DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1034
Ansjos, marineret, konserves
Engelsk navn
Anchovy, pickled, canned
Taxonomisk navn
Engraulis encrasicolus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 896 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 879 kJ 1003
Energi (kcal) 215 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 211 kcal 1003
Protein 13,4 g 1059
Protein fra Aminosyrer 10,5 g 1003
Protein, deklaration 13,4 g 1059
Kulhydrat difference 11,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 11,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 10,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1346
Fedt 13,0 g 1039
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 9,02 g 3 1003
Aske 9,6 g 1347
Tørstof 47,0 g 1347
Vand 53,0 g 1347
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 390 RE 1003
Retinol 390 µg 36 - 816 11 1024
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 14,0 µg 1003
D3-vitamin 14,0 µg 6,3 - 20 3 1057
E-vitamin 0,900 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,900 mg 0,56 - 1,28 2 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,00600 mg 0,005 - 0,007 3 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,120 mg 0,113 - 0,126 2 1022
Niacinækvivalent 3,42 NE 1003
Niacin 1,10 mg 1027
B6-vitamin 0,175 mg 1 1025
Folat 16,0 µg 1001
Frit folat 13,0 µg 1001
B12-vitamin 3,50 µg 2 - 5 4 1044
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 3610 mg 3110 - 4070 3 1058
Kalium 165 mg 130 - 200 3 1058
Calcium 145 mg 84 - 231 6 1030
Magnesium 18,3 mg 15,3 - 23 3 1058
Jern 1,80 mg 0,91 - 2,15 5 1043
Kobber 0,160 mg 0,14 - 0,18 5 1099
Zink 3,40 mg 3,1 - 3,7 5 1099
Mangan 0,1000 mg 0,092 - 0,11 3 1348
Krom 2,00 µg 3 1348
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 20,0 µg 16 - 24 3 1348
Fosfor 210 mg 1346
Jod 30,0 µg 9 - 63 7 1041
Nikkel 5,00 µg 1 - 8 2 1348
Sum mineraler 4150 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 10,00 g 1003
Tilsat Sukker 10,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 10,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,103 0,999 1039
C14:0 0,796 7,69 1039
C15:0 0,093 0,899 1039
C16:0 2,068 19,9 1039
C18:0 0,279 2,69 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,827 7,99 1039
C18:1,n-9 2,068 19,9 1039
C20:1,n-11 0,507 4,89 1039
C22:1,n-9 0,930 8,99 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,258 2,49 1039
C20:4,n-6 0,320 3,09 1039
C20:5,n-3 0,961 9,29 1039
C22:6,n-3 1,137 10,9 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 3,339 32,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 4,331 41,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,677 25,8 1003
Sum fedtsyrer 10,348 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 2,099 20,2 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,579 5,59 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 90 mg 1347
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,144 1059
Isoleucin 708 330 1059
Leucin 1050 490 1059
Lysin 1070 500 1059
Methionin 407 190 1059
Cystin 43 20 1059
Phenylalanin 579 270 1059
Tyrosin 493 230 1059
Threonin 557 260 1059
Tryptofan 139 65 1059
Valin 793 370 1059
Arginin 708 330 1059
Histidin 300 140 1059
Alanin 772 360 1059
Asparaginsyre 1270 590 1059
Glutaminsyre 1500 700 1059
Glycin 793 370 1059
Prolin 536 250 1059
Serin 515 240 1059
Sum essentielle Aminosyrer 5606,56
Sum ikke essentielle aminosyrer 6624,96
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 104 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,796 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby