DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 491
Cantaloupe (melon), rå
Engelsk navn
Melon, cantaloup, raw
Taxonomisk navn
Cucumis melo var. cantalupo (Seringe, 1828)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 152 kJ 1003
Energi (kcal) 36 kcal 1003
Protein 0,8 g 0,6 - 1 17 1938
Protein, deklaration 0,8 g 0,6 - 1 17 1938
Kulhydrat difference 8,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 7,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 7,3 g 1003
Kostfibre 0,9 g 0,6 - 1,6 18 1938
Fedt 0,2 g 0,08 - 0,32 21 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,04 g 50 1003
Aske 0,7 g 0,45 - 0,9 17 1938
Tørstof 9,8 g 7,14 - 11,8 30 1938
Vand 90,2 g 88,1 - 92,8 30 1938
Nitrogen 0,134 g 0,096 - 0,16 17 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 4,00 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 24,0 µg 1003
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,140 α-TE
alfa-Tokoferol 0,140 mg 1342
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0410 mg 0,02 - 0,08 13 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0190 mg 0,015 - 0,02 4 1938
Niacinækvivalent 0,768 NE 1003
Niacin 0,734 mg 0,528 - 0,89 18 1938
B6-vitamin 0,0720 mg 0,028 - 0,12 14 1938
Pantotensyre 0,105 mg 0,042 - 0,157 13 1938
Folat 21,0 µg 7 - 40 17 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 27,8 mg 1003
Ascorbinsyre 24,8 mg 16,2 - 33,4 19 1342
Dehydroascorbinsyre 3,00 mg 1837
Cholin 7,60 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 16,0 mg 5 - 44 50 1938
Kalium 267 mg 112 - 420 54 1938
Calcium 9,02 mg 3,62 - 11,8 6 1015
Magnesium 12,0 mg 7 - 18 54 1938
Rubidium 60,0 µg 1356
Jern 0,210 mg 0,07 - 0,64 54 1938
Kobber 0,0410 mg 0,0 - 0,204 54 1938
Zink 0,180 mg 0,07 - 0,37 53 1938
Mangan 0,0410 mg 0,0 - 0,066 54 1938
Krom 0 µg 1356
Molybdæn 0 µg 1356
Cobolt 0 µg 1356
Selen 0 µg 1356
Aluminium 0 mg 1356
Silicium 0 mg 1356
Bor 0 µg 1356
Fosfor 38,9 mg 13,7 - 78,6 6 1015
Fluor 0 µg 1356
Brom 0 µg 1356
Jod 0 µg 1356
Nikkel 7,00 µg 1356
Kviksølv 0,200 µg 1356
Arsen 3,00 µg 1356
Cadmium 1,000 µg 1356
Bly 3,00 µg 1356
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,87 g 14 2130
Galaktose 0,0600 g 8 2130
Glukose 1,54 g 14 2130
Sum monosakkarider 3,47 g 1003
Laktose 0 g 8 2130
Maltose 0,0400 g 11 2130
Sakkarose 4,35 g 14 2130
Sum disakkarider 4,39 g 1003
Sum sukkerarter 7,86 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 0,0300 g 4 2130
Crude fibre 0,600 g 1342
Neutral detergent fibre 0,320 g 5 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,041 30,4 T 447.0
C18:0 0,008 6,25 T 447.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,004 3,12 T 447.0
C18:1,n-9 0,020 14,8 T 447.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,024 17,9 T 447.0
C18:3,n-3 0,036 27,3 T 447.0
C20:4,n-6 0,000 0,0 T 447.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,049 36,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,024 17,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,060 45,3 1003
Sum fedtsyrer 0,133 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,036 27,3 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,024 17,9 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 21 160 1938
Leucin 29 220 1938
Methionin 12 90 1938
Cystin 2 15 1938
Phenylalanin 23 170 1938
Tyrosin 13 100 1938
Threonin 17 130 1938
Tryptofan 2 15 1938
Valin 34 250 1938
Arginin 29 220 1938
Histidin 15 110 1938
Alanin 95 710 1938
Asparaginsyre 134 1000 1938
Glutaminsyre 214 1600 1938
Glycin 25 190 1938
Prolin 19 140 1938
Serin 42 310 1938
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 44 18 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 T 447.0

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby