DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1021
Skinke, røget, kogt
Engelsk navn
Pork, ham, smoked, boiled
Taxonomisk navn
Sus scrofa domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 829 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 829 kJ 1003
Energi (kcal) 199 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 199 kcal 1003
Protein 18,3 g 1312
Protein fra Aminosyrer 15,5 g 1003
Protein, deklaration 18,3 g 1312
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 14,0 g 1312
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 5,10 g 1 1003
Aske 2,6 g 1312
Tørstof 34,9 g 1312
Vand 65,1 g 1312
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 T 777.0
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,381 µg 1003
D3-vitamin 0,133 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,0990 µg 1300
E-vitamin 0,1000 α-TE
alfa-Tokoferol 0,1000 mg 1001
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,750 mg 0,57 - 1,02 6 T 988.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,230 mg 0,19 - 0,26 6 T 988.0
Niacinækvivalent 7,22 NE 1003
Niacin 3,80 mg 1003
B6-vitamin 0,436 mg 0,298 - 0,593 4 T 988.0
Pantotensyre 0,600 mg T 988.0
Biotin 2,60 µg 1,4 - 4,8 4 T 988.0
Folat 1,50 µg 0,8 - 4,6 10 T 988.0
B12-vitamin 0,580 µg 0,38 - 0,96 3 1044
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2040 mg 1 1061
Kalium 261 mg 1 1061
Calcium 7,00 mg 5 - 11 4 T 988.0
Magnesium 25,0 mg 23,7 - 26,8 4 T 988.0
Jern 1,77 mg 1 1061
Kobber 0,0770 mg 0,054 - 0,101 2 1061
Zink 1,80 mg 1,8 - 1,8 2 1061
Mangan 0,0140 mg 0,013 - 0,018 4 T 988.0
Krom 5,30 µg 3,0 0,4 - 7,3 126 T 988.0
Molybdæn 0 µg 1 T 988.0
Selen 6,00 µg 1 2135
Fosfor 188 mg 180 - 200 6 T 988.0
Jod 1,000 µg 0,35 - 2,1 5 T 988.0
Kviksølv 0,130 µg 0,0 0,0 - 2,3 126 T 988.0
Arsen 2,00 µg 0,0 - 18 266 T 988.0
Cadmium 1,90 µg 1,0 0,0 - 24 126 T 988.0
Bly 5,60 µg 2,8 0,0 - 9,2 126 T 988.0
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,203 1,58 1344
C15:0 0,000 0,0 1344
C16:0 3,531 27,5 1344
C17:0 0,000 0,0 1344
C18:0 1,801 14 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,448 3,49 1344
C17:1,n-7 0,000 0,0 1344
C18:1,n-9 5,708 44,5 1344
C20:1,n-11 0,092 0,714 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,946 7,38 1344
C18:3,n-3 0,081 0,635 1344
C20:3,n-3 0,000 0,0 1344
C20:4,n-6 0,000 0,0 1344
C20:5,n-3 0,000 0,0 1344
C22:5,n-3 0,000 0,0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 5,535 43,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 6,247 48,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,028 8,02 1003
Sum fedtsyrer 12,810 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,081 0,635 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,946 7,38 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 62 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,928 1312
Isoleucin 966 330 T 1226.0
Leucin 1440 490 T 1226.0
Lysin 1640 560 T 1226.0
Methionin 498 170 T 1226.0
Cystin 155 53 T 1226.0
Phenylalanin 732 250 T 1226.0
Tyrosin 673 230 T 1226.0
Threonin 849 290 T 1226.0
Tryptofan 205 70 T 1226.0
Valin 1050 360 T 1226.0
Arginin 1170 400 T 1226.0
Histidin 644 220 T 1226.0
Alanin 1140 390 T 1226.0
Asparaginsyre 1670 570 T 1226.0
Glutaminsyre 2610 890 T 1226.0
Glycin 1030 350 T 1226.0
Prolin 791 270 T 1226.0
Serin 791 270 T 1226.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 16,9 mg 3,81 - 44,2 7 1455
Cholin 71,8 mg 1 2187
Tyramin 21,8 mg - 61,8 7 1455
Phenylethylamin 4,90 mg - 21,5 7 1455
Putrescin 0,450 mg T 988.0
Cadaverin 10,2 mg 0,76 - 43 7 1455
Spermin 5,38 mg - 18,1 7 1455
Spermidin 1,45 mg T 988.0
Sum biogene aminer 61,1 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 15 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,915 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby