Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1143
Wienerpølse
Engelsk navn
Pork, sausage, frankfurter
Synonymer
Grillpølser, Grillpølse, Hot dog pølse, Hotdog pølse, Beyerske pølser, Beyersk Pølse, Wienerpølser, Pølse, Wiener-, Frankfurter
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,920
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1108 kJ 1003
Energi, kcal 265 kcal 1003
total-N 1,996 g 2,020 1,73 - 2,29 21 2125
Protein, total 12,5 g 12,6 10,813 - 14,313 21 2125
Protein, deklaration 12,5 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 3,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 3,4 g 1003
kulhydrat, deklaration 3,4 g 1003
Tilsat sukker 0,5 g 1298
Kostfiber 0,2 g 1003
Fedt, total 22,6 g 22,2 16,4 - 28,0 21 2125
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 3,0 g 3,0 2,18 - 3,69 21 2125
Tørstof 41,7 g 41,4 36,4 - 47,6 21 2125
Vand 58,3 g 58,6 52,400 - 63,600 21 2125
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 1024
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,739 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,184 µg 1300
25-hydroxycholecalciferol 0,111 µg 1300
E-vitamin 0,100 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,100 mg 0,10 - 0,12 2 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,140 mg 0,110 - 0,196 11 1052
B2-vitamin, riboflavin 0,200 mg 0,135 - 0,310 11 1052
Niacin 3,53 NE 1003
niacin 1,80 mg 1,65 - 1,95 10 1018
B6-vitamin 0,150 mg 0,105 - 0,230 7 1025
Pantothensyre 0,570 mg 19 T 1136
Biotin 5,20 µg 19 T 1136
Folat 4,00 µg 2,3 - 5,5 4 1374
Frit folat 2,00 µg 0,8 - 3,0 4 1374
B12-vitamin 1,10 µg 0,85 - 1,40 5 1044
C-vitamin 24,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 18,7 mg 1837
L-dehydroascorbinsyre 5,30 mg 1837
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 1257 mg 1288 771 - 1723 21 2125
Natrium, Na 963 mg 938 666 - 1385 21 2125
Kalium, K 156 mg 103 - 225 80 1070, 1127, 1840
Calcium, Ca 24,6 mg 9,51 - 39,3 12 1015
Magnesium, Mg 21,0 mg 12,1 - 32,3 3 1058
Phosphor, P 223 mg 160 - 301 23 1015, 1052
Jern, Fe 1,30 mg 0,61 - 2,50 14 1043
Kobber, Cu 0,070 mg 1 1061
Zink, Zn 1,40 mg 1 1061
Jod, I 14,0 µg 2,7 - 25 6 1055
Mangan, Mn 0,022 mg 0,018 - 0,032 4 1348
Chrom, Cr 6,00 µg 4 - 7 4 1348
Selen, Se 7,20 µg 7,20 5,66 - 9,24 13 1897
Molybdæn, Mo 5,00 µg 1 1348
Nikkel, Ni 19,0 µg 9 - 31 6 1063
Cadmium, Cd 0,800 µg 0 - 1,5 7 1063
Bly, Pb 6,00 µg 0,4 - 10 7 1063
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,175 mg 0,066 - 0,363 10 1460
Tyramin 0,175 mg 0,066 - 0,363 10 1460
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1337
Glucose 0 g 1337
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 2,80 g 1337
Maltose 0 g 1337
Saccharose 0,030 g 1337
Disaccharider, total 2,83 g 1003
Sukkerarter, ialt 2,83 g 1003
Stivelse 1,50 g 1003
(a)Hexoses 0,250 g 1337
(b)Pentoses 0,100 g 1337
(c)UronicAcids 0,010 g 1337
Cellulose 0,030 g 1337
Lignin 0 g 1337
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1818
C6:0 0,000 0,00 1818
C8:0 0,000 0,00 1818
C10:0 0,000 0,00 1818
C12:0 0,000 0,00 1818
C14:0 0,405 1,95 1818
C16:0 5,21 25,1 1818
C17:0 0,078 0,37 1818
C18:0 2,38 11,4 1818
C20:0 0,052 0,24 1818
C22:0 0,000 0,00 1818
C24:0 0,000 0,00 1818
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,00 1818
C16:1,n-7 0,635 3,05 1818
C18:1,n-9 9,54 45,8 1818
C18:1,n-7 0,000 0,00 1818
C20:1,n-11 0,226 1,09 1818
C22:1,n-9 0,000 0,00 1818
C22:1,n-11 0,000 0,00 1818
C24:1,n-9 0,000 0,00 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,97 9,47 1818
C18:3,n-3 0,212 1,02 1818
C18:4,n-3 0,000 0,00 1818
C20:2,n-6 0,094 0,45 1818
C20:3,n-3 0,000 0,00 1818
C20:3,n-6 0,000 0,00 1818
C20:5,n-3 0,000 0,00 1818
C22:5,n-3 0,000 0,00 1818
C22:6,n-3 0,000 0,00 1818
Andre fedtsyrer 0,000 0,00 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 8,13 39,1 1003
Sum monoumættede 10,4 50,0 1003
Sum polyumættede 2,28 10,9 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 20,8 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,212 1,02 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,06 9,92 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 57 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 519 260 1059
Leucin 898 450 1059
Lysin 1040 520 1059
Methionin 259 130 1059
Cystin 78 39 1059
Phenylalanin 459 230 1059
Tyrosin 359 180 1059
Threonin 459 230 1059
Tryptofan 104 52 1059
Valin 639 320 1059
Arginin 719 360 1059
Histidin 279 140 1059
Alanin 778 390 1059
Asparaginsyre 1020 510 1059
Glutaminsyre 1680 840 1059
Glycin 1120 560 1059
Prolin 958 480 1059
Serin 539 270 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby