DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1248
Ål, rå
Engelsk navn
Eel, raw
Taxonomisk navn
Anguilla anguilla
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1281 kJ 1003
Energi, kcal 310 kcal 1003
Nitrogen, total 3,056 g 1040
Protein, videnskabelig 15,1 g 0 1040
Protein, deklaration 15,1 g 0 1040
Kulhydrat, difference 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,0 g 1003
Fedt, total 27,7 g 1364
Aske 1,0 g 1364
Tørstof 43,8 g 1364
Vand 56,2 g 1364
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1800 RE 1003
Retinol 1800 µg 23 - 4200 12 1024
D-vitamin 30,0 µg 1003
D3-vitamin 30,0 µg 2 - 35 3 1057
E-vitamin 8,00 α-TE
alfa-tokoferol 8,00 mg 6,4 - 10,1 2 1034
B1-vitamin 0,150 mg 0,128 - 0,197 4 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,310 mg 0,233 - 0,289 6 1022
Niacinækvivalent 6,63 NE 1003
Niacin 3,80 mg 3,28 - 4,1 4 1018
B6-vitamin 0,244 mg 0,21 - 0,293 3 1072
Pantothensyre 0,141 mg 0,125 - 0,15 4 1369
Folat 12,0 µg 8 - 19 30 T 33
B12-vitamin 4,40 µg 3,85 - 4,66 3 1044
C-vitamin 1,28 mg 1003
L-ascorbinsyre 1,28 mg 0,2 - 1,7 36 1369
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 46,0 mg 19 - 79 3 1058
Kalium, K 256 mg 179 - 301 3 1058
Calcium, Ca 35,0 mg 14 - 85 5 1030
Magnesium, Mg 15,0 mg 11,6 - 17,3 3 1058
Fosfor, P 200 mg 1364
Jern, Fe 0,350 mg 0,16 - 0,65 8 1043
Kobber, Cu 0,0300 mg 0,04 0,016 - 0,05 22 1081
Zink, Zn 2,00 mg 1,9 1,3 - 2,6 21 1081
Jod, I 13,4 µg 4,9 - 81 33 1860, 1041
Mangan, Mn 0,0300 mg 0,03 - 0,03 2 1368
Chrom, Cr 1,30 µg 0 - 3,7 17 1915
Selen, Se 26,3 µg 6,9 - 67,7 31 1946, 1890, 1915, 1916
Molybdæn, Mo 5,00 µg 1 - 7 19 T 33
Cobolt, Co 1,000 µg 1356
Nikkel, Ni 1,18 µg 0 - 6,5 23 1890, 1915
Fluor, F 0 µg 1356
Silicium, Si 0 mg 1356
Rubidium, Rb 470 µg 1356
Aluminium, Al 0,200 mg 1356
Bor, B 30,0 µg 1356
Brom, Br 0 µg 1356
Kviksølv, Hg 6,99 µg 0,02 - 48,8 69 1946, 1081
Arsen, As 51,5 µg 0,3 - 190 33 1946
Cadmium, Cd 0,225 µg 0 - 0,83 30 1946, 1945, 1916, 1851, 1915, 1890
Bly, Pb 0,321 µg 0 - 1,2 43 1915, 1890, 1946
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 0,197 g 0,16 - 0,234 34 T 33
Benzoesyre 0,150 mg 0,1 - 0,2 T 33
Organiske syrer, tot. 0,197 g 1003
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 T 33
Tyramin 0 mg T 33
Serotonin 0,0300 mg 2 T 33
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, total 0 g 1003
Hexose 0 g 1655
Pentose 0 g 1655
Uronic Acid 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 860 1059
Leucin 1310 1059
Lysin 1800 1059
Methionin 520 1059
Cystin 140 1059
Phenylalanin 730 1059
Tyrosin 640 1059
Threonin 830 1059
Tryptofan 170 1059
Valin 1010 1059
Arginin 1100 1059
Histidin 640 1059
Alanin 1160 1059
Asparaginsyre 1680 1059
Glutaminsyre 2510 1059
Glycin 1160 1059
Prolin 760 1059
Serin 1070 1059

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby