DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 156
Ris, brune, rå
Engelsk navn
Rice, brown, raw
Taxonomisk navn
Oryza sativa (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1515 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1515 kJ 1003
Energi (kcal) 358 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 358 kcal 1003
Protein 9,0 g 8,59 - 9,5 3 1825
Protein fra Aminosyrer 7,2 g 1003
Protein, deklaration 9,5 g 9,03 - 9,98 3 1825
Kulhydrat difference 76,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 71,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 71,4 g 1003
Kostfibre 4,2 g 2043
Fedt 2,9 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 3 1003
Aske 1,2 g 1 - 1,3 3 1825
Tørstof 89,1 g 86,8 - 90,9 7 1072, 1825
Vand 10,9 g 9,1 - 13,2 7 1072, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,680 α-TE
alfa-Tokoferol 0,680 mg 1379
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,480 mg 0,42 - 0,59 1347
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0930 mg 9 1938
Niacinækvivalent 2,12 NE 1003
Niacin 5,09 mg 10 1938
B6-vitamin 0,495 mg 0,419 - 0,532 4 1072
Pantotensyre 1,10 mg 1352
Biotin 3,00 µg T 1252.0
Folat 53,0 µg 6 1803
Frit folat 12,0 µg 1375
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1,80 mg 1 - 2,3 3 1058
Kalium 251 mg 240 - 270 3 1058
Calcium 12,0 mg 8,64 - 15,3 6 1015
Magnesium 119 mg 100 - 129 3 1058
Jern 1,30 mg 0,99 - 2 6 1043
Kobber 0,180 mg 0,11 - 0,24 5 1104
Zink 1,60 mg 1,1 - 2,3 5 1104
Mangan 2,40 mg 1,6 - 3,7 4 1348
Krom 2,50 µg 2,9 0,0 - 6,3 8 1506
Molybdæn 20,0 µg 10 - 40 4 1348
Selen 2,20 µg 2,3 0,0 - 5,1 8 1506
Fosfor 370 mg 315 - 437 6 1015
Jod 4,50 µg 2,9 - 7,2 5 1055
Nikkel 36,9 µg 33,9 0,0 - 114 8 1506
Kviksølv 0,400 µg 0,5 0,0 - 1 8 1506
Arsen 16,9 µg 17,5 0,7 - 29,9 8 1506
Cadmium 1,30 µg 0,7 0,0 - 4,1 8 1506
Bly 1,10 µg 1,0 0,0 - 15,2 8 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1314
Glukose 0 g 1314
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1314
Sakkarose 0 g 1314
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 68,9 g 1314
Cellulose 1,08 g 1314
Lignin 0,650 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,000 0,0 1344
C12:0 0,000 0,0 1344
C14:0 0,021 0,884 1344
C16:0 0,572 24 1344
C18:0 0,059 2,48 1344
C20:0 0,010 0,421 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 0,0842 1344
C18:1,n-9 0,705 29,6 1344
C20:1,n-11 0,000 0,0 1344
C22:1,n-9 0,000 0,0 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,982 41,2 1344
C18:3,n-3 0,026 1,09 1344
C20:3,n-3 0,000 0,0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,662 27,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,707 29,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,008 42,3 1003
Sum fedtsyrer 2,378 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,026 1,09 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,982 41,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,513 1825
Isoleucin 393 260 1059
Leucin 696 460 1059
Lysin 333 220 1059
Methionin 212 140 1059
Cystin 106 70 1059
Phenylalanin 484 320 1059
Tyrosin 257 170 1059
Threonin 303 200 1059
Tryptofan 127 84 1059
Valin 590 390 1059
Arginin 681 450 1059
Histidin 197 130 1059
Alanin 530 350 1059
Asparaginsyre 802 530 1059
Glutaminsyre 1360 900 1059
Glycin 409 270 1059
Prolin 409 270 1059
Serin 454 300 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Cholin 21,5 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,00300 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,95 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,820 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby