DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 13
Bladselleri, rå
Engelsk navn
Celery, raw
Taxonomisk navn
Apium graveolens var. dulce (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 98 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 98 kJ 1003
Energi (kcal) 23 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 23 kcal 1003
Protein 0,7 g 0,5 - 1,2 15 1073, 1825
Protein fra Aminosyrer 0,5 g 1003
Protein, deklaration 0,7 g 0,5 - 1,2 15 1073, 1825
Kulhydrat difference 5,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,9 g 1003
Kostfibre 1,6 g 1,4 - 1,8 4 1825
Fedt 0,2 g 0,1 - 0,2 3 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,16 g 5 1003
Aske 1,1 g 0,8 - 2,6 15 1073, 1825
Tørstof 7,5 g 5,2 - 10,9 21 1879, 1073
Vand 92,5 g 89,1 - 94,8 21 1879, 1073
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,83 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 17,0 µg 15 - 18 2 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,200 α-TE
alfa-Tokoferol 0,200 mg 0,12 - 0,24 3 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,0350 mg 0,027 - 0,039 3 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0750 mg 0,044 - 0,119 4 1022
Niacinækvivalent 0,589 NE 1003
Niacin 0,450 mg 0,4 - 0,47 2 1018
B6-vitamin 0,0900 mg 0,077 - 0,097 3 1025
Pantotensyre 0,400 mg 1344
Biotin 0,1000 µg 1344
Folat 28,0 µg 6 1803
Frit folat 6,00 µg 3,4 - 8,9 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 9,00 mg 1003
Ascorbinsyre 9,00 mg 7,1 - 14,2 11 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 62,0 mg 22,3 - 117 5 1058
Kalium 318 mg 278 - 378 5 1058
Calcium 56,7 mg 33,1 - 81 10 1015, 1030
Magnesium 8,00 mg 5,7 - 11,5 5 1058
Jern 0,400 mg 0,2 - 0,7 7 1043
Kobber 0,110 mg 1344
Zink 0,1000 mg 1344
Krom 1,60 µg 1,2 0,2 - 13,8 25 1506
Selen 0,0460 µg 0,0 - 0,3 24 1914
Fosfor 30,1 mg 21,4 - 37,2 6 1015
Jod 1,10 µg 0,3 - 2,3 5 1055
Nikkel 1,75 µg 0,1 - 3 23 1843
Kviksølv 0,0700 µg 0,0 0,0 - 0,5 16 1506
Arsen 0,700 µg 0,55 0,0 - 2,8 25 1506
Cadmium 1,58 µg 0,29 - 4,86 23 1843
Bly 0,900 µg 0,5 - 1,5 23 1843
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,810 g 0,7 0,5 - 1,3 10 1879
Glukose 0,940 g 0,85 0,5 - 1,5 10 1879
Sum monosakkarider 1,75 g 1003
Maltose 0 g 0,0 2 1879
Sakkarose 0,0400 g 0,0 0,0 - 0,4 10 1879
Sum disakkarider 0,0400 g 1003
Raffinose 0 g 0,0 10 1879
Sum sukkerarter 1,79 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0,1000 g 1344
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1938
C6:0 0,000 0,0 1938
C8:0 0,000 0,0 1938
C10:0 0,000 0,0 1938
C12:0 0,000 0,0 1938
C14:0 0,001 0,606 1342
C16:0 0,032 24,2 1342
C18:0 0,003 2,42 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,001 0,606 1342
C18:1,n-9 0,027 20 1342
C20:1,n-11 0,000 0,0 1938
C22:1,n-9 0,000 0,0 1938
C22:1,n-11 0,000 0,0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,069 52,1 1342
C18:3,n-3 0,000 0,0 1938
C18:4,n-3 0,000 0,0 1938
C20:4,n-6 0,000 0,0 1938
C20:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:6,n-3 0,000 0,0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,036 27,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,027 20,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,069 52,1 1003
Sum fedtsyrer 0,133 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,069 52,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,119 1073, 1825
Isoleucin 29 240 1344
Leucin 51 430 1344
Lysin 16 130 1344
Methionin 13 110 1344
Cystin 4 30 1344
Phenylalanin 33 280 1344
Tyrosin 10 80 1344
Threonin 25 210 1344
Tryptofan 8 70 1344
Valin 36 300 1344
Arginin 30 250 1344
Histidin 11 90 1344
Alanin 25 210 1938
Asparaginsyre 131 1100 1938
Glutaminsyre 98 820 1938
Glycin 23 190 1938
Prolin 19 160 1938
Serin 22 180 1938
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 6,10 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 32 13 1879, 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby