DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1252
Ris, polerede, rå
Engelsk navn
Rice, polished, raw
Taxonomisk navn
Oryza sativa L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,95
FCF 0,820
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1504 kJ 1003
Energi, kcal 354 kcal 1003
Nitrogen, total 1,412 g 1,39 - 1,42 2 1825
Protein, videnskabelig 8,4 g 8,3 - 8,5 2 1825
Protein, deklaration 8,8 g 8,71 - 8,93 2 1825
Kulhydrat, difference 77,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 77,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 78,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,7 g 0,6 - 0,8 2 1825
Fedt, total 1,2 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,6 g 0,5 - 0,7 2 1825
Tørstof 88,0 g 87,3 - 89,6 6 1072, 1825
Vand 12,0 g 10,4 - 12,7 6 1825, 1072
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,0500 α-TE
alfa-tokoferol 0,0500 mg 0,02 - 0,08 4 1034
alfa-tokotrienol 0,0500 mg 0,02 - 0,06 4 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0700 mg 0,052 - 0,093 5 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,0350 mg 0,022 - 0,055 9 1022
Niacinækvivalent 1,98 NE 1003
Niacin 1,40 mg 1,29 - 1,43 2 1018
B6-vitamin 0,109 mg 0,066 - 0,145 4 1072
Pantothensyre 0,550 mg 1352
Biotin 3,00 µg 1344
Folat 31,0 µg 6 1803
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1938
beta-caroten 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 1,80 mg 1,2 - 2,4 3 1058
Kalium, K 150 mg 118 - 172 3 1058
Calcium, Ca 52,7 mg 6,09 - 158 6 1015
Magnesium, Mg 35,0 mg 31,2 - 40,6 3 1058
Fosfor, P 130 mg 117 - 141 6 1015
Jern, Fe 1,20 mg 0,35 - 2,5 13 1043
Kobber, Cu 0,200 mg 0,1 - 0,29 9 1104
Zink, Zn 1,70 mg 1,1 - 2,1 9 1104
Jod, I 2,20 µg 0,1 - 5,1 6 1055
Mangan, Mn 0,900 mg 0,53 - 1,5 3 1348
Chrom, Cr 4,20 µg 0,85 0 - 32,1 32 1506
Selen, Se 6,00 µg 0 3,1 - 14,9 10 1889
Molybdæn, Mo 20,0 µg 10 - 30 3 1348
Nikkel, Ni 35,6 µg 31,1 6,1 - 92,5 32 1506
Kviksølv, Hg 0,660 µg 0,5 0 - 3 32 1506
Arsen, As 21,3 µg 21,2 8,6 - 41,4 32 1506
Cadmium, Cd 3,40 µg 2,4 0,46 - 10,2 10 1889
Bly, Pb 0,400 µg 0,5 0 - 0,9 10 1889
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1314
Glukose 0 g 1314
Monosaccharider, total 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1314
Sakkarose 0 g 1314
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, total 0 g 1003
Stivelse 78,1 g 1314
Hexose 2,45 g 1314
Pentose 0,140 g 1314
Uronic Acid 0,560 g 1314
Cellulose 0,630 g 1314
Lignin 0,400 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,000 0 1344
C12:0 0,000 0 1344
C14:0 0,009 0,916 1344
C16:0 0,236 24 1344
C18:0 0,025 2,54 1344
C20:0 0,004 0,407 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,001 0,101 1344
C18:1,n-9 0,292 29,6 1344
C20:1,n-11 0,000 0 1344
C22:1,n-9 0,000 0 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,406 41,2 1344
C18:3,n-3 (ALA) 0,011 1,12 1344
C20:3,n-3 0,000 0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,275 27,9 1003
Sum monoumættede 0,293 29,7 1003
Sum polyumættede 0,417 42,3 1003
Fedtsyrer, total 0,984 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,011 1,12 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,406 41,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 367 260 1059
Leucin 650 460 1059
Lysin 311 220 1059
Methionin 198 140 1059
Cystin 99 70 1059
Phenylalanin 452 320 1059
Tyrosin 240 170 1059
Threonin 282 200 1059
Tryptofan 119 84 1059
Valin 551 390 1059
Arginin 635 450 1059
Histidin 184 130 1059
Alanin 494 350 1059
Asparaginsyre 748 530 1059
Glutaminsyre 1270 900 1059
Glycin 381 270 1059
Prolin 381 270 1059
Serin 424 300 1059

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby