DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1090
Fårekød, bov, rå
Engelsk navn
Mutton, shoulder, raw
Taxonomisk navn
Ovis aries (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 947 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 947 kJ 1003
Energi (kcal) 228 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 228 kcal 1003
Protein 18,7 g 1003
Protein fra Aminosyrer 15,7 g 1003
Protein, deklaration 18,7 g 1003
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 17,0 g 1312
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,21 g 1003
Aske 1,6 g 1312
Tørstof 37,3 g 1312
Vand 62,7 g 1312
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 45,0 RE 1003
Retinol 45,0 µg 16 - 66 4 T 1234.0
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,400 µg 1003
D3-vitamin 0,400 µg 1 T 1234.0
E-vitamin 0,430 α-TE
alfa-Tokoferol 0,430 mg 4 1379
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,170 mg 1343
Riboflavin (B2-vitamin) 0,270 mg 1343
Niacinækvivalent 8,29 NE 1003
Niacin 5,40 mg 4,3 - 6,9 1343
B6-vitamin 0,200 mg 1343
Pantotensyre 0,550 mg T 1234.0
Biotin 1,000 µg T 1234.0
Folat 2,00 µg T 1234.0
Frit folat 1,000 µg 8 T 1234.0
B12-vitamin 5,00 µg 1343
C-vitamin 1,000 mg 1003
Ascorbinsyre 1,000 mg 1343
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 84,0 mg 1343
Kalium 301 mg 1343
Calcium 7,50 mg 5,2 - 12 4 1348
Magnesium 16,0 mg 12 - 18 4 1348
Jern 1,80 mg 1,4 - 2,1 4 1348
Kobber 0,0950 mg 0,052 - 0,15 4 1348
Zink 3,50 mg 2,7 - 4,2 4 1348
Mangan 0,01000 mg 0,004 - 0,017 4 1348
Krom 3,90 µg 3,4 2 - 6,3 7 1506
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 0,400 µg 0,0 0,0 - 1,5 7 1506
Fosfor 130 mg 100 - 150 4 1348
Jod 3,00 µg 1339
Nikkel 9,60 µg 1,1 0,0 - 21,9 7 1506
Kviksølv 0,0900 µg 0,0 0,0 - 0,6 7 1506
Cadmium 1,90 µg 2,1 0,6 - 2,8 7 1506
Bly 6,60 µg 6,4 1 - 10,9 7 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 T 1234.0
C6:0 0,000 0,0 T 1234.0
C8:0 0,000 0,0 T 1234.0
C10:0 0,000 0,0 T 1234.0
C12:0 0,000 0,0 T 1234.0
C14:0 0,852 5,5 T 1234.0
C15:0 0,095 0,611 T 1234.0
C16:0 3,830 24,7 T 1234.0
C17:0 0,161 1,04 T 1234.0
C18:0 3,307 21,3 T 1234.0
C20:0 0,000 0,0 T 1234.0
C22:0 0,000 0,0 T 1234.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 T 1234.0
C15:1,n-5 0,000 0,0 T 1234.0
C16:1,n-7 0,206 1,33 T 1234.0
C17:1,n-7 0,161 1,04 T 1234.0
C18:1,n-9 6,068 39,2 T 1234.0
C20:1,n-11 0,000 0,0 T 1234.0
C22:1,n-9 0,000 0,0 T 1234.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,395 2,55 T 1234.0
C18:3,n-3 0,395 2,55 T 1234.0
C20:3,n-3 0,000 0,0 T 1234.0
C20:4,n-6 0,000 0,0 T 1234.0
C20:5,n-3 0,000 0,0 T 1234.0
C22:5,n-3 0,000 0,0 T 1234.0
C22:6,n-3 0,000 0,0 T 1234.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 8,244 53,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 6,435 41,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,790 5,1 1003
Sum fedtsyrer 15,470 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,395 2,55 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,395 2,55 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 78 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,990 1003
Isoleucin 927 310 T 1234.0
Leucin 1530 510 T 1234.0
Lysin 1700 570 T 1234.0
Methionin 478 160 T 1234.0
Cystin 158 53 T 1234.0
Phenylalanin 748 250 T 1234.0
Tyrosin 748 250 T 1234.0
Threonin 807 270 T 1234.0
Tryptofan 173 58 T 1234.0
Valin 1020 340 T 1234.0
Arginin 1260 420 T 1234.0
Histidin 538 180 T 1234.0
Alanin 1170 390 T 1234.0
Asparaginsyre 1700 570 T 1234.0
Glutaminsyre 2750 920 T 1234.0
Glycin 987 330 T 1234.0
Prolin 867 290 T 1234.0
Serin 748 250 T 1234.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 69,5 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 31 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,910 T 1234.0

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby