Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1
Jordbær, rå
Engelsk navn
Strawberry, raw
Taxonomisk navn
Fragaria x ananassa Duchesne
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 4 10 2127
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 162 kJ 1003
Energi, kcal 39 kcal 1003
total-N 0,106 g 0,080 - 0,160 26 1073, 1825, 2127
Protein, total 0,7 g 0,500 - 1,000 26 1073, 1825, 2127
Protein, deklaration 0,7 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 8,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 6,9 g 1003
kulhydrat, deklaration 6,9 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 1,5 g 1,24 - 2,13 26 1305, 2127
Fedt, total 0,6 g 0,4 - 0,8 5 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,4 g 0,29 - 0,6 26 1073, 1825, 2127
Tørstof 10,0 g 7,2 - 13,000 48 1073, 1305, 1825, 1878, 2127
Vand 90,0 g 87,000 - 92,800 48 1073, 1305, 1825, 1878, 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,33 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 40,0 µg 26 - 60 3 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,414 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,414 mg 0,35 - 0,48 5 1034, 2127
K1-vitamin 20,0 µg 1006
B1-vitamin 0,015 mg <0,02 - 0,030 26 1305, 2127
B2-vitamin, riboflavin 0,011 mg <0,02 - 0,022 26 1305, 2127
Niacin 0,567 NE 1003
niacin 0,434 mg 0,415 0,33 - 0,61 10 2127
B6-vitamin 0,045 mg <0,04 - 0,07 26 1305, 2127
Pantothensyre 0,129 mg 0,130 0,097 - 0,17 10 2127
Biotin 0,701 µg 0,490 0,35 - 1,21 7 2127
Folat 117 µg 86 - 133 16 1305
Frit folat 15,0 µg 5,3 - 28,8 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 66,8 mg 1003
L-ascorbinsyre 64,8 mg 63,5 45 - 94 10 2127
L-dehydroascorbinsyre 2,05 mg 1,80 1,0 - 4,4 10 2127
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 0,508 mg 0,553 <0,2 - 0,79 10 2127
Kalium, K 179 mg 131 - 344 26 1305, 2127
Calcium, Ca 18,5 mg 11,5 - 31,6 22 1015, 1030, 2127
Magnesium, Mg 12,5 mg 9,1 - 17,6 26 1305, 2127
Phosphor, P 23,8 mg 15,2 - 34,0 16 1015, 2127
Jern, Fe 0,255 mg 0,145 - 0,41 26 1305, 2127
Kobber, Cu 0,038 mg 0,016 - 0,084 76 1082, 2127
Zink, Zn 0,104 mg 0,04 - 0,215 26 1305, 2127
Jod, I 0,050 µg 0,000 <0,18 - 0,292 10 2127
Mangan, Mn 0,342 mg 0,14 - 0,75 15 1348, 2127
Chrom, Cr 0,069 µg 0,000 <0,24 - 0,38 10 2127
Selen, Se 0,180 µg <0,056 - 0,9 27 1817, 2127
Molybdæn, Mo 0 µg 2 1348
Nikkel, Ni 3,52 µg 0,39 - 16,2 59 1539, 1817, 2127
Kviksølv, Hg 0,002 µg 0,000 <0,013 - 0,020 10 2127
Arsen, As 0,303 µg <0,065 - 1,34 40 1506, 2127
Cadmium, Cd 0,591 µg 0,027 - 2,36 59 1539, 1817, 2127
Bly, Pb 0,314 µg 0 - 0,85 39 1539, 2127
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,030 mg 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,010 mg 0 - 0,025 1488
Tyramin 0 mg 6 1485
Serotonin 0,003 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 3,16 g 3,00 2,17 - 4,1 16 1878, 2127
Glucose 2,85 g 2,67 1,80 - 4 16 1878, 2127
Monosaccharider, total 6,01 g 1003
Saccharose 0,056 g 0,000 0 - 0,3 16 1878, 2127
Disaccharider, total 0,056 g 1003
Sukkerarter, ialt 6,07 g 1003
Sorbitol 0 g 0 6 1878
Sukkeralkoholer, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 0 3 1314, 2127
(a)Hexoses 0,220 g 1314
(b)Pentoses 0,280 g 1314
(c)UronicAcids 0,630 g 1314
Cellulose 0,590 g 1314
Lignin 0,390 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,050 10,3 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,083 17,2 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,182 37,9 1039
C18:3,n-3 0,166 34,5 1039
C20:4,n-6 0,000 0,00 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,050 10,4 1003
Sum monoumættede 0,083 17,3 1003
Sum polyumættede 0,348 72,3 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,481 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,166 34,5 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,182 37,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 24 230 1059
Leucin 39 370 1059
Lysin 35 330 1059
Methionin 10 96 1059
Cystin 4 35 1059
Phenylalanin 22 210 1059
Tyrosin 11 100 1059
Threonin 22 210 1059
Tryptofan 8 78 1059
Valin 29 270 1059
Arginin 40 380 1059
Histidin 12 110 1059
Alanin 31 290 1059
Asparaginsyre 96 910 1059
Glutaminsyre 90 850 1059
Glycin 25 240 1059
Prolin 23 220 1059
Serin 30 280 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby