DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 143
Rugkerner, hele/knækkede
Engelsk navn
Rye kernels, whole/cracked
Taxonomisk navn
Secale cereale (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1401 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1401 kJ 1003
Energi (kcal) 332 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 332 kcal 1003
Protein 9,0 g 8,3 - 10,5 7 1059, 1825
Protein fra Aminosyrer 7,6 g 1003
Protein, deklaration 9,7 g 8,9 - 11,3 7 1059, 1825
Kulhydrat difference 76,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 61,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 60,8 g 1003
Kostfibre 14,8 g 13,7 - 15,8 4 1825
Fedt 2,3 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 3 1003
Aske 1,7 g 1,5 - 1,8 4 1825
Tørstof 89,3 g 88,1 - 91,1 10 1072, 1825
Vand 10,7 g 8,9 - 11,9 10 1072, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 1,15 α-TE
alfa-Tokoferol 1,15 mg 0,94 - 1,29 4 1034
alfa-Tokotrienol 1,10 mg 0,82 - 1,31 4 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,370 mg 0,359 - 0,404 4 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,170 mg 0,152 - 0,19 10 1022
Niacinækvivalent 1,89 NE 1003
Niacin 1,70 mg 1,68 - 1,8 10 1018
B6-vitamin 0,284 mg 0,234 - 0,334 6 1072
Pantotensyre 1,34 mg 1352
Biotin 6,00 µg 1344
Folat 56,0 µg 46,3 - 64,4 4 1374
Frit folat 36,0 µg 23,9 - 45,9 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 3,80 mg 3,4 - 4,5 3 1058
Kalium 428 mg 405 - 450 3 1058
Calcium 28,8 mg 27 - 30,2 6 1015
Magnesium 98,0 mg 89,4 - 103 3 1058
Rubidium 1400 µg 1200 - 1700 10 1348
Jern 4,00 mg 1065
Kobber 0,320 mg 0,23 - 0,39 26 1104
Zink 2,90 mg 1,9 - 3,9 26 1104
Mangan 3,70 mg 2,8 - 4,3 10 1348
Krom 1,70 µg 0,3 0,0 - 25,4 32 1506
Molybdæn 10,00 µg 10 1348
Cobolt 2,00 µg 1 - 3 10 1348
Selen 1,50 µg 0,9 0,0 - 8,4 32 1506
Aluminium 1,10 mg 0,7 - 1,5 10 1348
Silicium 4,00 mg 2 - 10 10 1348
Bor 250 µg 170 - 300 10 1348
Fosfor 360 mg 330 - 370 10 1348
Fluor 140 µg 60 - 230 10 1348
Brom 2300 µg 1 - 15300 10 1348
Jod 3,00 µg 1 T 61.0
Svovl 140 mg 120 - 160 10 1348
Nikkel 6,80 µg 6,9 2,1 - 10,5 10 T 60.0
Kviksølv 0,560 µg 0,42 0,0 - 1,4 32 1506
Arsen 2,24 µg 1,65 0,0 - 12,7 32 1506
Cadmium 1,70 µg 1,2 0,0 - 11,4 32 1506
Bly 2,40 µg 1,2 0,0 - 15,7 32 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,570 g 1314
Glukose 0,770 g 1314
Sum monosakkarider 1,34 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 3,39 g 1314
Sakkarose 0,910 g 1314
Sum disakkarider 4,30 g 1003
Sum sukkerarter 5,64 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 52,5 g 1314
Cellulose 1,50 g 1314
Lignin 0,700 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,295 17,5 1039
C18:0 0,001 0,0597 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,231 13,7 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,014 60,3 1039
C18:3,n-3 0,138 8,24 1039
C20:4,n-6 0,000 0,0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,296 17,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,231 13,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,152 68,6 1003
Sum fedtsyrer 1,679 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,138 8,24 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,014 60,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,551 1059, 1825
Isoleucin 357 230 1059
Leucin 621 400 1059
Lysin 388 250 1059
Methionin 152 98 1059
Cystin 141 91 1059
Phenylalanin 434 280 1059
Tyrosin 233 150 1059
Threonin 341 220 1059
Tryptofan 113 73 1059
Valin 527 340 1059
Arginin 512 330 1059
Histidin 233 150 1059
Alanin 434 280 1059
Asparaginsyre 667 430 1059
Glutaminsyre 2030 1310 1059
Glycin 434 280 1059
Prolin 807 520 1059
Serin 434 280 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 30,4 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,730 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby