DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1143
Wienerpølse
Engelsk navn
Pork, sausage, frankfurter
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 771 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 845 kJ 1003
Energi (kcal) 188 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 205 kcal 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,3 g 1003
Kostfibre 0,2 g 1 1003
Fedt 20,8 g 20,8 20,5 - 21,1 2 2193
Alkohol 0,0 g 1 1655
Tørstof 40,9 g 40,86 40,7 - 40,9 2 2193
Vand 59,1 g 59,13 59 - 59,2 2 2193
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 1024
beta-Caroten 0 µg 1 1655
D-vitamin 0,462 µg 1003
D3-vitamin 0,184 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,111 µg 1300
E-vitamin 0,1000 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,1000 mg 0,1 - 0,12 2 1034
K1-vitamin 0,433 µg 0,0 - 0,649 2 1655, 2193
Menaquinon 4 10,5 µg 2 2193
Menaquinon 5 µg 2 2193
Menaquinon 6 µg 2 2193
Menaquinon 7 1,65 µg 2 2193
Menaquinon 8 µg 2 2193
Menaquinon 9 µg 2 2193
Menaquinon 10 µg 2 2193
K2-vitamin 11,8 µg
K-vitamin 12,2 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,140 mg 0,11 - 0,196 11 1052
Riboflavin (B2-vitamin) 0,200 mg 0,135 - 0,31 11 1052
Niacinækvivalent 3,63 NE 1003
Niacin 1,80 mg 1,65 - 1,95 10 1018
B6-vitamin 0,150 mg 0,105 - 0,23 7 1025
Pantotensyre 0,570 mg 19 T 1136.0
Biotin 5,20 µg 19 T 1136.0
Folat 4,00 µg 2,3 - 5,5 4 1374
Frit folat 2,00 µg 0,8 - 3 4 1374
B12-vitamin 1,10 µg 0,85 - 1,4 5 1044
C-vitamin 24,0 mg 1003
Ascorbinsyre 18,7 mg 1 1837
Dehydroascorbinsyre 5,30 mg 1 1837
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kalium 156 mg 103 - 225 80 1070, 1840, 1127
Calcium 24,6 mg 9,51 - 39,3 12 1015
Magnesium 21,0 mg 12,1 - 32,3 3 1058
Jern 1,30 mg 0,61 - 2,5 14 1043
Kobber 0,0700 mg 1 1061
Zink 1,40 mg 1 1061
Mangan 0,0220 mg 0,018 - 0,032 4 1348
Krom 6,00 µg 4 - 7 4 1348
Molybdæn 5,00 µg 1 1348
Selen 7,20 µg 7,2 5,66 - 9,24 13 1897
Fosfor 223 mg 160 - 301 23 1015, 1052
Jod 14,0 µg 2,7 - 25 6 1055
Nikkel 19,0 µg 9 - 31 6 1063
Cadmium 0,800 µg 0,0 - 1,5 7 1063
Bly 6,00 µg 0,4 - 10 7 1063
Sum mineraler 426 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1337
Glukose 0 g 1337
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 2,80 g 1337
Maltose 0 g 1337
Sakkarose 0,0300 g 1337
Sum disakkarider 2,83 g 1003
Sum sukkerarter 2,83 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 1,50 g 1 1003
Cellulose 0,0300 g 1337
Lignin 0 g 1337
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1818
C6:0 0,000 0,0 1818
C8:0 0,000 0,0 1818
C10:0 0,000 0,0 1818
C12:0 0,000 0,0 1818
C14:0 0,397 2,07 1818
C16:0 4,711 24,6 1818
C17:0 0,071 0,371 1818
C18:0 2,205 11,5 1818
C20:0 0,047 0,247 1818
C22:0 0,000 0,0 1818
C24:0 0,000 0,0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1818
C16:1,n-7 0,622 3,24 1818
C18:1,n-7 0,000 0,0 1818
C18:1,n-9 8,726 45,5 1818
C20:1,n-11 0,205 1,07 1818
C22:1,n-9 0,000 0,0 1818
C22:1,n-11 0,000 0,0 1818
C24:1,n-9 0,000 0,0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,879 9,81 1818
C18:3,n-3 0,190 0,993 1818
C18:4,n-3 0,000 0,0 1818
C20:2,n-6 0,083 0,432 1818
C20:3,n-3 0,000 0,0 1818
C20:3,n-6 0,000 0,0 1818
C20:5,n-3 0,000 0,0 1818
C22:5,n-3 0,000 0,0 1818
C22:6,n-3 0,000 0,0 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0,0 1818
Sum mættede fedtsyrer 7,432 38,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 9,552 49,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,152 11,2 1003
Sum fedtsyrer 19,136 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,190 0,993 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,961 10,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 57 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 540 260 1059
Leucin 940 450 1059
Lysin 1080 520 1059
Methionin 270 130 1059
Cystin 81 39 1059
Phenylalanin 480 230 1059
Tyrosin 370 180 1059
Threonin 480 230 1059
Tryptofan 110 52 1059
Valin 670 320 1059
Arginin 750 360 1059
Histidin 290 140 1059
Alanin 810 390 1059
Asparaginsyre 1060 510 1059
Glutaminsyre 1750 840 1059
Glycin 1160 560 1059
Prolin 1000 480 1059
Serin 560 270 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,175 mg 0,066 - 0,363 10 1460
Cholin 54,3 mg 1 2187
Tyramin 0,175 mg 0,066 - 0,363 10 1460
Sum biogene aminer 0,350 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,920 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby