DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1003
Grisekam uden svær, ca. 3 mm spæk, rå
Engelsk navn
Pork, loin, defatted (approx. 3 mm fat), raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,920
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 820 kJ 1003
Energi, kcal 197 kcal 1003
Nitrogen, total 3,079 g 3,072 2,67 - 3,51 50 2091, 1331
Protein, videnskabelig 19,2 g 19,145 16,6 - 21,8 50 2091, 1331
Protein, deklaration 19,2 g 19,145 16,6 - 21,8 50 2091, 1331
Kulhydrat, difference 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 13,3 g 13,45 6,4 - 23,4 50 1331, 2091
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,0 g 0,99 0,87 - 1,1 50 2091, 1331
Tørstof 33,5 g 33,45 29,8 - 40 50 1331, 2091
Vand 66,5 g 66,55 60 - 70,2 50 2091, 1331
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 4,60 RE 1003
Retinol 4,60 µg 4,1 3 - 7,2 4 1331
D-vitamin 0,607 µg 1003
D3-vitamin 0,122 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,0970 µg 1300
E-vitamin 0,444 α-TE
alfa-tokoferol 0,444 mg 0,38 0,13 - 0,87 20 1331
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,832 mg 0,86 0,37 - 1,23 20 1331
B2-vitamin, riboflavin 0,140 mg 0,138 0,113 - 0,173 20 1331
Niacinækvivalent 9,82 NE 1003
Niacin 6,38 mg 6,5 4,3 - 8 20 1331
B6-vitamin 0,319 mg 0,31 0,24 - 0,46 20 1331
Pantothensyre 0,708 mg 0,7 0,38 - 1,11 20 1331
Biotin 3,11 µg 3,05 2,2 - 4,2 20 1331
Folat 3,92 µg 4,15 2,3 - 5,8 20 1331
B12-vitamin 0,755 µg 0,75 0,4 - 1,4 20 1331
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
beta-caroten 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 48,4 mg 47,5 40 - 61 20 1331
Kalium, K 320 mg 320,5 248 - 383 20 1331
Calcium, Ca 6,25 mg 5,9 4,2 - 9,3 20 1331
Magnesium, Mg 20,4 mg 19,95 16,1 - 23,5 20 1331
Fosfor, P 188 mg 188,5 163 - 201 20 1331
Jern, Fe 0,488 mg 0,47 0,37 - 0,7 20 1331
Kobber, Cu 0,0450 mg 0,04 0,03 - 0,07 20 1331
Zink, Zn 1,40 mg 1,37 1,13 - 2,14 20 1331
Jod, I 1,10 µg 1003
Mangan, Mn 0,01000 mg 0,01 0,01 - 0,01 20 1331
Chrom, Cr 5,30 µg 3 0,4 - 7,3 126 1533
Selen, Se 10,8 µg 1917
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 2,50 µg 1,8 0 - 16,9 130 T 1490
Kviksølv, Hg 0,130 µg 0 0 - 2,3 126 1533
Arsen, As 2,00 µg 0 - 18 266 1102
Cadmium, Cd 1,90 µg 1 0 - 24 126 1533
Bly, Pb 5,60 µg 2,8 0 - 9,2 126 1533
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Hexose 0 g 1655
Pentose 0 g 1655
Uronic Acid 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,011 0,0879 1331
C12:0 0,016 0,129 1331
C14:0 0,196 1,6 1331
C16:0 3,074 25 1331
C18:0 1,747 14,2 1331
C20:0 0,036 0,289 1331
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,299 2,43 1331
C18:1,n-9 4,670 38 1331
C18:1,n-7 0,471 3,83 1331
C20:1,n-11 0,100 0,817 1331
C18:1,trans 0,061 0,499 1331
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,295 10,5 1331
C18:3,n-3 (ALA) 0,118 0,961 1331
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,182 1,48 1331
Sum mættede 5,080 41,3 1003
Sum monoumættede 5,540 45,1 1003
Sum polyumættede 1,413 11,5 1003
Transfedtsyrer, total 0,061 0,499 1003
Fedtsyrer, total 12,276 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,118 0,961 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,295 10,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 63 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 924 300 1059
Leucin 1420 460 1059
Lysin 1720 560 1059
Methionin 493 160 1059
Cystin 129 42 1059
Phenylalanin 708 230 1059
Tyrosin 647 210 1059
Threonin 801 260 1059
Tryptofan 206 67 1059
Valin 1020 330 1059
Arginin 1140 370 1059
Histidin 708 230 1059
Alanin 1140 370 1059
Asparaginsyre 1720 560 1059
Glutaminsyre 2620 850 1059
Glycin 955 310 1059
Prolin 739 240 1059
Serin 770 250 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby