DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1271
Ris, parboiled, rå
Engelsk navn
Rice, parboiled, raw
Taxonomisk navn
Oryza sativa (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1518 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1518 kJ 1003
Energi (kcal) 358 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 358 kcal 1003
Protein 7,8 g 7,59 - 8,19 5 1825
Protein fra Aminosyrer 6,2 g 1003
Protein, deklaration 8,2 g 7,98 - 8,61 5 1825
Kulhydrat difference 79,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 78,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 78,1 g 1003
Kostfibre 0,9 g 0,4 - 1,3 5 1825
Fedt 1,2 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 3 1003
Aske 0,7 g 0,5 - 0,9 5 1825
Tørstof 89,1 g 87,4 - 90,3 9 1072, 1825
Vand 10,9 g 9,7 - 12,6 9 1072, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,0500 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0500 mg 0,02 - 0,08 4 T 1252.0
alfa-Tokotrienol 0,0500 mg 0,02 - 0,06 4 T 1252.0
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,610 mg 1347
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0350 mg 0,022 - 0,055 9 T 1252.0
Niacinækvivalent 1,84 NE 1003
Niacin 5,00 mg 1347
B6-vitamin 0,402 mg 0,3 - 0,534 4 1072
Pantotensyre 0,900 mg 1352
Biotin 3,00 µg T 1252.0
Folat 18,0 µg 14 - 23 4 1845
Frit folat 9,00 µg 1375
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1,80 mg 1,2 - 2,4 3 T 1252.0
Kalium 150 mg 118 - 172 3 T 1252.0
Calcium 130 mg 3,08 - 334 6 1015
Magnesium 35,0 mg 31,2 - 40,6 3 T 1252.0
Jern 1,20 mg 0,35 - 2,5 13 T 1252.0
Kobber 0,200 mg 0,1 - 0,29 9 1104
Zink 1,70 mg 1,1 - 2,1 9 1104
Mangan 3,90 mg 1,7 - 6,4 4 1348
Krom 1,20 µg 0,7 0,0 - 3,8 20 1528
Molybdæn 40,0 µg 20 - 60 4 1348
Selen 6,00 µg 0,0 3,1 - 14,9 10 T 1252.0
Fosfor 171 mg 163 - 187 6 1015
Jod 2,20 µg 0,1 - 5,1 6 T 1252.0
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g T 1252.0
Glukose 0 g T 1252.0
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g T 1252.0
Sakkarose 0 g T 1252.0
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,000 0,0 1344
C12:0 0,000 0,0 1344
C14:0 0,009 0,916 1344
C16:0 0,236 24 1344
C18:0 0,025 2,54 1344
C20:0 0,004 0,407 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,001 0,101 1344
C18:1,n-9 0,292 29,6 1344
C20:1,n-11 0,000 0,0 1344
C22:1,n-9 0,000 0,0 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,406 41,2 1344
C18:3,n-3 0,011 1,12 1344
C20:3,n-3 0,000 0,0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,275 27,9 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,293 29,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,417 42,3 1003
Sum fedtsyrer 0,984 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,011 1,12 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,406 41,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,311 1825
Isoleucin 341 260 1059
Leucin 603 460 1059
Lysin 288 220 1059
Methionin 184 140 1059
Cystin 92 70 1059
Phenylalanin 420 320 1059
Tyrosin 223 170 1059
Threonin 262 200 1059
Tryptofan 110 84 1059
Valin 511 390 1059
Arginin 590 450 1059
Histidin 170 130 1059
Alanin 459 350 1059
Asparaginsyre 695 530 1059
Glutaminsyre 1180 900 1059
Glycin 354 270 1059
Prolin 354 270 1059
Serin 393 300 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Cholin 9,10 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,00300 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,95 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,820 1003
Massefylde 0,8 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby