Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1265
Sødmælk (UHT)
Engelsk navn
Milk, whole, 3.5, (UHT), % fat
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 264 kJ 1003
Energi, kcal 63 kcal 1003
total-N 0,536 g 0,476 - 0,57 55 T 6
Protein, total 3,4 g 3,037 - 3,637 55 T 6
Protein, deklaration 3,4 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 4,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 4,6 g 1003
kulhydrat, deklaration 4,7 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 3,5 g 3,00 - 3,80 59 T 6
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,8 g 0,70 - 0,8 73 T 6
Tørstof 12,3 g 11,150 - 13,000 73 T 6
Vand 87,7 g 87,000 - 88,850 73 T 6
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 32,3 RE 1003
Retinol 31,0 µg 25 - 40 18 1003
ß-caroten 16,0 µg 1003
D-vitamin 0,100 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,100 µg 1003
E-vitamin 0,090 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,090 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,042 mg 0,039 - 0,046 18 1067
B2-vitamin, riboflavin 0,173 mg 0,147 - 0,206 18 1067
Niacin 0,859 NE 1003
niacin 0,092 mg 0,084 - 0,100 2 1046
B6-vitamin 0,047 mg 0,046 - 0,047 2 1046
Pantothensyre 0,340 mg 1352
Biotin 2,00 µg 1344
Folat 11,0 µg 7 - 21,0 52 T 6
Frit folat 4,00 µg 1344
B12-vitamin 0,450 µg 1 1046
C-vitamin 1,20 mg 1003
L-ascorbinsyre 1,20 mg 0,7 - 1,7 63 1235
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 94,0 mg 2 1232
Natrium, Na 42,6 mg 28,0 - 57,2 4 1232
Kalium, K 148 mg 132 - 159 4 1232
Calcium, Ca 112 mg 96 - 128 4 1232
Magnesium, Mg 11,2 mg 8,7 - 13,7 4 1232
Phosphor, P 89,0 mg 79 - 99 4 1232
Jern, Fe 0,060 mg 0,02 - 0,12 18 1067
Kobber, Cu 0,010 mg 0,005 - 0,014 19 1348
Zink, Zn 0,470 mg 0,28 - 0,59 18 1067
Jod, I 10,7 µg 11,0 9,0 - 13 7 T 6
Mangan, Mn 0,010 mg 0,007 - 0,010 19 1348
Chrom, Cr 0,052 µg 0 - 0,221 18 1538
Selen, Se 1,64 µg 0,8 - 2,6 17 T 6
Molybdæn, Mo 5,00 µg 1 - 7 4 1348
Nikkel, Ni 0,705 µg 0,00 - 1,31 17 T 6
Kviksølv, Hg 0,030 µg 19 1348
Arsen, As 0,300 µg 4 1348
Cadmium, Cd 0,002 µg 0 - 0,006 18 1538
Bly, Pb 0,089 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 0,190 g 0,126 - 0,254 4 1224
Benzoesyre 0,045 mg 0,02 - 0,07 1495
Organiske syrer, tot. 0,190 g 1003
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,010 mg 0 - 0,025 1488
Tyramin 0 mg 1001
Serotonin 0,030 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1655
Glucose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 4,61 g 4,32 - 4,90 4 1224
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 1655
Disaccharider, total 4,61 g 1003
Sukkerarter, ialt 4,61 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,118 3,58 1227
C6:0 0,075 2,29 1227
C8:0 0,049 1,50 1227
C10:0 0,108 3,29 1227
C12:0 0,134 4,08 1227
C14:0 0,384 11,7 1227
C16:0 1,03 31,4 1227
C18:0 0,351 10,7 1227
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,049 1,50 1227
C16:1,n-7 0,075 2,29 1227
C18:1,n-9 0,770 23,5 1227
C20:1,n-11 0,040 1,20 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,072 2,20 1227
C18:3,n-3 0,026 0,79 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 2,25 68,6 1003
Sum monoumættede 0,934 28,5 1003
Sum polyumættede 0,098 2,99 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 3,28 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,026 0,79 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,072 2,19 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 14 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 198 370 1059
Leucin 327 610 1059
Lysin 306 570 1059
Methionin 86 160 1059
Cystin 26 49 1059
Phenylalanin 172 320 1059
Tyrosin 145 270 1059
Threonin 145 270 1059
Tryptofan 46 86 1059
Valin 236 440 1059
Arginin 118 220 1059
Histidin 96 180 1059
Alanin 113 210 1059
Asparaginsyre 279 520 1059
Glutaminsyre 681 1270 1059
Glycin 70 130 1059
Prolin 332 620 1059
Serin 193 360 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby