DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1152
Spegesild
Engelsk navn
Herring, salted, ripened
Taxonomisk navn
Clupea harengus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1092 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1092 kJ 1003
Energi (kcal) 264 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 264 kcal 1003
Protein 13,1 g 1312
Protein fra Aminosyrer 10,9 g 1003
Protein, deklaration 13,1 g 1312
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 23,5 g 1312
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 13,45 g 3 1003
Aske 11,0 g 1312
Tørstof 47,6 g 1312
Vand 52,4 g 1312
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 48,0 RE 1003
Retinol 48,0 µg 30 - 81 4 1024
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 11,0 µg 1003
D3-vitamin 11,0 µg 11,01 9,83 - 12,2 2 T 48.0
E-vitamin 2,30 α-TE
alfa-Tokoferol 2,30 mg 1 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0300 mg 0,024 - 0,04 4 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,220 mg 0,164 - 0,354 4 1022
Niacinækvivalent 5,34 NE 1003
Niacin 3,00 mg 2,08 - 3,38 4 1018
B6-vitamin 0,220 mg 0,178 - 0,303 6 1025
Pantotensyre 0,500 mg 1364
Folat 6,00 µg 6 1803
B12-vitamin 6,10 µg 2,7 - 9,2 4 1044
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 5380 mg 5220 - 5680 3 1058
Kalium 128 mg 97 - 166 3 1058
Calcium 60,0 mg 37 - 100 3 1030
Magnesium 27,0 mg 21,5 - 32,6 3 1058
Rubidium 60,0 µg 1356
Jern 1,10 mg 0,9 - 1,3 3 1043
Kobber 0,140 mg 0,13 - 0,15 4 1348
Zink 1,000 mg 1 - 1,1 4 1348
Mangan 0,0900 mg 0,06 - 0,12 4 1348
Krom 3,00 µg 2 - 4 4 1348
Molybdæn 10,00 µg 1 1348
Cobolt 1,000 µg 1356
Selen 22,0 µg 15 - 31 4 1348
Aluminium 0,1000 mg 1356
Silicium 0,300 mg 1356
Bor 10,00 µg 1356
Fosfor 180 mg 120 - 260 4 1348
Fluor 100,0 µg 1356
Brom 200 µg 1356
Jod 40,0 µg 11 - 75 6 1041
Nikkel 3,00 µg 2 - 5 4 1348
Kviksølv 3,70 µg 1356
Arsen 51,0 µg 1356
Cadmium 1,000 µg 1356
Bly 4,00 µg 1356
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,0 T 48.0
C10:0 0,000 0,0 T 48.0
C12:0 0,000 0,0 T 48.0
C14:0 1,669 7,71 T 48.0
C15:0 0,102 0,473 T 48.0
C16:0 2,851 13,1 T 48.0
C18:0 0,272 1,25 T 48.0
C20:0 0,000 0,0 T 48.0
C22:0 0,000 0,0 T 48.0
C24:0 0,000 0,0 T 48.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 1,123 5,19 T 48.0
C18:1,n-7 0,331 1,53 T 48.0
C18:1,n-9 1,490 6,89 T 48.0
C20:1,n-9 2,782 12,8 T 48.0
C22:1,n-9 0,248 1,14 T 48.0
C22:1,n-11 4,978 23 T 48.0
C24:1,n-9 0,177 0,817 T 48.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,463 2,14 T 48.0
C18:3,n-3 0,282 1,3 T 48.0
C18:4,n-3 0,560 2,59 T 48.0
C20:2,n-6 0,000 0,0 T 48.0
C20:3,n-6 0,000 0,0 T 48.0
C20:4,n-3 0,065 0,3 T 48.0
C20:4,n-6 0,000 0,0 T 48.0
C20:5,n-3 1,394 6,44 T 48.0
C22:5,n-3 0,160 0,741 T 48.0
C22:6,n-3 1,931 8,93 T 48.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,742 3,43 T 48.0
Sum mættede fedtsyrer 4,894 22,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 11,129 51,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 4,855 22,4 1003
Sum fedtsyrer 21,620 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 4,392 20,3 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,463 2,14 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 58 mg 58,0 58 - 58 2 T 48.0
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,096 1312
Isoleucin 692 330 1059
Leucin 1090 520 1059
Lysin 1240 590 1059
Methionin 419 200 1059
Cystin 63 30 1059
Phenylalanin 503 240 1059
Tyrosin 461 220 1059
Threonin 587 280 1059
Tryptofan 140 67 1059
Valin 796 380 1059
Arginin 817 390 1059
Histidin 335 160 1059
Alanin 796 380 1059
Asparaginsyre 1300 620 1059
Glutaminsyre 1740 830 1059
Glycin 650 310 1059
Prolin 503 240 1059
Serin 566 270 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 104 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 25 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,920 T 48.0

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby