Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1049
Skummetmælk
Engelsk navn
Milk, skimmed
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 150 kJ 1003
Energi, kcal 36 kcal 1003
total-N 0,549 g 0,502 - 0,596 101 1236
Protein, total 3,5 g 3,203 - 3,802 101 1236
Protein, deklaration 3,4 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 4,7 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 4,7 g 1003
kulhydrat, deklaration 4,8 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 0,3 g 1341
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,7 g 1348
Tørstof 9,2 g 8,700 - 9,700 286 1236
Vand 90,8 g 90,300 - 91,300 286 1236
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,08 RE 1003
Retinol 3,00 µg 1003
ß-caroten 1,00 µg 1003
D-vitamin 0,007 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,007 µg 1003
E-vitamin 0,010 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,010 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,040 mg 0,040 - 0,041 3 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,170 mg 0,163 - 0,170 2 1022
Niacin 0,873 NE 1003
niacin 0,090 mg 0,08 - 0,10 10 1018
B6-vitamin 0,050 mg 0,036 - 0,054 9 1025
Pantothensyre 0,360 mg 1344
Biotin 2,00 µg 1344
Folat 4,80 µg 6 1803
Frit folat 4,00 µg 1344
B12-vitamin 0,480 µg 0,44 - 0,51 3 1044
C-vitamin 1,30 mg 1003
L-ascorbinsyre 1,30 mg 1,0 - 1,6 34 1235
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 95,0 mg 82 - 108 18 1232
Natrium, Na 44,3 mg 38,4 - 50,2 39 1232
Kalium, K 158 mg 150 - 166 39 1232
Calcium, Ca 124 mg 114 - 134 38 1232
Magnesium, Mg 12,2 mg 10,8 - 13,6 39 1232
Phosphor, P 97,0 mg 81 - 113 38 1232
Jern, Fe 0,030 mg 0,025 - 0,035 5 1043
Kobber, Cu 0,010 mg 0,007 - 0,01 5 1348
Zink, Zn 0,410 mg 0,35 - 0,47 18 1234
Jod, I 10,7 µg 11,0 9,0 - 13 7 T 6
Mangan, Mn 0,008 mg 0,007 - 0,009 5 1348
Chrom, Cr 0,052 µg 0 - 0,221 18 1538
Selen, Se 1,66 µg 1,64 1,39 - 1,93 10 1887
Molybdæn, Mo 5,00 µg 3 - 5 2 1348
Nikkel, Ni 0,803 µg 0,799 0,737 - 0,875 10 1887
Kviksølv, Hg 0,030 µg 5 1348
Arsen, As 0,300 µg 2 1348
Cadmium, Cd 0,002 µg 0 - 0,006 18 1538
Bly, Pb 0,089 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 0,184 g 0,143 - 0,225 37 1224
Benzoesyre 0,030 mg 1495
Organiske syrer, tot. 0,184 g 1003
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,010 mg 0 - 0,025 1488
Tyramin 0 mg 1001
Serotonin 0,030 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1655
Glucose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 4,76 g 4,48 - 5,04 37 1224
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 1655
Disaccharider, total 4,76 g 1003
Sukkerarter, ialt 4,76 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,010 3,53 1227
C6:0 0,007 2,47 1227
C8:0 0,004 1,41 1227
C10:0 0,009 3,18 1227
C12:0 0,012 4,24 1227
C14:0 0,033 11,7 1227
C16:0 0,089 31,4 1227
C18:0 0,030 10,6 1227
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,004 1,41 1227
C16:1,n-7 0,007 2,47 1227
C18:1,n-9 0,067 23,7 1227
C20:1,n-11 0,003 1,06 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,006 2,12 1227
C18:3,n-3 0,002 0,70 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,194 68,6 1003
Sum monoumættede 0,081 28,6 1003
Sum polyumættede 0,008 2,83 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,283 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,002 0,70 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,006 2,12 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 3 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 203 370 1059
Leucin 335 610 1059
Lysin 313 570 1059
Methionin 88 160 1059
Cystin 27 49 1059
Phenylalanin 176 320 1059
Tyrosin 148 270 1059
Threonin 148 270 1059
Tryptofan 47 86 1059
Valin 242 440 1059
Arginin 121 220 1059
Histidin 99 180 1059
Alanin 115 210 1059
Asparaginsyre 285 520 1059
Glutaminsyre 697 1270 1059
Glycin 71 130 1059
Prolin 340 620 1059
Serin 198 360 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby