DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 109
Danbo, 45+
Engelsk navn
Cheese, firm, Danbo, 45 % fidm.
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1352 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1352 kJ 1003
Energi (kcal) 325 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 325 kcal 1003
Protein 23,7 g 19,2 - 27,5 78 1250, 1067, 1844
Protein fra Aminosyrer 20,9 g 1003
Protein, deklaration 23,2 g 18,8 - 27 78 1250, 1067, 1844
Kulhydrat difference 0,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,8 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 25,1 g 23 - 27,5 55 1818, 1250, 1844, 2193
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,89 g 78 1003
Aske 4,0 g 3,5 - 5,3 78 1067, 1250, 1844
Tørstof 54,4 g 50,3 - 60,5 82 1067, 1250, 1844, 2193
Vand 45,6 g 39,5 - 49,7 82 1067, 1250, 1844, 2193
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 235 RE 1003
Retinol 216 µg 1003
beta-Caroten 112 µg 1003
D-vitamin 0,250 µg 1003
D3-vitamin 0,250 µg 1003
E-vitamin 0,650 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,650 mg 1003
K1-vitamin 1,25 µg 0,0 - 1,83 4 1655, 2193
Menaquinon 4 4,89 µg 3,31 - 6,45 4 2193
Menaquinon 5 0,229 µg 0,228 - 0,228 4 2193
Menaquinon 6 0,351 µg 0,313 - 0,387 4 2193
Menaquinon 7 1,16 µg 1,04 - 1,27 4 2193
Menaquinon 8 7,25 µg 6,78 - 7,71 4 2193
Menaquinon 9 25,9 µg 24,7 - 27 4 2193
Menaquinon 10 1,39 µg 1,32 - 1,45 4 2193
K2-vitamin 26,4 µg
K-vitamin 27,6 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0500 mg 0,026 - 0,065 6 T 148.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,330 mg 0,24 - 0,546 6 T 148.0
Niacinækvivalent 5,55 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,08 - 0,16 5 T 148.0
B6-vitamin 0,0900 mg 0,06 - 0,126 6 T 148.0
Pantotensyre 0,340 mg T 148.0
Biotin 1,50 µg 0,7 - 5,1 T 148.0
Folat 60,0 µg 51 - 74 4 T 1211.0
Frit folat 1,000 µg T 148.0
B12-vitamin 1,38 µg 1,02 - 1,6 3 T 148.0
C-vitamin 0,500 mg 1003
Ascorbinsyre 0,500 mg 1 T 148.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 756 mg 518 - 1170 78 1067, 1250, 1844
Kalium 83,9 mg 64 - 107 47 1250, 1844
Calcium 659 mg 488 - 811 78 1067, 1250, 1844
Magnesium 28,5 mg 23,1 - 32,4 78 1067, 1250, 1844
Jern 0,158 mg 0,09 - 0,27 78 1067, 1250, 1844
Kobber 0,0860 mg 0,07 - 0,099 5 T 94.0
Zink 3,64 mg 2,73 - 4,5 78 1067, 1250, 1844
Mangan 0,0590 mg 0,046 - 0,081 5 T 94.0
Krom 0,250 µg 1538
Molybdæn 6,00 µg 2 T 94.0
Selen 7,90 µg 1917
Fosfor 510 mg 330 - 590 33 1221
Chlorid 1110 mg 880 - 1400 24 1250
Jod 10,4 µg 11,0 6,8 - 14 5 T 148.0
Nikkel 1,36 µg 1,16 0,0 - 2,9 5 T 148.0
Kviksølv 0,0600 µg 5 T 94.0
Arsen 1,000 µg 5 T 94.0
Cadmium 0,01000 µg 1538
Bly 0,450 µg 1538
Sum mineraler 3150 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose g 17 2181
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,690 g 1217
D-mælkesyre 0,600 g 1217
Sum organiske syrer 1,29 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,823 3,47 1818
C6:0 0,759 3,2 1818
C8:0 0,355 1,49 1818
C10:0 0,689 2,9 1818
C12:0 0,792 3,34 1818
C14:0 2,406 10,1 1818
C16:0 7,079 29,8 1818
C17:0 0,000 0,0 1818
C18:0 2,885 12,1 1818
C20:0 0,065 0,273 1818
C22:0 0,000 0,0 1818
C24:0 0,000 0,0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,315 1,33 1818
C16:1,n-7 0,402 1,69 1818
C18:1,n-7 0,000 0,0 1818
C18:1,n-9 6,288 26,5 1818
C20:1,n-11 0,218 0,92 1818
C22:1,n-9 0,000 0,0 1818
C22:1,n-11 0,000 0,0 1818
C24:1,n-9 0,000 0,0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,482 2,03 1818
C18:3,n-3 0,133 0,56 1818
C18:4,n-3 0,000 0,0 1818
C20:2,n-6 0,000 0,0 1818
C20:3,n-3 0,000 0,0 1818
C20:3,n-6 0,000 0,0 1818
C20:5,n-3 0,000 0,0 1818
C22:5,n-3 0,000 0,0 1818
C22:6,n-3 0,000 0,0 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0,0 1818
Sum mættede fedtsyrer 15,853 66,9 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 7,224 30,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,615 2,59 1003
Sum fedtsyrer 23,691 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,133 0,56 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,482 2,03 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 84 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,713 1250, 1067, 1844
Isoleucin 1300 350 1059
Leucin 2190 590 1059
Lysin 1890 510 1059
Methionin 668 180 1059
Cystin 85 23 1059
Phenylalanin 1230 330 1059
Tyrosin 1300 350 1059
Threonin 817 220 1059
Tryptofan 327 88 1059
Valin 1600 430 1059
Arginin 743 200 1059
Histidin 668 180 1059
Alanin 743 200 1059
Asparaginsyre 1670 450 1059
Glutaminsyre 4640 1250 1059
Glycin 483 130 1059
Prolin 2490 670 1059
Serin 1340 360 1059
Sum essentielle Aminosyrer 10684,9
Sum ikke essentielle aminosyrer 13487,9
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,001 - 24 70 1480
Serotonin 0 mg 1474
Cholin 15,4 mg 1 2187
Sum biogene aminer 3,50 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby