DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1244
Skummetmælksost, max. 5+
Engelsk navn
Cheese, firm, skimmed milk, max. 5 % fidm.
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 783 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 783 kJ 1003
Energi (kcal) 185 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 185 kcal 1003
Protein 43,1 g 1221
Protein fra Aminosyrer 38,0 g 1003
Protein, deklaration 42,2 g 1221
Kulhydrat difference 1,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,9 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 0,9 g 72 1221
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,10 g 33 1003
Aske 3,2 g 1003
Tørstof 48,2 g 72 1221
Vand 51,8 g 72 1221
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 8,67 RE 1003
Retinol 8,00 µg 1003
beta-Caroten 4,00 µg 1003
D-vitamin 0,0500 µg 1003
D3-vitamin 0,0500 µg 1003
E-vitamin 0,0200 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0200 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
Niacinækvivalent 9,91 NE 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 440 mg 232 - 833 33 1221
Calcium 1280 mg 820 - 1520 22 1221
Krom 0,250 µg 1538
Selen 14,0 µg 1003
Fosfor 780 mg 690 - 930 22 1221
Chlorid 680 mg 358 - 1280 33 1221
Cadmium 0,01000 µg 1538
Bly 0,450 µg 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0,1000 g 1217
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,031 3,63 1227
C6:0 0,020 2,34 1227
C8:0 0,013 1,52 1227
C10:0 0,028 3,28 1227
C12:0 0,035 4,1 1227
C14:0 0,100 11,7 1227
C16:0 0,265 31,1 1227
C18:0 0,091 10,6 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,013 1,52 1227
C16:1,n-7 0,020 2,34 1227
C18:1,n-9 0,199 23,4 1227
C20:1,n-11 0,010 1,17 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,019 2,22 1227
C18:3,n-3 0,007 0,82 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,582 68,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,242 28,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,026 3,04 1003
Sum fedtsyrer 0,850 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,007 0,82 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,019 2,22 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 5 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 6,755 1221
Isoleucin 2360 350 1059
Leucin 3990 590 1059
Lysin 3450 510 1059
Methionin 1220 180 1059
Cystin 155 23 1059
Phenylalanin 2230 330 1059
Tyrosin 2360 350 1059
Threonin 1490 220 1059
Tryptofan 594 88 1059
Valin 2910 430 1059
Arginin 1350 200 1059
Histidin 1220 180 1059
Alanin 1350 200 1059
Asparaginsyre 3040 450 1059
Glutaminsyre 8440 1250 1059
Glycin 878 130 1059
Prolin 4530 670 1059
Serin 2430 360 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 15,4 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby