Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1268
Lammekød, rygstykke, råt
Engelsk navn
Lamb, loin, raw
Taxonomisk navn
Ovis aries
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 44 6 1015
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,799 1003
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1205 kJ 1003
Energi, kcal 288 kcal 1003
total-N 2,528 g 1,824 - 3,088 14 1357
Protein, total 15,8 g 11,400 - 19,300 14 1357
Protein, deklaration 15,8 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 10,7 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 10,7 g 1003
kulhydrat, deklaration 10,7 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1357
Fedt, total 20,4 g 19,3 3,2 - 43 11 1862
Alkohol 0,0 g 1357
Aske 0,7 g 0,5 - 0,9 14 1357
Tørstof 47,6 g 41,500 - 61,500 14 1357
Vand 52,4 g 38,500 - 58,500 14 1357
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 45,0 RE 1003
Retinol 45,0 µg 16 - 66 4 1024
ß-caroten 0 µg 1357
D-vitamin 0,400 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,400 µg 1 1057
E-vitamin 0,700 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,700 mg 1 T 1234
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,090 mg 1357
B2-vitamin, riboflavin 0,160 mg 1357
Niacin 6,45 NE 1003
niacin 4,00 mg 1357
B6-vitamin 0,150 mg 1357
Pantothensyre 0,550 mg T 71
Biotin 1,00 µg T 71
Folat 1,40 µg 6 T 71
B12-vitamin 1,00 µg 1357
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1357
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 61,0 mg 1357
Kalium, K 230 mg 1357
Calcium, Ca 13,3 mg 5,77 - 21,4 6 1015
Magnesium, Mg 17,0 mg 1357
Phosphor, P 198 mg 185 - 207 6 1015
Jern, Fe 1,20 mg 1357
Kobber, Cu 0,160 mg 1357
Zink, Zn 2,10 mg 1357
Jod, I 0,700 µg 0,3 - 0,95 4 T 71
Mangan, Mn 0,010 mg 0,004 - 0,017 4 T 71
Chrom, Cr 8,10 µg 4,00 0 - 28,9 10 1506
Selen, Se 1,40 µg 0,30 0 - 6,8 10 1506
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 2,14 µg 0,4 - 6,1 31 T 1234
Kviksølv, Hg 0,190 µg 0,000 0 - 1,30 10 1506
Cadmium, Cd 1,60 µg 1,20 0 - 5,4 10 1506
Bly, Pb 4,60 µg 3,90 1,0 - 10,9 10 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, ialt 0 g 1357
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,00 1862
C10:0 0,016 0,09 1862
C12:0 0,074 0,45 1862
C14:0 0,904 5,55 1862
C16:0 4,04 24,8 1862
C18:0 3,74 23,0 1862
C20:0 0,000 0,00 1862
C22:0 0,000 0,00 1862
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,00 1862
C16:1,n-7 0,307 1,89 1862
C18:1,n-9 5,52 33,9 1862
C20:1,n-11 0,000 0,00 1862
C22:1,n-9 0,000 0,00 1862
C22:1,n-11 0,000 0,00 1862
C18:1,trans n-9 0,634 3,89 1862
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,289 1,78 1862
C18:3,n-3 0,197 1,21 1862
C20:4,n-6 0,003 0,01 1862
C22:6,n-3 0,000 0,00 1862
Andre fedtsyrer 0,566 3,48 1862
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 8,77 53,9 1003
Sum monoumættede 5,82 35,8 1003
Sum polyumættede 0,489 3,00 1003
Sum transfedtsyrer 0,634 3,89 1003
Fedtsyrer, total 16,3 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,197 1,21 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,292 1,79 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 82 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 784 310 1059
Leucin 1290 510 1059
Lysin 1440 570 1059
Methionin 404 160 1059
Cystin 134 53 1059
Phenylalanin 632 250 1059
Tyrosin 632 250 1059
Threonin 683 270 1059
Tryptofan 147 58 1059
Valin 860 340 1059
Arginin 1060 420 1059
Histidin 455 180 1059
Alanin 986 390 1059
Asparaginsyre 1440 570 1059
Glutaminsyre 2330 920 1059
Glycin 834 330 1059
Prolin 733 290 1059
Serin 632 250 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby