0 2,898 3,76 2092
C14:0 8,516 11 2092
C15:0 0,875 1,13 2092
C16:0 23,061 29,9 2092
C18:0 9,072 11,7 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,693 0,899 2092
C16:1,n-7 1,108 1,43 2092
C18:1,n-7 0,524 0,68 2092
C18:1,n-9 14,654 19 2092
C18:1,trans 2,904 3,76 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,345 1,74 2092
C18:2,konjugeret 0,321 0,416 2092
C18:3,n-3 0,536 0,696 2092
C18:2,trans 0,617 0,8 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,788 1,02 2092
Sum mættede fedtsyrer 53,536 69,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 16,980 22 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,202 2,85 1003
Sum transfedtsyrer 3,520 4,57 1003
Sum fedtsyrer 77,025 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,536 0,696 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,345 1,74 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 220 mg 210 - 225 8 1237
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 39 370 1059
Leucin 64 610 1059
Lysin 60 570 1059
Methionin 17 160 1059
Cystin 5 49 1059
Phenylalanin 34 320 1059
Tyrosin 28 270 1059
Threonin 28 270 1059
Tryptofan 9 86 1059
Valin 46 440 1059
Arginin 23 220 1059
Histidin 19 180 1059
Alanin 22 210 1059
Asparaginsyre 55 520 1059
Glutaminsyre 133 1270 1059
Glycin 14 130 1059
Prolin 65 620 1059
Serin 38 360 1059
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003
Massefylde 0,9 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby