Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 143
Rugkerner, hele/knækkede
Engelsk navn
Rye kernels, whole/cracked
Taxonomisk navn
Secale cereale L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,83
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,730
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1401 kJ 1003
Energi, kcal 335 kcal 1003
total-N 1,551 g 1,544 - 1,818 7 1059, 1825
Protein, total 9,0 g 9,002 - 10,599 7 1059, 1825
Protein, deklaration 9,7 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 76,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 61,4 g 1003
kulhydrat, deklaration 60,8 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 14,8 g 13,7 - 15,8 4 1825
Fedt, total 2,3 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,7 g 1,5 - 1,8 4 1825
Tørstof 89,3 g 88,100 - 91,100 10 1072, 1825
Vand 10,7 g 8,900 - 11,900 10 1072, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 1,15 α-TE 1003
alfa-tokoferol 1,15 mg 0,94 - 1,29 4 1034
alfa-tokotrienol 1,10 mg 0,82 - 1,31 4 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,370 mg 0,359 - 0,404 4 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,170 mg 0,152 - 0,190 10 1022
Niacin 1,88 NE 1003
niacin 1,70 mg 1,68 - 1,80 10 1018
B6-vitamin 0,284 mg 0,234 - 0,334 6 1072
Pantothensyre 1,34 mg 1352
Biotin 6,00 µg 1344
Folat 56,0 µg 46,3 - 64,4 4 1374
Frit folat 36,0 µg 23,9 - 45,9 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Svovl, S 140 mg 120 - 160 10 1348
Natrium, Na 3,80 mg 3,4 - 4,5 3 1058
Kalium, K 428 mg 405 - 450 3 1058
Calcium, Ca 28,8 mg 27,0 - 30,2 6 1015
Magnesium, Mg 98,0 mg 89,4 - 103,0 3 1058
Phosphor, P 360 mg 330 - 370 10 1348
Jern, Fe 4,00 mg 1065
Kobber, Cu 0,320 mg 0,23 - 0,39 26 1104
Zink, Zn 2,90 mg 1,9 - 3,9 26 1104
Jod, I 2,70 µg 0,55 - 8,7 9 T 61
Mangan, Mn 3,70 mg 2,8 - 4,3 10 1348
Chrom, Cr 1,70 µg 0,30 0 - 25,4 32 1506
Selen, Se 1,50 µg 0,90 0 - 8,4 32 1506
Molybdæn, Mo 10,0 µg 10 1348
Cobolt, Co 2,00 µg 1 - 3 10 1348
Nikkel, Ni 6,80 µg 6,90 2,1 - 10,5 10 T 60
Fluor, F 140 µg 60 - 230 10 1348
Silicium, Si 4,00 mg 2 - 10 10 1348
Aluminium, Al 1,10 mg 0,7 - 1,5 10 1348
Bor, B 250 µg 170 - 300 10 1348
Brom, Br 2300 µg 1 - 15300 10 1348
Kviksølv, Hg 0,560 µg 0,420 0 - 1,40 32 1506
Arsen, As 2,24 µg 1,65 0 - 12,7 32 1506
Cadmium, Cd 1,70 µg 1,20 0 - 11,4 32 1506
Bly, Pb 2,40 µg 1,20 0 - 15,7 32 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0,570 g 1314
Glucose 0,770 g 1314
Monosaccharider, total 1,34 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 3,39 g 1314
Saccharose 0,910 g 1314
Disaccharider, total 4,30 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 5,64 g 1003
Stivelse 52,5 g 1314
(a)Hexoses 4,42 g 1314
(b)Pentoses 8,03 g 1314
(c)UronicAcids 0,910 g 1314
Cellulose 1,50 g 1314
Lignin 0,700 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,295 17,6 1039
C18:0 0,001 0,06 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,231 13,7 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,01 60,4 1039
C18:3,n-3 0,138 8,25 1039
C20:4,n-6 0,000 0,00 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,296 17,6 1003
Sum monoumættede 0,231 13,8 1003
Sum polyumættede 1,15 68,6 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 1,68 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,138 8,22 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,01 60,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 357 230 1059
Leucin 620 400 1059
Lysin 388 250 1059
Methionin 152 98 1059
Cystin 141 91 1059
Phenylalanin 434 280 1059
Tyrosin 233 150 1059
Threonin 341 220 1059
Tryptofan 113 73 1059
Valin 527 340 1059
Arginin 512 330 1059
Histidin 233 150 1059
Alanin 434 280 1059
Asparaginsyre 667 430 1059
Glutaminsyre 2030 1310 1059
Glycin 434 280 1059
Prolin 807 520 1059
Serin 434 280 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby