Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1152
Spegesild
Engelsk navn
Herring, salted, ripened
Taxonomisk navn
Clupea harengus
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 25
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,920
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1092 kJ 1003
Energi, kcal 261 kcal 1003
total-N 2,096 g 1312
Protein, total 13,1 g 1312
Protein, deklaration 13,1 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 0,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 23,5 g 1312
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 11,0 g 1312
Tørstof 47,6 g 1312
Vand 52,4 g 1312
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 48,0 RE 1003
Retinol 48,0 µg 30 - 81 4 1024
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 11,0 µg 1003
D3 cholecalciferol 11,0 µg 11,0 9,83 - 12,2 2 T 48
E-vitamin 2,30 α-TE 1003
alfa-tokoferol 2,30 mg 1 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,030 mg 0,024 - 0,040 4 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,220 mg 0,164 - 0,354 4 1022
Niacin 5,33 NE 1003
niacin 3,00 mg 2,08 - 3,38 4 1018
B6-vitamin 0,220 mg 0,178 - 0,303 6 1025
Pantothensyre 0,500 mg 1364
Folat 6,00 µg 6 1803
B12-vitamin 6,10 µg 2,7 - 9,2 4 1044
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 5380 mg 5220 - 5680 3 1058
Kalium, K 128 mg 97 - 166 3 1058
Calcium, Ca 60,0 mg 37 - 100 3 1030
Magnesium, Mg 27,0 mg 21,5 - 32,6 3 1058
Phosphor, P 180 mg 120 - 260 4 1348
Jern, Fe 1,10 mg 0,9 - 1,3 3 1043
Kobber, Cu 0,140 mg 0,13 - 0,15 4 1348
Zink, Zn 1,00 mg 1,0 - 1,1 4 1348
Jod, I 40,0 µg 11 - 75 6 1041
Mangan, Mn 0,090 mg 0,06 - 0,12 4 1348
Chrom, Cr 3,00 µg 2,0 - 4,0 4 1348
Selen, Se 22,0 µg 15 - 31 4 1348
Molybdæn, Mo 10,0 µg 1 1348
Cobolt, Co 1,00 µg 1356
Nikkel, Ni 3,00 µg 2 - 5 4 1348
Fluor, F 100 µg 1356
Silicium, Si 0,300 mg 1356
Aluminium, Al 0,100 mg 1356
Bor, B 10,0 µg 1356
Brom, Br 200 µg 1356
Kviksølv, Hg 3,70 µg 1356
Arsen, As 51,0 µg 1356
Cadmium, Cd 1,00 µg 1356
Bly, Pb 4,00 µg 1356
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1655
Glucose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,00 T 48
C10:0 0,000 0,00 T 48
C12:0 0,000 0,00 T 48
C14:0 1,67 7,72 T 48
C15:0 0,102 0,47 T 48
C16:0 2,85 13,2 T 48
C18:0 0,273 1,26 T 48
C20:0 0,000 0,00 T 48
C22:0 0,000 0,00 T 48
C24:0 0,000 0,00 T 48
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 1,12 5,20 T 48
C18:1,n-9 1,49 6,89 T 48
C18:1,n-7 0,331 1,53 T 48
C20:1,n-9 2,78 12,9 T 48
C22:1,n-9 0,248 1,15 T 48
C22:1,n-11 4,98 23,0 T 48
C24:1,n-9 0,176 0,81 T 48
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,464 2,15 T 48
C18:3,n-3 0,282 1,31 T 48
C18:4,n-3 0,561 2,59 T 48
C20:2,n-6 0,000 0,00 T 48
C20:3,n-6 0,000 0,00 T 48
C20:4,n-3 0,064 0,29 T 48
C20:4,n-6 0,000 0,00 T 48
C20:5,n-3 1,39 6,45 T 48
C22:5,n-3 0,161 0,74 T 48
C22:6,n-3 1,93 8,93 T 48
Andre fedtsyrer 0,742 3,43 T 48
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 4,89 22,6 1003
Sum monoumættede 11,1 51,5 1003
Sum polyumættede 4,86 22,5 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 21,6 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 4,39 20,3 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,464 2,15 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 58 mg 58 58 - 58 2 T 48
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 692 330 1059
Leucin 1090 520 1059
Lysin 1240 590 1059
Methionin 419 200 1059
Cystin 63 30 1059
Phenylalanin 503 240 1059
Tyrosin 461 220 1059
Threonin 587 280 1059
Tryptofan 140 67 1059
Valin 796 380 1059
Arginin 817 390 1059
Histidin 335 160 1059
Alanin 796 380 1059
Asparaginsyre 1300 620 1059
Glutaminsyre 1740 830 1059
Glycin 650 310 1059
Prolin 503 240 1059
Serin 566 270 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby