Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1240
Boghvedegryn, rå
Engelsk navn
Buckwheat groats, raw
Taxonomisk navn
Fagopyrum esculentum Moench
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,83
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,900
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1507 kJ 1003
Energi, kcal 360 kcal 1003
total-N 1,201 g 1,046 - 1,321 3 1825
Protein, total 7,0 g 6,098 - 7,701 3 1825
Protein, deklaration 7,5 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 79,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 77,5 g 1003
kulhydrat, deklaration 77,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 2,3 g 1,9 - 2,7 3 1825
Fedt, total 1,4 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,9 g 0,8 - 1,0 3 1825
Tørstof 89,1 g 88,700 - 89,700 3 1825
Vand 10,9 g 10,300 - 11,300 3 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,00 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 12,0 µg 1356
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 0,100 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,100 mg 1 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,390 mg 0,267 - 0,453 8 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,100 mg 0,087 - 0,125 7 1022
Niacin 2,20 NE 1003
niacin 3,50 mg 2,96 - 3,92 10 1018
B6-vitamin 0,400 mg 0,276 - 0,571 5 1025
Pantothensyre 1,45 mg 1352
Folat 29,0 µg 6 1803
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1343
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Svovl, S 150 mg 1356
Natrium, Na 1,00 mg 0,8 - 2,0 3 1058
Kalium, K 242 mg 210 - 263 3 1058
Calcium, Ca 10,6 mg 8,55 - 16,9 11 1015, 1030
Magnesium, Mg 101 mg 69 - 123 3 1058
Phosphor, P 155 mg 34,9 - 400 6 1015
Jern, Fe 1,50 mg 1,2 - 1,7 4 1043
Kobber, Cu 0,620 mg 1356
Zink, Zn 2,50 mg 1356
Jod, I 0,500 µg 0,2 - 0,85 4 1055
Mangan, Mn 1,50 mg 1356
Chrom, Cr 1,40 µg 0 - 2,7 2 1079
Selen, Se 20,0 µg 2,0 - 37 2 1079
Molybdæn, Mo 10,0 µg 1356
Cobolt, Co 5,00 µg 1356
Nikkel, Ni 420 µg 170 - 660 2 1079
Fluor, F 50,0 µg 1356
Silicium, Si 9,00 mg 1356
Aluminium, Al 1,31 mg 1356
Bor, B 530 µg 1356
Brom, Br 6500 µg 1356
Kviksølv, Hg 0 µg 2 1079
Arsen, As 6,10 µg 0,2 - 12 2 1079
Cadmium, Cd 3,30 µg 3,1 - 3,5 2 1079
Bly, Pb 2,80 µg 0 - 5,5 2 1079
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1314
Glucose 0 g 1314
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 1314
Maltose 0 g 1314
Saccharose 0,290 g 1314
Disaccharider, total 0,290 g 1003
Andre sukkerarter 3,10 g 1356
Sukkerarter, ialt 3,39 g 1003
Stivelse 76,1 g 1314
(a)Hexoses 2,87 g 1314
(b)Pentoses 0,630 g 1314
(c)UronicAcids 0,890 g 1314
Cellulose 0,710 g 1314
Lignin 0,470 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0,00 1356
C14:0 0,007 0,55 1356
C16:0 0,292 23,2 1356
C18:0 0,035 2,76 1356
Andre mætt. 0,000 0,00 1356
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
Andre monoumætt. 0,167 13,3 1656
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,710 56,4 1356
C18:3,n-3 0,049 3,87 1356
Andre polyumættede
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,334 26,5 1003
Sum monoumættede 0,167 13,3 1003
Sum polyumættede 0,759 60,2 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 1,26 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,049 3,89 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,710 56,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 288 240 1059
Leucin 516 430 1059
Lysin 456 380 1059
Methionin 132 110 1059
Cystin 73 61 1059
Phenylalanin 324 270 1059
Tyrosin 168 140 1059
Threonin 276 230 1059
Tryptofan 132 110 1059
Valin 432 360 1059
Arginin 588 490 1059
Histidin 180 150 1059
Alanin 360 300 1059
Asparaginsyre 1720 1430 1059
Glutaminsyre 1060 880 1059
Glycin 468 390 1059
Prolin 276 230 1059
Serin 360 300 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby