DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1112
Grisekød, uspec., ca. 20 % fedt, råt
Engelsk navn
Pork, meat, approx. 20 % fat, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 10 T 1050
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,920
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1008 kJ 1003
Energi, kcal 243 kcal 1003
Nitrogen, total 2,880 g 2,44 - 3,12 16 1032
Protein, videnskabelig 17,9 g 0 15,2 - 19,4 16 1032
Protein, deklaration 17,9 g 0 15,2 - 19,4 16 1032
Kulhydrat, difference 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 19,0 g 8,9 - 30 16 1032
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,9 g 1938
Tørstof 37,8 g 1003
Vand 62,2 g 1003
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 8,95 RE 1003
Retinol 8,95 µg 9,1 6,6 - 11 4 T 1076
D-vitamin 0,691 µg 1003
D3-vitamin 0,161 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,106 µg 1300
E-vitamin 0,1000 α-TE
alfa-tokoferol 0,1000 mg 1001
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,720 mg 0,53 - 0,905 4 1032
B2-vitamin, riboflavin 0,220 mg 0,21 - 0,24 4 1032
Niacinækvivalent 6,76 NE 1003
Niacin 3,50 mg 1003
B6-vitamin 0,320 mg 1003
Pantothensyre 0,600 mg 1352
Biotin 2,60 µg 1,4 - 4,8 4 T 988
Folat 1,50 µg 0,8 - 4,6 10 T 988
B12-vitamin 0,650 µg 1001
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
beta-caroten 0 µg T 1269
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 68,0 mg 61,2 - 73,2 3 1058
Kalium, K 301 mg 251 - 384 3 1058
Calcium, Ca 9,00 mg 5,5 - 13 4 1348
Magnesium, Mg 20,0 mg 16,3 - 25,3 3 1058
Fosfor, P 170 mg 170 - 180 4 1032
Jern, Fe 0,750 mg 0,65 - 0,67 4 1032
Kobber, Cu 0,1000 mg 0 - 0,22 266 1102
Zink, Zn 3,60 mg 0 - 6,9 266 1102
Jod, I 1,000 µg 0,6 - 1,2 4 1055
Mangan, Mn 0,0140 mg 0,013 - 0,018 4 1348
Chrom, Cr 5,30 µg 3 0,4 - 7,3 126 1533
Selen, Se 6,90 µg 0 - 300 231 1102
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 2,50 µg 1,8 0 - 16,9 130 T 1490
Kviksølv, Hg 0,130 µg 0 0 - 2,3 126 1533
Arsen, As 2,00 µg 0 - 18 266 1102
Cadmium, Cd 1,90 µg 1 0 - 24 126 1533
Bly, Pb 5,60 µg 2,8 0 - 9,2 126 1533
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 1,10 mg 0,5 - 2,3 1461
Tyramin 1,10 mg 0,5 - 4,1 1468
Putrescin 0,450 mg 1461
Cadaverin 0,130 mg 1461
Spermin 0,130 mg 1461
Spermidin 1,45 mg 1461
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Hexose 0 g 1655
Pentose 0 g 1655
Uronic Acid 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Fedtsyrer, total 17,480 100 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 66 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 864 300 1059
Leucin 1300 450 1059
Lysin 1580 550 1059
Methionin 432 150 1059
Cystin 118 41 1059
Phenylalanin 662 230 1059
Tyrosin 605 210 1059
Threonin 749 260 1059
Tryptofan 196 68 1059
Valin 950 330 1059
Arginin 1070 370 1059
Histidin 662 230 1059
Alanin 1070 370 1059
Asparaginsyre 1580 550 1059
Glutaminsyre 2330 810 1059
Glycin 922 320 1059
Prolin 720 250 1059
Serin 691 240 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby