Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 116
Kastanje, ægte, rå
Engelsk navn
Chestnut, raw
Taxonomisk navn
Castanea sativa Miller
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 17
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,845
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 797 kJ 1003
Energi, kcal 190 kcal 1003
total-N 0,320 g 1344
Protein, total 2,0 g 1344
Protein, deklaration 2,0 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 42,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 35,8 g 1003
kulhydrat, deklaration 35,8 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 6,8 g 1344
Fedt, total 2,7 g 1344
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,0 g 1346
Tørstof 48,3 g 1344
Vand 51,7 g 1344
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 5,00 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 60,0 µg 40 - 80 2 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,500 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,500 mg 0,47 - 0,50 2 1034
B1-vitamin 0,240 mg 0,178 - 0,276 4 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,110 mg 0,085 - 0,144 2 1022
Niacin 2,50 NE 1003
niacin 1,80 mg 1,46 - 1,97 3 1018
B6-vitamin 0,330 mg 1352
Pantothensyre 0,470 mg 1352
Biotin 1,30 µg 1344
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 4,00 mg 1,8 - 6,3 4 1058
Kalium, K 599 mg 447 - 767 4 1058
Calcium, Ca 31,0 mg 1 1030
Magnesium, Mg 38,0 mg 31,7 - 46,7 4 1058
Phosphor, P 74,0 mg 1344
Jern, Fe 0,900 mg 0,7 - 1,05 2 1043
Kobber, Cu 0,230 mg 1344
Jod, I 0,100 µg 0 - 0,3 3 1055
Mangan, Mn 3,67 mg 1349
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,003 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, ialt 7,00 g 1344
Stivelse 26,9 g 1344
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1345
C6:0 0,000 0,00 1345
C8:0 0,000 0,00 1345
C10:0 0,000 0,00 1344
C12:0 0,000 0,00 1344
C14:0 0,000 0,00 1344
C15:0 0,000 0,00 1345
C16:0 0,384 16,8 1344
C17:0 0,000 0,00 1345
C18:0 0,023 1,02 1344
C20:0 0,011 0,48 1344
C22:0 0,000 0,00 1345
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,00 1345
C15:1 0,000 0,00 1345
C16:1,n-7 0,016 0,70 1344
C17:1,n-7 0,000 0,00 1345
C18:1,n-9 0,884 38,8 1344
C20:1,n-11 0,000 0,00 1344
C22:1,n-9 0,000 0,00 1345
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,866 38,0 1344
C18:3,n-3 0,097 4,24 1344
C20:4,n-6 0,000 0,00 1345
C20:5,n-3 0,000 0,00 1345
C22:5,n-3 0,000 0,00 1345
C22:6,n-3 0,000 0,00 1345
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,418 18,3 1003
Sum monoumættede 0,900 39,5 1003
Sum polyumættede 0,963 42,2 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 2,28 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,097 4,25 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,866 38,0 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 80 250 1938
Leucin 118 370 1938
Lysin 118 370 1938
Methionin 48 150 1938
Cystin 64 200 1938
Phenylalanin 83 260 1938
Tyrosin 54 170 1938
Threonin 70 220 1938
Tryptofan 42 130 1027
Valin 112 350 1938
Arginin 144 450 1938
Histidin 54 170 1938
Alanin 134 420 1938
Asparaginsyre 352 1100 1938
Glutaminsyre 259 810 1938
Glycin 102 320 1938
Prolin 106 330 1938
Serin 99 310 1938

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby