Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1271
Ris, parboiled, rå
Engelsk navn
Rice, parboiled, raw
Taxonomisk navn
Oryza sativa L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 31 18 1015
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,95
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,820
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1518 kJ 1003
Energi, kcal 363 kcal 1003
total-N 1,311 g 1,277 - 1,378 5 1825
Protein, total 7,8 g 7,598 - 8,199 5 1825
Protein, deklaration 8,2 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 79,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 78,5 g 1003
kulhydrat, deklaration 78,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,9 g 0,4 - 1,3 5 1825
Fedt, total 1,2 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,7 g 0,5 - 0,9 5 1825
Tørstof 89,1 g 87,400 - 90,300 9 1072, 1825
Vand 10,9 g 9,700 - 12,600 9 1072, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,050 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,050 mg 0,02 - 0,08 4 T 1252
alfa-tokotrienol 0,050 mg 0,02 - 0,06 4 T 1252
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,610 mg 1347
B2-vitamin, riboflavin 0,035 mg 0,022 - 0,055 9 T 1252
Niacin 1,83 NE 1003
niacin 5,00 mg 1347
B6-vitamin 0,402 mg 0,300 - 0,534 4 1072
Pantothensyre 0,900 mg 1352
Biotin 3,00 µg T 1252
Folat 18,0 µg 14 - 23 4 1845
Frit folat 9,00 µg 1375
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 1,80 mg 1,2 - 2,4 3 T 1252
Kalium, K 150 mg 118 - 172 3 T 1252
Calcium, Ca 130 mg 3,08 - 334 6 1015
Magnesium, Mg 35,0 mg 31,2 - 40,6 3 T 1252
Phosphor, P 171 mg 163 - 187 6 1015
Jern, Fe 1,20 mg 0,35 - 2,5 13 T 1252
Kobber, Cu 0,200 mg 0,10 - 0,29 9 1104
Zink, Zn 1,70 mg 1,1 - 2,1 9 1104
Jod, I 2,20 µg 0,1 - 5,1 6 T 1252
Mangan, Mn 3,90 mg 1,7 - 6,4 4 1348
Chrom, Cr 1,20 µg 0,70 0 - 3,8 20 1528
Selen, Se 6,00 µg 0,00 3,1 - 14,9 10 T 1252
Molybdæn, Mo 40,0 µg 20 - 60 4 1348
Nikkel, Ni 17,1 µg 13,5 0 - 28 4 1515
Kviksølv, Hg 0,100 µg 0 - 0,6 4 1515
Arsen, As 25,2 µg 25,3 22,2 - 26,9 4 1515
Cadmium, Cd 1,20 µg 0,40 0 - 3,4 4 1515
Bly, Pb 0 µg 0 4 1515
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,003 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g T 1252
Glucose 0 g T 1252
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g T 1252
Saccharose 0 g T 1252
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,000 0,00 1344
C12:0 0,000 0,00 1344
C14:0 0,009 0,91 1344
C16:0 0,236 24,0 1344
C18:0 0,025 2,55 1344
C20:0 0,004 0,40 1344
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,001 0,10 1344
C18:1,n-9 0,292 29,6 1344
C20:1,n-11 0,000 0,00 1344
C22:1,n-9 0,000 0,00 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,406 41,2 1344
C18:3,n-3 0,011 1,12 1344
C20:3,n-3 0,000 0,00 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,274 27,8 1003
Sum monoumættede 0,293 29,8 1003
Sum polyumættede 0,417 42,4 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,984 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,011 1,12 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,406 41,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 341 260 1059
Leucin 603 460 1059
Lysin 288 220 1059
Methionin 184 140 1059
Cystin 92 70 1059
Phenylalanin 420 320 1059
Tyrosin 223 170 1059
Threonin 262 200 1059
Tryptofan 110 84 1059
Valin 511 390 1059
Arginin 590 450 1059
Histidin 170 130 1059
Alanin 459 350 1059
Asparaginsyre 695 530 1059
Glutaminsyre 1180 900 1059
Glycin 354 270 1059
Prolin 354 270 1059
Serin 393 300 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby