DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1203
Danbo, 20+
Engelsk navn
Cheese, firm, Danbo, 20 % fidm.
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 939 kJ 1003
Energi (kcal) 225 kcal 1003
Protein 27,2 g 0,0 1 1067
Protein fra Aminosyrer 25,0 g 1003
Protein, deklaration 27,2 g 0,0 1 1067
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 12,4 g 12,1 9,27 - 15,6 5 1818, 1067
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 2,46 g 1 1003
Aske 4,6 g 1 1067
Tørstof 45,6 g 1 1067
Vand 54,4 g 1 1067
Nitrogen 4,451 g 1 1067
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 112 RE 1003
Retinol 103 µg 1003
beta-Caroten 53,0 µg 1003
D-vitamin 0,150 µg 1003
D3-vitamin 0,150 µg 1003
E-vitamin 0,310 α-TE
alfa-Tokoferol 0,310 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0600 mg 0,043 - 0,065 2 T 1211.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,320 mg 0,258 - 0,372 4 T 1211.0
Niacinækvivalent 6,63 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,06 - 0,14 5 T 1211.0
B6-vitamin 0,0800 mg 0,072 - 0,096 6 T 1211.0
Pantotensyre 0,340 mg T 1211.0
Biotin 1,50 µg 0,7 - 5,1 T 1211.0
Folat 58,0 µg 6 1803
B12-vitamin 1,60 µg T 1211.0
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg T 1211.0
Cholin 15,4 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 984 mg 1 1067
Kalium 70,9 mg 1 1067
Calcium 705 mg 1 1067
Magnesium 30,8 mg 1 1067
Jern 0,0860 mg 1 T 1211.0
Kobber 0,0860 mg 0,07 - 0,099 5 T 94.0
Zink 3,20 mg 3,18 3,03 - 3,35 5 T 148.0
Mangan 0,0590 mg 0,046 - 0,081 5 T 94.0
Krom 0,250 µg 1538
Molybdæn 6,00 µg 2 T 94.0
Selen 9,50 µg 1917
Fosfor 550 mg 390 - 590 18 1221
Jod 13,8 µg 6,4 - 38 46 T 1274.0
Nikkel 1,36 µg 1,16 0,0 - 2,9 5 T 148.0
Kviksølv 0,0600 µg 5 T 94.0
Arsen 1,000 µg 5 T 94.0
Cadmium 0,01000 µg 1538
Bly 0,450 µg 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose g 17 2181
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,820 g 1217
D-mælkesyre 0,630 g 1217
Sum organiske syrer 1,45 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,407 3,47 1818
C6:0 0,458 3,9 1818
C8:0 0,233 1,98 1818
C10:0 0,402 3,43 1818
C12:0 0,411 3,51 1818
C14:0 1,193 10,1 1818
C16:0 3,606 30,7 1818
C17:0 0,000 0,0 1818
C18:0 1,326 11,3 1818
C20:0 0,032 0,276 1818
C22:0 0,000 0,0 1818
C24:0 0,000 0,0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,151 1,28 1818
C16:1,n-7 0,216 1,84 1818
C18:1,n-7 0,000 0,0 1818
C18:1,n-9 2,913 24,8 1818
C20:1,n-11 0,106 0,907 1818
C22:1,n-9 0,000 0,0 1818
C22:1,n-11 0,000 0,0 1818
C24:1,n-9 0,000 0,0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,201 1,71 1818
C18:3,n-3 0,061 0,516 1818
C18:4,n-3 0,000 0,0 1818
C20:2,n-6 0,000 0,0 1818
C20:3,n-3 0,000 0,0 1818
C20:3,n-6 0,000 0,0 1818
C20:5,n-3 0,000 0,0 1818
C22:5,n-3 0,000 0,0 1818
C22:6,n-3 0,000 0,0 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0,0 1818
Sum mættede fedtsyrer 8,068 68,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 3,386 28,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,262 2,23 1003
Sum fedtsyrer 11,716 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,061 0,516 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,201 1,71 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 40 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1560 350 1059
Leucin 2630 590 1059
Lysin 2270 510 1059
Methionin 801 180 1059
Cystin 102 23 1059
Phenylalanin 1470 330 1059
Tyrosin 1560 350 1059
Threonin 979 220 1059
Tryptofan 392 88 1059
Valin 1910 430 1059
Arginin 890 200 1059
Histidin 801 180 1059
Alanin 890 200 1059
Asparaginsyre 2000 450 1059
Glutaminsyre 5560 1250 1059
Glycin 579 130 1059
Prolin 2980 670 1059
Serin 1600 360 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,001 - 24 70 1480
Serotonin 0 mg 1474
Sum biogene aminer 3,50 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby