DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 139
Brie, 60+
Engelsk navn
Cheese, Brie, 60 % fidm.
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1456 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1456 kJ 1003
Energi (kcal) 352 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 352 kcal 1003
Protein 18,1 g 1 2092
Protein fra Aminosyrer 15,9 g 1003
Protein, deklaration 17,7 g 1 2092
Kulhydrat difference 1,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 30,3 g 1 2092
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,70 g 1 1003
Aske 3,6 g 1 2092
Tørstof 53,6 g 1 2092
Vand 46,4 g 1 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 295 RE 1003
Retinol 270 µg 1 2092
beta-Caroten 148 µg 1003
D-vitamin 0,330 µg 1003
D3-vitamin 0,330 µg 1003
E-vitamin 0,590 α-TE
alfa-Tokoferol 0,590 mg 1 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0500 mg T 1313.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,340 mg T 1313.0
Niacinækvivalent 4,53 NE 1003
Niacin 0,380 mg 2 T 1313.0
B6-vitamin 0,235 mg 6 T 1313.0
Pantotensyre 0,690 mg 2 T 1313.0
Biotin 6,00 µg 1,2 - 17,8 T 1235.0
Folat 90,0 µg 6 1803
Frit folat 2,00 µg 255 T 136.0
B12-vitamin 1,65 µg 12 T 1313.0
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg T 1313.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 680 mg 1 2092
Kalium 89,0 mg 1 2092
Calcium 505 mg 1 2092
Magnesium 19,5 mg 1 2092
Jern 0,123 mg 1 2092
Kobber 0,0400 mg 1 2092
Zink 2,50 mg 1 2092
Mangan 0,0150 mg 1 2092
Krom 0,590 µg 1 2092
Molybdæn 6,00 µg 1 T 1313.0
Cobolt 1,000 µg 1 T 1313.0
Selen 7,20 µg 1 2092
Fosfor 337 mg 1 2092
Chlorid 1090 mg 1 2092
Jod 21,0 µg 1 2092
Nikkel 0,570 µg 1 2092
Kviksølv 0,0600 µg 1 T 1313.0
Arsen 1,000 µg 1 T 1313.0
Cadmium 0,01000 µg 1538
Bly 0,450 µg 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1 2092
Galaktose 0 g 1 2092
Glukose 0 g 1 2092
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1 2092
Sakkarose 0 g 1 2092
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Mælkesyre 0,1000 g 1217
Benzosyre 0,0300 mg T 1313.0
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,991 3,45 2092
C6:0 0,692 2,41 2092
C8:0 0,394 1,37 2092
C10:0 0,884 3,08 2092
C12:0 1,055 3,68 2092
C14:0 3,302 11,5 2092
C15:0 0,341 1,19 2092
C16:0 9,374 32,7 2092
C18:0 2,812 9,82 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,309 1,07 2092
C16:1,n-7 0,447 1,56 2092
C18:1,n-7 0,224 0,781 2092
C18:1,n-9 5,433 18,9 2092
C18:1,trans 0,820 2,86 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,469 1,63 2092
C18:2,konjugeret 0,085 0,297 2092
C18:3,n-3 0,117 0,409 2092
C18:2,trans 0,202 0,706 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,682 2,38 2092
Sum mættede fedtsyrer 19,845 69,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 6,413 22,3 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,671 2,34 1003
Sum transfedtsyrer 1,023 3,57 1003
Sum fedtsyrer 28,633 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,117 0,409 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,469 1,63 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 100 mg 1 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,830 2092
Isoleucin 991 350 1059
Leucin 1670 590 1059
Lysin 1440 510 1059
Methionin 509 180 1059
Cystin 65 23 1059
Phenylalanin 934 330 1059
Tyrosin 991 350 1059
Threonin 623 220 1059
Tryptofan 249 88 1059
Valin 1220 430 1059
Arginin 566 200 1059
Histidin 509 180 1059
Alanin 566 200 1059
Asparaginsyre 1270 450 1059
Glutaminsyre 3540 1250 1059
Glycin 368 130 1059
Prolin 1900 670 1059
Serin 1020 360 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,920 mg 0,001 - 2,3 4 T 1313.0
Serotonin 0 mg T 1313.0
Cholin 15,4 mg 1 2187
Tyramin 12,4 mg - 39,8 4 T 1313.0
Putrescin 5,30 mg 0,005 - 12,2 4 T 1313.0
Cadaverin 25,7 mg 0,005 - 55,3 4 T 1313.0
Sum biogene aminer 44,3 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby