DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 108
Havarti, 30+
Engelsk navn
Cheese, semihard, Havarti, 30 % fidm.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
FCF 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1215 kJ 1003
Energi, kcal 291 kcal 1003
Nitrogen, total 4,718 g 1 1067
Protein, videnskabelig 30,1 g 1 1067
Protein, deklaration 29,5 g 1 1067
Kulhydrat, difference 1,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 1,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 18,5 g 1 1067
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 4,4 g 1 1067
Tørstof 54,4 g 1 1067
Vand 45,6 g 1 1067
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 164 RE 1003
Retinol 157 µg 1003
D-vitamin 0,200 µg 1003
D3-vitamin 0,200 µg 1003
E-vitamin 0,470 α-TE
alfa-tokoferol 0,470 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0550 mg T 1274
B2-vitamin, riboflavin 0,325 mg T 1274
Niacinækvivalent 7,02 NE 1003
Niacin 0,1000 mg T 1274
B6-vitamin 0,0900 mg T 1274
Pantothensyre 0,340 mg T 1274
Biotin 1,50 µg 0,7 - 5,1 T 1274
Folat 60,0 µg 51 - 74 4 T 1211
Frit folat 1,000 µg T 1274
B12-vitamin 1,38 µg 1,02 - 1,6 3 T 148
C-vitamin 0,500 mg 1003
L-ascorbinsyre 0,500 mg 1 T 148
beta-caroten 81,0 µg 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 689 mg 1 1067
Kalium, K 71,5 mg 1 1067
Calcium, Ca 788 mg 1 1067
Magnesium, Mg 32,4 mg 1 1067
Fosfor, P 590 mg 410 - 660 24 1221
Jern, Fe 0,210 mg 1 1067
Kobber, Cu 0,0860 mg 0,07 - 0,099 5 T 94
Zink, Zn 5,00 mg 1 1067
Jod, I 13,8 µg 6,4 - 38 46 T 1274
Mangan, Mn 0,0590 mg 0,046 - 0,081 5 T 94
Chrom, Cr 0,250 µg 1538
Selen, Se 10,00 µg 1003
Molybdæn, Mo 6,00 µg 2 T 94
Cobolt, Co 1,000 µg 1 T 1274
Nikkel, Ni 1,36 µg 1,16 0 - 2,9 5 T 148
Kviksølv, Hg 0,0600 µg 5 T 94
Arsen, As 1,000 µg 5 T 94
Cadmium, Cd 0,01000 µg 1538
Bly, Pb 0,450 µg 1538
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,670 g 1217
D-mælkesyre 0,640 g 1217
Organiske syrer, tot. 1,31 g 1003
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,001 - 24 70 1480
Serotonin 0 mg 1474
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose 0,0500 g 1217
Disaccharider, total 0,0500 g 1003
Sukkerarter, total 0,0500 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,630 3,6 1227
C6:0 0,400 2,28 1227
C8:0 0,260 1,48 1227
C10:0 0,580 3,31 1227
C12:0 0,720 4,11 1227
C14:0 2,050 11,7 1227
C16:0 5,471 31,2 1227
C18:0 1,870 10,6 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,260 1,48 1227
C16:1,n-7 0,400 2,28 1227
C18:1,n-9 4,111 23,5 1227
C20:1,n-11 0,210 1,2 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,380 2,17 1227
C18:3,n-3 (ALA) 0,140 0,8 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 11,982 68,5 1003
Sum monoumættede 4,981 28,4 1003
Sum polyumættede 0,520 2,97 1003
Fedtsyrer, total 17,482 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,140 0,8 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,380 2,17 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 62 mg 1 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1650 350 1059
Leucin 2780 590 1059
Lysin 2410 510 1059
Methionin 849 180 1059
Cystin 109 23 1059
Phenylalanin 1560 330 1059
Tyrosin 1650 350 1059
Threonin 1040 220 1059
Tryptofan 415 88 1059
Valin 2030 430 1059
Arginin 944 200 1059
Histidin 849 180 1059
Alanin 944 200 1059
Asparaginsyre 2120 450 1059
Glutaminsyre 5900 1250 1059
Glycin 613 130 1059
Prolin 3160 670 1059
Serin 1700 360 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby