Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1090
Fårekød, bov, rå
Engelsk navn
Mutton, shoulder, raw
Taxonomisk navn
Ovis aries
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 31
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,910
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 947 kJ 1003
Energi, kcal 226 kcal 1003
total-N 2,990 g 1003
Protein, total 18,7 g 1003
Protein, deklaration 18,7 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 0,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 17,0 g 1312
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,6 g 1312
Tørstof 37,3 g 1312
Vand 62,7 g 1312
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 45,0 RE 1003
Retinol 45,0 µg 16 - 66 4 T 1234
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,400 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,400 µg 1 T 1234
E-vitamin 0,430 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,430 mg 4 1379
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,170 mg 1343
B2-vitamin, riboflavin 0,270 mg 1343
Niacin 8,28 NE 1003
niacin 5,40 mg 4,3 - 6,9 1343
B6-vitamin 0,200 mg 1343
Pantothensyre 0,550 mg T 1234
Biotin 1,00 µg T 1234
Folat 2,00 µg T 1234
Frit folat 1,00 µg 8 T 1234
B12-vitamin 5,00 µg 1343
C-vitamin 1,00 mg 1003
L-ascorbinsyre 1,00 mg 1343
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 84,0 mg 1343
Kalium, K 301 mg 1343
Calcium, Ca 7,50 mg 5,2 - 12 4 1348
Magnesium, Mg 16,0 mg 12 - 18 4 1348
Phosphor, P 130 mg 100 - 150 4 1348
Jern, Fe 1,80 mg 1,4 - 2,1 4 1348
Kobber, Cu 0,095 mg 0,052 - 0,150 4 1348
Zink, Zn 3,50 mg 2,7 - 4,2 4 1348
Jod, I 3,00 µg 1339
Mangan, Mn 0,010 mg 0,004 - 0,017 4 1348
Chrom, Cr 3,90 µg 3,40 2,0 - 6,3 7 1506
Selen, Se 0,400 µg 0,000 0 - 1,5 7 1506
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 9,60 µg 1,10 0 - 21,9 7 1506
Kviksølv, Hg 0,090 µg 0,000 0 - 0,60 7 1506
Cadmium, Cd 1,90 µg 2,10 0,6 - 2,8 7 1506
Bly, Pb 6,60 µg 6,40 1,0 - 10,9 7 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1655
Glucose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 T 1234
C6:0 0,000 0,00 T 1234
C8:0 0,000 0,00 T 1234
C10:0 0,000 0,00 T 1234
C12:0 0,000 0,00 T 1234
C14:0 0,852 5,51 T 1234
C15:0 0,095 0,61 T 1234
C16:0 3,83 24,8 T 1234
C17:0 0,161 1,04 T 1234
C18:0 3,31 21,4 T 1234
C20:0 0,000 0,00 T 1234
C22:0 0,000 0,00 T 1234
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,00 T 1234
C15:1 0,000 0,00 T 1234
C16:1,n-7 0,206 1,33 T 1234
C17:1,n-7 0,161 1,04 T 1234
C18:1,n-9 6,07 39,2 T 1234
C20:1,n-11 0,000 0,00 T 1234
C22:1,n-9 0,000 0,00 T 1234
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,395 2,56 T 1234
C18:3,n-3 0,395 2,56 T 1234
C20:3,n-3 0,000 0,00 T 1234
C20:4,n-6 0,000 0,00 T 1234
C20:5,n-3 0,000 0,00 T 1234
C22:5,n-3 0,000 0,00 T 1234
C22:6,n-3 0,000 0,00 T 1234
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 8,24 53,3 1003
Sum monoumættede 6,44 41,6 1003
Sum polyumættede 0,790 5,11 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 15,5 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,395 2,55 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,395 2,55 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 78 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 927 310 T 1234
Leucin 1530 510 T 1234
Lysin 1700 570 T 1234
Methionin 478 160 T 1234
Cystin 158 53 T 1234
Phenylalanin 748 250 T 1234
Tyrosin 748 250 T 1234
Threonin 807 270 T 1234
Tryptofan 173 58 T 1234
Valin 1020 340 T 1234
Arginin 1260 420 T 1234
Histidin 538 180 T 1234
Alanin 1170 390 T 1234
Asparaginsyre 1700 570 T 1234
Glutaminsyre 2750 920 T 1234
Glycin 987 330 T 1234
Prolin 867 290 T 1234
Serin 748 250 T 1234

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby