Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1052
Smør, saltet
Engelsk navn
Butter, salt added
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 3047 kJ 1003
Energi, kcal 728 kcal 1003
total-N 0,102 g 0,090 0,07 - 0,17 9 1341, 2092
Protein, total 0,7 g 0,6 0,447 - 1,085 9 1341, 2092
Protein, deklaration 0,6 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 1,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 1,2 g 1003
kulhydrat, deklaration 1,2 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 81,5 g 76,25 - 85,48 49 1250, 1818, 1844, 2092
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,1 g 0,60 - 1,42 32 1844, 2092
Tørstof 84,4 g 79,740 - 88,060 45 1250, 1844, 2092
Vand 15,6 g 11,940 - 20,260 45 1250, 1844, 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 749 RE 1003
Retinol 719 µg 520 - 937 45 1250, 1844, 2092
ß-caroten 362 µg 1049
D-vitamin 1,03 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,196 µg 0,157 0,1346 - 0,336 4 1957
D2 ergocalciferol 0,061 µg 0,061 0,056 - 0,067 4 1957
25-hydroxycholecalciferol 0,096 µg 0,092 0,081 - 0,1193 4 1957
25-hydroxyergocalciferol 0,058 µg 0,054 0,035 - 0,09 4 1957
E-vitamin 1,78 α-TE 1003
alfa-tokoferol 1,78 mg 1,93 0,32 - 2,30 9 1034, 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,007 mg 0,006 - 0,008 2 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,035 mg 0,025 - 0,041 3 1022
Niacin 0,250 NE 1003
niacin 0,100 mg 1347
B6-vitamin 0 mg 1 1025
Pantothensyre 0,110 mg 1938
Biotin 0 µg 1344
Folat 3,00 µg 2 1938
Frit folat 0 µg 1344
B12-vitamin 0,170 µg 0,13 - 0,22 4 1938
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 622 mg 467 - 820 21 1250, 2092
Natrium, Na 372 mg 213 - 513 47 1058, 1250, 1844, 2092
Kalium, K 29,1 mg 15 - 48 47 1058, 1250, 1844, 2092
Calcium, Ca 16,8 mg 13 - 21 10 1030, 2092
Magnesium, Mg 1,60 mg 1,1 - 2,2 10 1058, 2092
Phosphor, P 21,7 mg 22,0 18 - 27 9 1344, 2092
Jern, Fe 0,012 mg 0,009 0,000 - 0,032 8 2092
Kobber, Cu 0,022 mg 0,019 0,013 - 0,034 8 2092
Zink, Zn 0,044 mg 0,046 0,026 - 0,052 8 2092
Jod, I 2,74 µg 2,65 1,2 - 5,0 8 2092
Mangan, Mn 0 mg 0 0,000 - 0,001 8 2092
Chrom, Cr 0,344 µg 0,120 0,00 - 2,08 8 2092
Selen, Se 1,56 µg 1,55 0,0 - 3,8 8 2092
Molybdæn, Mo 0 µg 1348
Nikkel, Ni 0,553 µg 0,00 - 5,00 18 1887, 2092
Kviksølv, Hg 0,200 µg 4 1348
Cadmium, Cd 0,500 µg 4 1348
Bly, Pb 4,00 µg 0 - 17 4 1348
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,030 mg 1495
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 0 8 2092
Galaktose 0 g 0 8 2092
Glucose 0 g 0 8 2092
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0,575 g 0,500 0,5 - 0,8 8 2092
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 0 8 2092
Disaccharider, total 0,575 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0,575 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 3,17 4,11 2092
C6:0 2,19 2,84 2092
C8:0 1,18 1,53 2092
C10:0 2,58 3,35 2092
C12:0 2,90 3,76 2092
C14:0 8,52 11,1 2092
C15:0 0,875 1,14 2092
C16:0 23,1 29,9 2092
C18:0 9,07 11,8 2092
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,693 0,90 2092
C16:1,n-7 1,11 1,44 2092
C18:1,n-9 14,7 19,0 2092
C18:1,n-7 0,525 0,68 2092
C18:1,trans n-9 2,90 3,77 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,35 1,75 2092
C18:2,conj-A, udifferentieret 0,321 0,41 2092
C18:3,n-3 0,537 0,69 2092
C18:2,trans, udifferentieret 0,617 0,80 2092
Andre fedtsyrer 0,788 1,02 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 53,5 69,5 1003
Sum monoumættede 17,0 22,0 1003
Sum polyumættede 2,20 2,86 1003
Sum transfedtsyrer 3,52 4,57 1003
Fedtsyrer, total 77,0 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,537 0,69 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,35 1,75 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 220 mg 210 - 225 8 1237
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 38 370 1059
Leucin 62 610 1059
Lysin 58 570 1059
Methionin 16 160 1059
Cystin 5 49 1059
Phenylalanin 33 320 1059
Tyrosin 28 270 1059
Threonin 28 270 1059
Tryptofan 9 86 1059
Valin 45 440 1059
Arginin 22 220 1059
Histidin 18 180 1059
Alanin 21 210 1059
Asparaginsyre 53 520 1059
Glutaminsyre 130 1270 1059
Glycin 13 130 1059
Prolin 63 620 1059
Serin 37 360 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby