DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1259
Danbo, 30+
Engelsk navn
Cheese, firm, Danbo, 30 % fidm.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
FCF 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1072 kJ 1003
Energi, kcal 257 kcal 1003
Nitrogen, total 4,451 g 4,29 - 4,56 5 1067
Protein, videnskabelig 28,4 g 27,4 - 29 5 1067
Protein, deklaration 27,8 g 26,8 - 28,5 5 1067
Kulhydrat, difference 0,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 0,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 15,7 g 13,2 - 20,8 9 1818, 1067
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 4,5 g 3,7 - 5,2 5 1067
Tørstof 49,4 g 47,5 - 52,3 5 1067
Vand 50,6 g 47,7 - 52,5 5 1067
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 138 RE 1003
Retinol 132 µg 1003
D-vitamin 0,170 µg 1003
D3-vitamin 0,170 µg 1003
E-vitamin 0,400 α-TE
alfa-tokoferol 0,400 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0550 mg T 1274
B2-vitamin, riboflavin 0,325 mg T 1274
Niacinækvivalent 6,63 NE 1003
Niacin 0,1000 mg T 1274
B6-vitamin 0,0900 mg T 1274
Pantothensyre 0,340 mg T 1274
Biotin 1,50 µg 0,7 - 5,1 T 1274
Folat 60,0 µg 51 - 74 4 T 1211
Frit folat 1,000 µg T 1274
B12-vitamin 1,52 µg 1,38 - 1,62 3 T 1274
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg T 1274
beta-caroten 68,0 µg 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 737 mg 515 - 1010 5 1067
Kalium, K 82,7 mg 73,5 - 88,2 5 1067
Calcium, Ca 723 mg 656 - 769 5 1067
Magnesium, Mg 32,3 mg 30,7 - 33,8 5 1067
Fosfor, P 580 mg 400 - 810 45 1221
Jern, Fe 0,180 mg 0,12 - 0,24 5 1067
Kobber, Cu 0,0860 mg 0,07 - 0,099 5 T 94
Zink, Zn 4,40 mg 4,1 - 4,7 5 1067
Jod, I 13,8 µg 6,4 - 38 46 T 1274
Mangan, Mn 0,0590 mg 0,046 - 0,081 5 T 94
Chrom, Cr 0,250 µg 1538
Selen, Se 9,50 µg 1917
Molybdæn, Mo 6,00 µg 2 T 94
Cobolt, Co 1,000 µg 1 T 1274
Nikkel, Ni 1,36 µg 1,16 0 - 2,9 5 T 148
Kviksølv, Hg 0,0600 µg 5 T 94
Arsen, As 1,000 µg 5 T 94
Cadmium, Cd 0,01000 µg 1538
Bly, Pb 0,450 µg 1538
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 1,06 g 1217
D-mælkesyre 0,320 g 1217
Organiske syrer, tot. 1,38 g 1003
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,001 - 24 70 1480
Serotonin 0 mg 1474
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose 0,0500 g 1217
Disaccharider, total 0,0500 g 1003
Sukkerarter, total 0,0500 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,517 3,47 1818
C6:0 0,720 4,84 1818
C8:0 0,345 2,32 1818
C10:0 0,507 3,41 1818
C12:0 0,505 3,39 1818
C14:0 1,458 9,8 1818
C16:0 4,233 28,4 1818
C17:0 0,000 0 1818
C18:0 1,748 11,7 1818
C20:0 0,043 0,289 1818
C22:0 0,000 0 1818
C24:0 0,000 0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,199 1,33 1818
C16:1,n-7 0,258 1,73 1818
C18:1,n-9 3,844 25,8 1818
C18:1,n-7 0,000 0 1818
C20:1,n-11 0,123 0,83 1818
C22:1,n-9 0,000 0 1818
C22:1,n-11 0,000 0 1818
C24:1,n-9 0,000 0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,282 1,89 1818
C18:3,n-3 (ALA) 0,086 0,575 1818
C18:4,n-3 0,000 0 1818
C20:2,n-6 0,000 0 1818
C20:3,n-3 0,000 0 1818
C20:3,n-6 0,000 0 1818
C20:5,n-3 (EPA) 0,000 0 1818
C22:5,n-3 0,000 0 1818
C22:6,n-3 (DHA) 0,000 0 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0 1818
Sum mættede 10,076 67,7 1003
Sum monoumættede 4,424 29,7 1003
Sum polyumættede 0,367 2,47 1003
Fedtsyrer, total 14,868 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,086 0,575 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,282 1,89 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 53 mg 9 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1560 350 1059
Leucin 2630 590 1059
Lysin 2270 510 1059
Methionin 801 180 1059
Cystin 102 23 1059
Phenylalanin 1470 330 1059
Tyrosin 1560 350 1059
Threonin 979 220 1059
Tryptofan 392 88 1059
Valin 1910 430 1059
Arginin 890 200 1059
Histidin 801 180 1059
Alanin 890 200 1059
Asparaginsyre 2000 450 1059
Glutaminsyre 5560 1250 1059
Glycin 579 130 1059
Prolin 2980 670 1059
Serin 1600 360 1059

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby