Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1105
Makrel, filet, naturel, konserves
Engelsk navn
Mackerel, filet, in natural juices, canned
Taxonomisk navn
Scomber scombrus
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,925
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 931 kJ 1003
Energi, kcal 222 kcal 1003
total-N 3,162 g 2,88 - 3,424 21 1069, 1126, 1841
Protein, total 19,0 g 17,3 - 20,7 21 1069, 1126, 1841
Protein, deklaration 19,0 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 0,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 16,4 g 13,2 - 21,4 21 1069, 1126, 1841
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,6 g 1,11 - 2,3 21 1069, 1126, 1841
Tørstof 37,0 g 34,8 - 41,100 21 1069, 1126, 1841
Vand 63,0 g 58,900 - 65,200 21 1069, 1126, 1841
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 22,2 RE 1003
Retinol 22,2 µg 5 - 33 12 1126, 1841
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 2,70 µg 1003
D3 cholecalciferol 2,70 µg 1,6 - 4,7 21 1069, 1126, 1841
E-vitamin 0,900 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,900 mg 0,70 - 1,03 2 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,060 mg 1364
B2-vitamin, riboflavin 0,160 mg 0,158 - 0,168 3 1022
Niacin 10,1 NE 1003
niacin 6,60 mg 1027
B6-vitamin 0,250 mg 0,230 - 0,311 2 1025
Pantothensyre 0,430 mg 0,430 0,36 - 0,50 2 T 34
Biotin 5,40 µg 5,40 5,4 - 5,4 2 T 34
Folat 10,0 µg 6 1803
Frit folat 3,00 µg T 48
B12-vitamin 7,69 µg 5,34 - 9,6 15 1044, 1126, 1841
C-vitamin 0,178 mg 1003
L-ascorbinsyre 0,178 mg 0,000 <0,5 - 0,71 4 T 34
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 590 mg 1003
Kalium, K 315 mg 315 273 - 356 2 T 34
Calcium, Ca 15,0 mg 14 - 21 3 1030
Magnesium, Mg 24,4 mg 24,4 22,7 - 26,1 2 T 34
Phosphor, P 220 mg 1364
Jern, Fe 1,10 mg 0,92 - 1,15 4 1043
Kobber, Cu 0,110 mg 0,079 - 0,120 7 1099
Zink, Zn 1,60 mg 1,1 - 2,3 7 1099
Jod, I 58,2 µg 20 - 100 12 1126, 1841
Chrom, Cr 5,23 µg 5,23 3,06 - 7,4 2 T 34
Selen, Se 36,0 µg 36,0 35 - 37 2 T 34
Molybdæn, Mo 5,00 µg T 34
Cobolt, Co 1,00 µg T 34
Nikkel, Ni 0,785 µg 0,785 0,69 - 0,88 2 T 34
Fluor, F 90,0 µg T 34
Silicium, Si 0,500 mg T 34
Aluminium, Al 0,900 mg T 34
Bor, B 70,0 µg T 34
Brom, Br 1900 µg T 34
Kviksølv, Hg 3,91 µg 1,2 - 12,5 53 T 34
Arsen, As 143 µg 27,0 - 261,2 53 T 34
Cadmium, Cd 0,454 µg 0,12 - 1,40 53 T 34
Bly, Pb 0,218 µg 0,0 - 1,4 53 T 34
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 1,00 mg 0 - 2,0 2 1473
Tyramin 0,397 mg <0,01 - 1,63 6 1455
Phenylethylamin 0,043 mg <0,01 - 0,21 6 1455
Putrescin 0,050 mg 0 - 0,2 2 1473
Cadaverin 0,997 mg 0,005 - 5,2 6 1455
Spermin 0 mg 2 1473
Spermidin 0 mg 2 1473
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1655
Glucose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 1,18 7,77 1126
C16:0 1,98 13,0 1126
C18:0 0,353 2,32 1126
C20:0 0,046 0,30 1126
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,556 3,66 1126
C18:1,n-9 1,44 9,48 1126
C18:1,n-7 0,276 1,82 1126
C20:1,n-11 1,59 10,5 1126
C22:1,n-9 0,170 1,12 1126
C22:1,n-11 2,68 17,6 1126
C24:1,n-9 0,180 1,19 1126
C18:1,trans n-9 0,012 0,07 1126
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,260 1,71 1126
C18:3,n-3 0,356 2,34 1126
C18:4,n-3 0,645 4,24 1126
C20:5,n-3 0,852 5,61 1126
C22:5,n-3 0,185 1,22 1126
C22:6,n-3 1,48 9,76 1126
Andre fedtsyrer 0,952 6,26 1126
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 3,56 23,4 1003
Sum monoumættede 6,89 45,4 1003
Sum polyumættede 3,78 24,9 1003
Sum transfedtsyrer 0,012 0,07 1003
Fedtsyrer, total 15,2 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 3,52 23,2 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,260 1,71 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 80 mg 1361
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 949 300 1059
Leucin 1460 460 1059
Lysin 1740 550 1059
Methionin 538 170 1059
Cystin 123 39 1059
Phenylalanin 791 250 1059
Tyrosin 759 240 1059
Threonin 885 280 1059
Tryptofan 209 66 1059
Valin 1230 390 1059
Arginin 980 310 1059
Histidin 980 310 1059
Alanin 1140 360 1059
Asparaginsyre 1770 560 1059
Glutaminsyre 2180 690 1059
Glycin 1080 340 1059
Prolin 727 230 1059
Serin 854 270 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby