DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1211
Ost, fast, 20+, alle typer
Engelsk navn
Cheese, firm, 20 % fidm., all varieties
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
FCF 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 928 kJ 1003
Energi, kcal 221 kcal 1003
Nitrogen, total 4,680 g 4,68 4,68 - 4,68 1 2092
Protein, videnskabelig 29,9 g 29,8584 29,8 - 29,8 1 2092
Protein, deklaration 29,3 g 29,25 29,2 - 29,2 1 2092
Kulhydrat, difference 0,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 0,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 11,0 g 11 - 11,3 235 2092, 1221
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 4,4 g 4,38 4,38 - 4,38 1 2092
Tørstof 46,0 g 46 - 46,3 235 1221, 2092
Vand 54,0 g 53,7 - 54 235 1221, 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 92,0 RE 1003
Retinol 88,0 µg 1 2092
D-vitamin 0,140 µg 1003
D3-vitamin 0,140 µg 1003
E-vitamin 0,160 α-TE
alfa-tokoferol 0,160 mg 1 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0600 mg 0,043 - 0,065 2 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,320 mg 0,258 - 0,372 4 1022
Niacinækvivalent 6,96 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,06 - 0,14 5 1018
B6-vitamin 0,0800 mg 0,072 - 0,096 6 1025
Pantothensyre 0,340 mg 1352
Biotin 1,50 µg 0,7 - 5,1 1344
Folat 60,0 µg 51 - 74 4 1071
B12-vitamin 1,60 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1001
beta-caroten 48,0 µg 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 1170 mg 1 2092
Natrium, Na 840 mg 503 - 1160 37 2092, 1221
Kalium, K 70,5 mg 70,45 70 - 70,9 2 1067, 2092
Calcium, Ca 753 mg 752,5 705 - 800 2 1067, 2092
Magnesium, Mg 32,2 mg 32,2 30,8 - 33,6 2 1067, 2092
Fosfor, P 549 mg 390 - 590 19 2092, 1221
Jern, Fe 0,0860 mg 1 2092
Kobber, Cu 0,0570 mg 1 2092
Zink, Zn 3,83 mg 1 2092
Jod, I 18,0 µg 1 2092
Mangan, Mn 0,0190 mg 1 2092
Chrom, Cr 1,60 µg 1 2092
Selen, Se 12,0 µg 1 2092
Molybdæn, Mo 6,00 µg 2 T 94
Nikkel, Ni 2,00 µg 1 2092
Kviksølv, Hg 0,0600 µg 5 T 94
Arsen, As 1,000 µg 5 T 94
Cadmium, Cd 0,01000 µg 1538
Bly, Pb 0,450 µg 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1 2092
Galaktose 0 g 1 2092
Glukose 0 g 1 2092
Monosaccharider, total 0 g 1003
Laktose 0 g 1 2092
Sakkarose 0 g 1 2092
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,403 3,87 2092
C6:0 0,289 2,78 2092
C8:0 0,155 1,48 2092
C10:0 0,361 3,47 2092
C12:0 0,403 3,87 2092
C14:0 1,208 11,6 2092
C15:0 0,124 1,19 2092
C16:0 3,262 31,3 2092
C18:0 1,115 10,7 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,103 0,993 2092
C16:1,n-7 0,145 1,39 2092
C18:1,n-9 1,838 17,6 2092
C18:1,n-7 0,062 0,595 2092
C18:1,trans 0,341 3,27 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,165 1,58 2092
C18:2,conjugerede 0,031 0,297 2092
C18:3,n-3 (ALA) 0,072 0,695 2092
C18:2,trans 0,083 0,794 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,237 2,28 2092
Sum mættede 7,320 70,4 1003
Sum monoumættede 2,147 20,6 1003
Sum polyumættede 0,268 2,58 1003
Transfedtsyrer, total 0,423 4,07 1003
Fedtsyrer, total 10,396 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,072 0,695 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,165 1,58 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 38 mg 235 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1640 350 1059
Leucin 2760 590 1059
Lysin 2390 510 1059
Methionin 842 180 1059
Cystin 108 23 1059
Phenylalanin 1540 330 1059
Tyrosin 1640 350 1059
Threonin 1030 220 1059
Tryptofan 412 88 1059
Valin 2010 430 1059
Arginin 936 200 1059
Histidin 842 180 1059
Alanin 936 200 1059
Asparaginsyre 2110 450 1059
Glutaminsyre 5850 1250 1059
Glycin 608 130 1059
Prolin 3140 670 1059
Serin 1690 360 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby