DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1217
Sojabønner, tørrede, rå
Engelsk navn
Beans, soy, dried, raw
Taxonomisk navn
Glycine max (L.) Merr..
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,940
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1720 kJ 1003
Energi, kcal 412 kcal 1003
Nitrogen, total 5,728 g 5,18 - 6,01 4 1825
Protein, videnskabelig 35,8 g 32,4 - 37,6 4 1825
Protein, deklaration 35,8 g 32,4 - 37,6 4 1825
Kulhydrat, difference 34,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 17,5 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 17,5 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 16,6 g 15,2 - 17,8 4 1825
Fedt, total 18,4 g 13,3 - 20,8 4 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 4,7 g 4,6 - 5 4 1825
Tørstof 93,0 g 89,9 - 94,3 4 1825
Vand 7,0 g 5,7 - 10,1 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,08 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,850 α-TE
alfa-tokoferol 0,850 mg 4 1379
K1-vitamin 47,0 µg 1928
B1-vitamin 0,874 mg 50 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,870 mg 21 1938
Niacinækvivalent 9,26 NE 1003
Niacin 1,62 mg 32 1938
B6-vitamin 0,417 mg 0,112 - 0,572 3 1072
Pantothensyre 1,92 mg 1343
Biotin 60,0 µg 1343
Folat 280 µg 6 1803
Frit folat 25,0 µg 12,8 - 45,3 4 T 568
B12-vitamin 0 µg 1655
beta-caroten 13,0 µg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 4,00 mg 2 - 6,5 6 1058
Kalium, K 1680 mg 1370 - 1840 6 1058
Calcium, Ca 163 mg 85,9 - 210 6 1015
Magnesium, Mg 225 mg 160 - 246 6 1058
Fosfor, P 467 mg 390 - 563 6 1015
Jern, Fe 15,7 mg 78 1938
Kobber, Cu 0,110 mg 1343
Zink, Zn 1,000 mg 1343
Jod, I 0,600 µg 0,5 - 0,7 3 T 568
Mangan, Mn 2,00 mg T 568
Chrom, Cr 16,8 µg 8,8 0,5 - 88,3 11 1802
Selen, Se 8,80 µg 5 0 - 38 8 1079
Nikkel, Ni 291 µg 42,5 - 533 21 1849, 1850
Kviksølv, Hg 0,1000 µg 0 0 - 0,4 8 1079
Arsen, As 0 µg 0 8 1079
Cadmium, Cd 5,72 µg 0 - 20,1 21 1850, 1849
Bly, Pb 9,36 µg 0 - 32,6 21 1850, 1849
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sakkarose 6,10 g 1343
Disaccharider, total 6,10 g 1003
Sukkerarter, total 6,10 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,020 0,116 1344
C14:0 0,030 0,174 1344
C16:0 1,741 10 1344
C18:0 0,694 4,01 1344
C20:0 0,050 0,29 1344
C22:0 0,020 0,116 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,030 0,174 1344
C18:1,n-9 4,347 25,1 1344
C20:1,n-11 0,030 0,174 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 9,045 52,2 1344
C18:3,n-3 (ALA) 1,288 7,44 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 2,556 14,7 1003
Sum monoumættede 4,407 25,4 1003
Sum polyumættede 10,333 59,7 1003
Fedtsyrer, total 17,296 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 1,288 7,44 1003
Sum n-6 fedtsyrer 9,045 52,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1630 284 1350
Leucin 2780 486 1350
Lysin 2290 399 1350
Methionin 453 79 1350
Cystin 475 83 1350
Phenylalanin 1770 309 1350
Tyrosin 1120 196 1350
Threonin 1380 241 1350
Tryptofan 458 80 1350
Valin 1720 300 1350
Arginin 2590 452 1350
Histidin 905 158 1350
Alanin 1520 266 1350
Asparaginsyre 4190 731 1350
Glutaminsyre 6700 1160 1350
Glycin 1500 261 1350
Prolin 1970 343 1350
Serin 1830 320 1350

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby