Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1034
Ansjos, marineret, konserves
Engelsk navn
Anchovy, pickled, canned
Taxonomisk navn
Engraulis encrasicholus
Synonymer
Ansjoser
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,796
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 896 kJ 1003
Energi, kcal 214 kcal 1003
total-N 2,144 g 1059
Protein, total 13,4 g 1059
Protein, deklaration 13,4 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 11,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 11,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 11,0 g 1003
Tilsat sukker 10,0 g 1003
Kostfiber 0,0 g 1346
Fedt, total 13,0 g 1039
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 9,6 g 1347
Tørstof 47,0 g 1347
Vand 53,0 g 1347
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 390 RE 1003
Retinol 390 µg 36 - 816 11 1024
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 14,0 µg 1003
D3 cholecalciferol 14,0 µg 6,3 - 20 3 1057
E-vitamin 0,900 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,900 mg 0,56 - 1,28 2 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,006 mg 0,005 - 0,007 3 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,120 mg 0,113 - 0,126 2 1022
Niacin 3,42 NE 1003
niacin 1,10 mg 1027
B6-vitamin 0,175 mg 1 1025
Folat 16,0 µg 1001
Frit folat 13,0 µg 1001
B12-vitamin 3,50 µg 2,00 - 5,00 4 1044
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 3606 mg 3110 - 4070 3 1058
Kalium, K 165 mg 130 - 200 3 1058
Calcium, Ca 145 mg 84 - 231 6 1030
Magnesium, Mg 18,3 mg 15,3 - 23,0 3 1058
Phosphor, P 210 mg 1346
Jern, Fe 1,80 mg 0,91 - 2,15 5 1043
Kobber, Cu 0,160 mg 0,14 - 0,18 5 1099
Zink, Zn 3,40 mg 3,1 - 3,7 5 1099
Jod, I 30,0 µg 9 - 63 7 1041
Mangan, Mn 0,100 mg 0,092 - 0,110 3 1058
Chrom, Cr 2,00 µg 3 1348
Selen, Se 20,0 µg 16 - 24 3 1348
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 5,00 µg 1 - 8 2 1348
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, ialt 10,0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,100 0,99 1039
C14:0 0,770 7,69 1039
C15:0 0,090 0,89 1039
C16:0 2,00 20,0 1039
C18:0 0,270 2,70 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,800 7,99 1039
C18:1,n-9 2,00 20,0 1039
C20:1,n-11 0,490 4,90 1039
C22:1,n-9 0,900 8,99 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,250 2,50 1039
C20:4,n-6 0,310 3,10 1039
C20:5,n-3 0,930 9,29 1039
C22:6,n-3 1,10 11,0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 3,23 32,3 1003
Sum monoumættede 4,19 41,9 1003
Sum polyumættede 2,59 25,9 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 10,0 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 2,03 20,3 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,560 5,59 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 90 mg 1347
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 708 330 1059
Leucin 1050 490 1059
Lysin 1070 500 1059
Methionin 407 190 1059
Cystin 43 20 1059
Phenylalanin 579 270 1059
Tyrosin 493 230 1059
Threonin 557 260 1059
Tryptofan 139 65 1059
Valin 793 370 1059
Arginin 708 330 1059
Histidin 300 140 1059
Alanin 772 360 1059
Asparaginsyre 1270 590 1059
Glutaminsyre 1500 700 1059
Glycin 793 370 1059
Prolin 536 250 1059
Serin 515 240 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby