DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1256
Kakao, pulver
Engelsk navn
Cocoa, powder
Taxonomisk navn
Theobroma cacao (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1682 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1556 kJ 1003
Energi (kcal) 405 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 375 kcal 1003
Protein 16,5 g 14 - 17,2 4 1825, 1344
Protein fra Aminosyrer 12,9 g 1003
Protein, deklaration 21,7 g 18,5 - 22,8 4 1825, 1344
Kulhydrat difference 47,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 23,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 10,5 g 1003
Kostfibre 24,0 g 23,4 - 24,9 4 1825
Fedt 21,9 g 20,6 - 23,4 4 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,09 g 2 1003
Aske 8,9 g 7,5 - 9,9 4 1825
Tørstof 94,9 g 94,3 - 95,5 4 1825
Vand 5,1 g 4,5 - 5,7 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 6,67 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 40,0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,200 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,200 mg 1 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,1000 mg 0,057 - 0,245 5 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,150 mg 1 1022
Niacinækvivalent 5,47 NE 1003
Niacin 2,00 mg 2 - 2,12 5 1018
B6-vitamin 0,0700 mg 1344
Folat 41,0 µg 6 1803
Frit folat 31,0 µg 1344
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 35,0 mg 31,5 - 39,1 2 1058
Kalium 3490 mg 3420 - 3560 2 1058
Calcium 105 mg 101 - 106 2 1030
Magnesium 523 mg 498 - 548 2 1058
Jern 11,0 mg 1,9 - 22,5 4 1043
Kobber 3,60 mg 3,4 - 3,7 4 1805
Zink 10,1 mg 10,0 7,1 - 13,2 4 1805
Mangan 2,50 mg 1349
Krom 173 µg 164,0 129 - 225 3 1805
Molybdæn 73,0 µg 1349
Selen 14,3 µg 1894
Fosfor 660 mg 1344
Jod 2,80 µg 2,1 - 3,7 5 1055
Nikkel 855 µg 700 - 1100 10 1805
Arsen 23,0 µg 28,0 5 - 33 4 1805
Cadmium 33,0 µg 8 - 76 10 1805
Bly 27,4 µg 0,0 - 74 10 1805
Sum mineraler 4820 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1344
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 10,5 g 1344
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Oxalsyre 0,470 g 0,45 - 0,48 1959
Sum organiske syrer 0,470 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1345
C6:0 0,000 0,0 1345
C8:0 0,000 0,0 1345
C10:0 0,000 0,0 1345
C12:0 0,000 0,0 1345
C14:0 0,000 0,0 1345
C15:0 0,000 0,0 1345
C16:0 5,483 26,3 1344
C17:0 0,000 0,0 1345
C18:0 7,223 34,7 1344
C20:0 0,191 0,918 1344
C22:0 0,000 0,0 1345
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1345
C15:1,n-5 0,000 0,0 1345
C16:1,n-7 0,000 0,0 1345
C17:1,n-7 0,000 0,0 1345
C18:1,n-9 7,284 35 1344
C20:1,n-11 0,000 0,0 1344
C22:1,n-9 0,000 0,0 1345
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,624 2,99 1344
C18:3,n-3 0,000 0,0 1344
C20:3,n-3 0,000 0,0 1345
C20:4,n-6 0,000 0,0 1345
C20:5,n-3 0,000 0,0 1345
C22:5,n-3 0,000 0,0 1345
C22:6,n-3 0,000 0,0 1345
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 12,897 61,9 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 7,284 35 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,624 2,99 1003
Sum fedtsyrer 20,805 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,624 2,99 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,472 1825, 1344
Isoleucin 660 190 1059
Leucin 972 280 1059
Lysin 729 210 1059
Methionin 205 59 1059
Cystin 205 59 1059
Phenylalanin 729 210 1059
Tyrosin 521 150 1059
Threonin 694 200 1059
Tryptofan 208 60 1059
Valin 1080 310 1059
Arginin 1080 310 1059
Histidin 281 81 1059
Alanin 799 230 1059
Asparaginsyre 1670 480 1059
Glutaminsyre 2740 790 1059
Glycin 729 210 1059
Prolin 833 240 1059
Serin 868 250 1059
Sum essentielle Aminosyrer 5555,2
Sum ikke essentielle aminosyrer 9440,37
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 12,0 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 4,74 1 2098
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,950 1003
Massefylde 0,5 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby