DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 139
Brie, 60+
Engelsk navn
Cheese, Brie, 60 % fidm.
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1414 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1405 kJ 1003
Energi (kcal) 342 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 339 kcal 1003
Protein 18,1 g 1 2092
Protein fra Aminosyrer 15,9 g 1003
Protein, deklaration 17,7 g 1 2092
Kulhydrat difference 0,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 29,8 g 29,66 29,5 - 30,3 3 2092, 2193
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,70 g 1 1003
Aske 3,6 g 1 2092
Tørstof 51,7 g 50,77 50,6 - 53,6 3 2092, 2193
Vand 48,3 g 49,23 46,4 - 49,3 3 2092, 2193
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 295 RE 1003
Retinol 270 µg 1 2092
beta-Caroten 148 µg 1003
D-vitamin 0,330 µg 1003
D3-vitamin 0,330 µg 1003
E-vitamin 0,590 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,590 mg 1 2092
K1-vitamin 1,56 µg 0,0 - 2,33 2 1655, 2193
Menaquinon 4 6,69 µg 2 2193
Menaquinon 5 0,218 µg 2 2193
Menaquinon 6 0,201 µg 2 2193
Menaquinon 7 0,481 µg 2 2193
Menaquinon 8 1,68 µg 2 2193
Menaquinon 9 4,43 µg 2 2193
Menaquinon 10 0,493 µg 2 2193
K2-vitamin 11,3 µg
K-vitamin 12,9 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0500 mg T 1313.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,340 mg T 1313.0
Niacinækvivalent 4,53 NE 1003
Niacin 0,380 mg 2 T 1313.0
B6-vitamin 0,235 mg 6 T 1313.0
Pantotensyre 0,690 mg 2 T 1313.0
Biotin 6,00 µg 1,2 - 17,8 T 1235.0
Folat 90,0 µg 6 1803
Frit folat 2,00 µg 255 T 136.0
B12-vitamin 1,65 µg 12 T 1313.0
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg T 1313.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 680 mg 1 2092
Kalium 89,0 mg 1 2092
Calcium 505 mg 1 2092
Magnesium 19,5 mg 1 2092
Jern 0,123 mg 1 2092
Kobber 0,0400 mg 1 2092
Zink 2,50 mg 1 2092
Mangan 0,0150 mg 1 2092
Krom 0,590 µg 1 2092
Molybdæn 6,00 µg 1 T 1313.0
Cobolt 1,000 µg 1 T 1313.0
Selen 7,20 µg 1 2092
Fosfor 337 mg 1 2092
Chlorid 1090 mg 1 2092
Jod 21,0 µg 1 2092
Nikkel 0,570 µg 1 2092
Kviksølv 0,0600 µg 1 T 1313.0
Arsen 1,000 µg 1 T 1313.0
Cadmium 0,01000 µg 1538
Bly 0,450 µg 1538
Sum mineraler 2720 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1 2092
Galaktose 0 g 1 2092
Glukose 0 g 1 2092
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1 2092
Sakkarose 0 g 1 2092
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Mælkesyre 0,1000 g 1217
Benzosyre 0,0300 mg T 1313.0
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 1,082 3,83 2092, 1227
C6:0 0,679 2,4 2092
C8:0 0,387 1,37 2092
C10:0 0,868 3,07 2092
C12:0 1,035 3,66 2092
C14:0 3,240 11,4 2092
C15:0 0,334 1,18 2092
C16:0 9,198 32,6 2092
C18:0 2,759 9,78 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,303 1,07 2092
C16:1,n-7 0,439 1,55 2092
C18:1,n-7 0,219 0,778 2092
C18:1,n-9 5,331 18,8 2092
C18:1,trans 0,805 2,85 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,460 1,63 2092
C18:2,konjugeret 0,084 0,296 2092
C18:3,n-3 0,115 0,407 2092
C18:2,trans 0,199 0,704 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,669 2,37 2092
Sum mættede fedtsyrer 19,582 69,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 6,292 22,3 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,658 2,33 1003
Sum transfedtsyrer 1,003 3,55 1003
Sum fedtsyrer 28,205 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,115 0,407 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,460 1,63 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 99 mg 3 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,830 2092
Isoleucin 991 350 1059
Leucin 1670 590 1059
Lysin 1440 510 1059
Methionin 509 180 1059
Cystin 65 23 1059
Phenylalanin 934 330 1059
Tyrosin 991 350 1059
Threonin 623 220 1059
Tryptofan 249 88 1059
Valin 1220 430 1059
Arginin 566 200 1059
Histidin 509 180 1059
Alanin 566 200 1059
Asparaginsyre 1270 450 1059
Glutaminsyre 3540 1250 1059
Glycin 368 130 1059
Prolin 1900 670 1059
Serin 1020 360 1059
Sum essentielle Aminosyrer 8144,74
Sum ikke essentielle aminosyrer 10281,4
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,920 mg 0,001 - 2,3 4 T 1313.0
Serotonin 0 mg T 1313.0
Cholin 15,4 mg 1 2187
Tyramin 12,4 mg - 39,8 4 T 1313.0
Putrescin 5,30 mg 0,005 - 12,2 4 T 1313.0
Cadaverin 25,7 mg 0,005 - 55,3 4 T 1313.0
Sum biogene aminer 44,3 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby