DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1088
Tun i olie, konserves
Engelsk navn
Tuna, in oil, canned
Taxonomisk navn
Scombridae (Rafinesque, 1815)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 845 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 845 kJ 1003
Energi (kcal) 202 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 202 kcal 1003
Protein 24,9 g 23,7 - 26,1 2 1839
Protein fra Aminosyrer 20,2 g 1003
Protein, deklaration 24,9 g 23,7 - 26,1 2 1839
Kulhydrat difference 2,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,1 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 10,4 g 7,25 - 16,9 6 1818, 1839
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,45 g 2 1003
Aske 2,3 g 1,73 - 2,78 2 1839
Tørstof 39,7 g 38,7 - 40,7 2 1839
Vand 60,3 g 59,3 - 61,3 2 1839
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 6,00 RE 1003
Retinol 6,00 µg 3 1545
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 2,10 µg 1003
D3-vitamin 2,10 µg 2 - 2,1 2 1839
E-vitamin 1,20 α-TE
alfa-Tokoferol 1,20 mg 1001
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0250 mg 1364
Riboflavin (B2-vitamin) 0,1000 mg 1364
Niacinækvivalent 17,0 NE 1003
Niacin 12,4 mg 1938
B6-vitamin 0,425 mg 1352
Pantotensyre 0,320 mg 1352
Biotin 3,00 µg 1344
Folat 15,0 µg 7,5 - 18,4 6 1374
Frit folat 7,00 µg 3,5 - 12,7 6 1374
B12-vitamin 2,20 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 580 mg 410 - 750 2 1839
Kalium 288 mg 273 - 302 2 1839
Calcium 9,80 mg 6 - 13,6 2 1839
Magnesium 31,9 mg 31,1 - 32,6 2 1839
Jern 1,38 mg 0,4 - 2,4 20 1099, 1839
Kobber 0,0509 mg 0,019 - 0,085 20 1099, 1839
Zink 1,24 mg 0,67 - 2,3 20 1099, 1839
Mangan 0,0120 mg 0,012 - 0,012 2 1839
Krom 9,00 µg 0,5 - 28 4 1348
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 68,0 µg 59 - 76 2 1839
Fosfor 211 mg 197 - 224 2 1839
Chlorid 940 mg 644 - 1230 2 1839
Jod 12,0 µg 11 - 13 2 1839
Nikkel 2,00 µg 1 - 2 4 1348
Kviksølv 4,50 µg 1,8 - 7,2 2 1839
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1818
C6:0 0,000 0,0 1818
C8:0 0,000 0,0 1818, 1839
C10:0 0,000 0,0 1818, 1839
C12:0 0,000 0,0 1818, 1839
C14:0 0,014 0,145 1818, 1839
C16:0 1,116 11,5 1818, 1839
C17:0 0,000 0,0 1818
C18:0 0,405 4,19 1818, 1839
C20:0 0,067 0,69 1818, 1839
C22:0 0,035 0,358 1818, 1839
C24:0 0,006 0,0627 1818, 1839
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,006 0,0573 1818, 1839
C16:1,n-7 0,018 0,184 1818, 1839
C18:1,n-7 0,000 0,0 1818, 1839
C18:1,n-9 2,269 23,5 1818, 1839
C20:1,n-11 0,015 0,154 1818, 1839
C22:1,n-9 0,000 0,0 1818, 1839
C22:1,n-11 0,023 0,24 1818, 1839
C24:1,n-9 0,000 0,0 1818, 1839
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 4,975 51,5 1818, 1839
C18:3,n-3 0,418 4,33 1818, 1839
C18:4,n-3 0,000 0,0 1818, 1839
C20:2,n-6 0,000 0,0 1818, 1839
C20:3,n-3 0,000 0,0 1818, 1839
C20:3,n-6 0,000 0,0 1818
C20:5,n-3 0,023 0,238 1818, 1839
C22:5,n-3 0,004 0,0448 1818, 1839
C22:6,n-3 0,229 2,37 1818, 1839
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,026 0,268 1818, 1839
Sum mættede fedtsyrer 1,642 17 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 2,330 24,1 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 5,650 58,5 1003
Sum fedtsyrer 9,647 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,675 6,99 1003
Sum n-6 fedtsyrer 4,975 51,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 100 mg 1039
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,984 1839
Isoleucin 1320 330 1059
Leucin 1870 470 1059
Lysin 2270 570 1059
Methionin 717 180 1059
Cystin 171 43 1059
Phenylalanin 996 250 1059
Tyrosin 876 220 1059
Threonin 1080 270 1059
Tryptofan 279 70 1059
Valin 1470 370 1059
Arginin 1390 350 1059
Histidin 1240 310 1059
Alanin 1510 380 1059
Asparaginsyre 2270 570 1059
Glutaminsyre 3110 780 1059
Glycin 1080 270 1059
Prolin 837 210 1059
Serin 956 240 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,200 mg 0,0 - 0,4 2 1473
Serotonin 0 mg 1474
Cholin 29,3 mg 1 2187
Tyramin 0,656 mg - 3,68 7 1455
Phenylethylamin 0,726 mg - 4,46 7 1455
Putrescin 0,1000 mg 0,0 - 0,3 2 1473
Cadaverin 8,05 mg 0,005 - 44,7 7 1455
Spermin 0,1000 mg 0,0 - 0,3 2 1473
Spermidin 0 mg 0,0 - 0,3 2 1473
Sum biogene aminer 9,83 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,926 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby