DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 118
Esrom, 45+
Engelsk navn
Cheese, semihard, Esrom, 45 % fidm.
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1377 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1377 kJ 1003
Energi (kcal) 331 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 331 kcal 1003
Protein 24,2 g 1221
Protein fra Aminosyrer 21,3 g 1003
Protein, deklaration 23,7 g 1221
Kulhydrat difference 0,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,9 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 25,7 g 1213 1221
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,89 g 591 1003
Aske 3,2 g 1003
Tørstof 54,1 g 1213 1221
Vand 45,9 g 1213 1221
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 237 RE 1003
Retinol 218 µg 1003
beta-Caroten 113 µg 1003
D-vitamin 0,260 µg 1003
D3-vitamin 0,260 µg 1003
E-vitamin 0,660 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,660 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0500 mg 0,026 - 0,065 6 T 148.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,330 mg 0,24 - 0,546 6 T 148.0
Niacinækvivalent 5,66 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,08 - 0,16 5 T 148.0
B6-vitamin 0,0900 mg 0,06 - 0,126 6 T 148.0
Pantotensyre 0,340 mg T 148.0
Biotin 1,50 µg 0,7 - 5,1 T 148.0
Folat 60,0 µg 51 - 74 4 T 1211.0
Frit folat 1,000 µg T 148.0
B12-vitamin 1,38 µg 1,02 - 1,6 3 T 148.0
C-vitamin 0,500 mg 1003
Ascorbinsyre 0,500 mg 1 T 148.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 755 mg 456 - 1040 591 1221
Kalium 65,0 mg 66,0 57 - 75 5 T 148.0
Calcium 810 mg 650 - 970 32 1221
Magnesium 27,0 mg 23,1 - 32,1 49 T 148.0
Jern 0,106 mg 0,107 0,086 - 0,126 5 T 148.0
Kobber 0,0860 mg 0,07 - 0,099 5 T 94.0
Zink 3,20 mg 3,18 3,03 - 3,35 5 T 148.0
Mangan 0,0590 mg 0,046 - 0,081 5 T 94.0
Krom 0,250 µg 1538
Molybdæn 6,00 µg 2 T 94.0
Selen 8,00 µg 1003
Fosfor 500 mg 370 - 640 32 1221
Chlorid 1170 mg 704 - 1620 591 1221
Jod 10,4 µg 11,0 6,8 - 14 5 T 148.0
Nikkel 1,36 µg 1,16 0,0 - 2,9 5 T 148.0
Kviksølv 0,0600 µg 5 T 94.0
Arsen 1,000 µg 5 T 94.0
Cadmium 0,01000 µg 1538
Bly 0,450 µg 1538
Sum mineraler 3320 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose g 17 T 109.0
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,360 g 1217
D-mælkesyre 0,250 g 1217
Sum organiske syrer 0,610 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,871 3,58 1227
C6:0 0,560 2,3 1227
C8:0 0,360 1,48 1227
C10:0 0,801 3,29 1227
C12:0 1,001 4,12 1227
C14:0 2,842 11,7 1227
C16:0 7,605 31,3 1227
C18:0 2,602 10,7 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,360 1,48 1227
C16:1,n-7 0,560 2,3 1227
C18:1,n-9 5,714 23,5 1227
C20:1,n-11 0,290 1,19 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,530 2,18 1227
C18:3,n-3 0,190 0,782 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 16,641 68,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 6,925 28,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,720 2,96 1003
Sum fedtsyrer 24,286 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,190 0,782 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,530 2,18 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 85 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,793 1221
Isoleucin 1330 350 1059
Leucin 2240 590 1059
Lysin 1930 510 1059
Methionin 683 180 1059
Cystin 87 23 1059
Phenylalanin 1250 330 1059
Tyrosin 1330 350 1059
Threonin 834 220 1059
Tryptofan 334 88 1059
Valin 1630 430 1059
Arginin 759 200 1059
Histidin 683 180 1059
Alanin 759 200 1059
Asparaginsyre 1710 450 1059
Glutaminsyre 4740 1250 1059
Glycin 493 130 1059
Prolin 2540 670 1059
Serin 1370 360 1059
Sum essentielle Aminosyrer 10916,3
Sum ikke essentielle aminosyrer 13780
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,001 - 24 70 T 148.0
Serotonin 0 mg T 148.0
Cholin 15,4 mg 1 2187
Sum biogene aminer 3,50 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby