Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 156
Ris, brune, rå
Engelsk navn
Rice, brown, raw
Taxonomisk navn
Oryza sativa L.
Synonymer
Brune ris
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,95
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,820
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1515 kJ 1003
Energi, kcal 362 kcal 1003
total-N 1,513 g 1,445 - 1,597 3 1825
Protein, total 9,0 g 8,598 - 9,502 3 1825
Protein, deklaration 9,5 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 76,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 71,8 g 1003
kulhydrat, deklaration 71,4 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 4,2 g 2043
Fedt, total 2,9 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,2 g 1,0 - 1,3 3 1825
Tørstof 89,1 g 86,800 - 90,900 7 1072, 1825
Vand 10,9 g 9,100 - 13,200 7 1072, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 0,680 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,680 mg 1379
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,480 mg 0,42 - 0,59 1347
B2-vitamin, riboflavin 0,093 mg 9 1938
Niacin 2,12 NE 1003
niacin 5,09 mg 10 1938
B6-vitamin 0,495 mg 0,419 - 0,532 4 1072
Pantothensyre 1,10 mg 1352
Biotin 3,00 µg T 1252
Folat 53,0 µg 6 1803
Frit folat 12,0 µg 1375
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 1,80 mg 1,0 - 2,3 3 1058
Kalium, K 251 mg 240 - 270 3 1058
Calcium, Ca 12,0 mg 8,64 - 15,3 6 1015
Magnesium, Mg 119 mg 100 - 129 3 1058
Phosphor, P 370 mg 315 - 437 6 1015
Jern, Fe 1,30 mg 0,99 - 2,0 6 1043
Kobber, Cu 0,180 mg 0,11 - 0,24 5 1104
Zink, Zn 1,60 mg 1,1 - 2,3 5 1104
Jod, I 4,50 µg 2,9 - 7,2 5 1055
Mangan, Mn 2,40 mg 1,6 - 3,7 4 1348
Chrom, Cr 2,50 µg 2,90 0 - 6,3 8 1506
Selen, Se 2,20 µg 2,30 0 - 5,1 8 1506
Molybdæn, Mo 20,0 µg 10 - 40 4 1348
Nikkel, Ni 36,9 µg 33,9 0 - 114 8 1506
Kviksølv, Hg 0,400 µg 0,500 0 - 1,0 8 1506
Arsen, As 16,9 µg 17,5 0,7 - 29,9 8 1506
Cadmium, Cd 1,30 µg 0,70 0 - 4,1 8 1506
Bly, Pb 1,10 µg 1,00 0 - 15,2 8 1506
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,003 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1314
Glucose 0 g 1314
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1314
Saccharose 0 g 1314
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0 g 1003
Stivelse 68,9 g 1314
(a)Hexoses 6,20 g 1314
(b)Pentoses 0 g 1314
(c)UronicAcids 0,720 g 1314
Cellulose 1,08 g 1314
Lignin 0,650 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,000 0,00 1344
C12:0 0,000 0,00 1344
C14:0 0,021 0,88 1344
C16:0 0,572 24,1 1344
C18:0 0,059 2,49 1344
C20:0 0,010 0,42 1344
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 0,08 1344
C18:1,n-9 0,705 29,7 1344
C20:1,n-11 0,000 0,00 1344
C22:1,n-9 0,000 0,00 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,982 41,3 1344
C18:3,n-3 0,026 1,10 1344
C20:3,n-3 0,000 0,00 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,662 27,9 1003
Sum monoumættede 0,707 29,7 1003
Sum polyumættede 1,01 42,4 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 2,38 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,026 1,09 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,982 41,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 393 260 1059
Leucin 696 460 1059
Lysin 333 220 1059
Methionin 212 140 1059
Cystin 106 70 1059
Phenylalanin 484 320 1059
Tyrosin 257 170 1059
Threonin 303 200 1059
Tryptofan 127 84 1059
Valin 590 390 1059
Arginin 681 450 1059
Histidin 197 130 1059
Alanin 530 350 1059
Asparaginsyre 802 530 1059
Glutaminsyre 1360 900 1059
Glycin 409 270 1059
Prolin 409 270 1059
Serin 454 300 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby