DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1217
Sojabønner, tørrede, rå
Engelsk navn
Beans, soy, dried, raw
Taxonomisk navn
Glycine max (Linnaeus, 1753) (Merrill, 1917)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1720 kJ 1003
Energi (kcal) 412 kcal 1003
Protein 35,8 g 32,4 - 37,6 4 1825
Protein fra Aminosyrer 30,4 g 1003
Protein, deklaration 35,8 g 32,4 - 37,6 4 1825
Kulhydrat difference 34,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 17,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 17,5 g 1003
Kostfibre 16,6 g 15,2 - 17,8 4 1825
Fedt 18,4 g 13,3 - 20,8 4 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 6 1003
Aske 4,7 g 4,6 - 5 4 1825
Tørstof 93,0 g 89,9 - 94,3 4 1825
Vand 7,0 g 5,7 - 10,1 4 1825
Nitrogen 5,728 g 5,18 - 6,01 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,17 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 13,0 µg 1938
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,850 α-TE
alfa-Tokoferol 0,850 mg 4 1379
K1-vitamin 47,0 µg 1928
Thiamin (B1-vitamin) 0,874 mg 50 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,870 mg 21 1938
Niacinækvivalent 9,26 NE 1003
Niacin 1,62 mg 32 1938
B6-vitamin 0,417 mg 0,112 - 0,572 3 1072
Pantotensyre 1,92 mg 1343
Biotin 60,0 µg 1343
Folat 280 µg 6 1803
Frit folat 25,0 µg 12,8 - 45,3 4 T 568.0
B12-vitamin 0 µg 1655
Cholin 116 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 4,00 mg 2 - 6,5 6 1058
Kalium 1680 mg 1370 - 1840 6 1058
Calcium 163 mg 85,9 - 210 6 1015
Magnesium 225 mg 160 - 246 6 1058
Jern 15,7 mg 78 1938
Kobber 0,110 mg 1343
Zink 1,000 mg 1343
Mangan 2,00 mg T 568.0
Krom 16,8 µg 8,8 0,5 - 88,3 11 1802
Selen 8,80 µg 5,0 0,0 - 38 8 1079
Fosfor 467 mg 390 - 563 6 1015
Jod 0,600 µg 0,5 - 0,7 3 T 568.0
Nikkel 291 µg 42,5 - 533 21 1849, 1850
Kviksølv 0,1000 µg 0,0 0,0 - 0,4 8 1079
Arsen 0 µg 0,0 8 1079
Cadmium 5,72 µg 0,0 - 20,1 21 1849, 1850
Bly 9,36 µg 0,0 - 32,6 21 1849, 1850
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sakkarose 6,10 g 1343
Sum disakkarider 6,10 g 1003
Sum sukkerarter 6,10 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 4,80 g 1 2141
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,020 0,116 1344
C14:0 0,030 0,174 1344
C16:0 1,741 10 1344
C18:0 0,694 4,01 1344
C20:0 0,050 0,29 1344
C22:0 0,020 0,116 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,030 0,174 1344
C18:1,n-9 4,347 25,1 1344
C20:1,n-11 0,030 0,174 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 9,045 52,2 1344
C18:3,n-3 1,288 7,44 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 2,556 14,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 4,407 25,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 10,333 59,7 1003
Sum fedtsyrer 17,296 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 1,288 7,44 1003
Sum n-6 fedtsyrer 9,045 52,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1630 284 1350
Leucin 2780 486 1350
Lysin 2290 399 1350
Methionin 453 79 1350
Cystin 475 83 1350
Phenylalanin 1770 309 1350
Tyrosin 1120 196 1350
Threonin 1380 241 1350
Tryptofan 458 80 1350
Valin 1720 300 1350
Arginin 2590 452 1350
Histidin 905 158 1350
Alanin 1520 266 1350
Asparaginsyre 4190 731 1350
Glutaminsyre 6700 1160 1350
Glycin 1500 261 1350
Prolin 1970 343 1350
Serin 1830 320 1350
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Sum biogene aminer 0,00300 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,940 1003
Massefylde 0,7 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby