DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 161
Havarti, 45+
Engelsk navn
Cheese, semihard, Havarti, 45 % fidm.
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1424 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1424 kJ 1003
Energi (kcal) 343 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 343 kcal 1003
Protein 24,5 g 21,6 - 26,5 13 1067
Protein fra Aminosyrer 21,6 g 1003
Protein, deklaration 24,0 g 21,1 - 25,9 13 1067
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,5 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 26,8 g 24,8 - 27,6 13 1067
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,89 g 13 1003
Aske 4,1 g 3,5 - 4,6 13 1067
Tørstof 56,6 g 53,3 - 58,2 13 1067
Vand 43,4 g 41,8 - 46,7 13 1067
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 248 RE 1003
Retinol 228 µg 1003
beta-Caroten 118 µg 1003
D-vitamin 0,270 µg 1003
D3-vitamin 0,270 µg 1003
E-vitamin 0,680 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,680 mg 1003
Thiamin (B1-vitamin) 0,0500 mg 0,026 - 0,065 6 T 148.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,330 mg 0,24 - 0,546 6 T 148.0
Niacinækvivalent 5,73 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,08 - 0,16 5 T 148.0
B6-vitamin 0,0900 mg 0,06 - 0,126 6 T 148.0
Pantotensyre 0,340 mg T 148.0
Biotin 1,50 µg 0,7 - 5,1 T 148.0
Folat 60,0 µg 51 - 74 4 T 1211.0
Frit folat 1,000 µg T 148.0
B12-vitamin 1,38 µg 1,02 - 1,6 3 T 148.0
C-vitamin 0,500 mg 1003
Ascorbinsyre 0,500 mg 1 T 148.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 755 mg 518 - 1030 13 1067
Kalium 67,1 mg 54,7 - 75,4 13 1067
Calcium 607 mg 516 - 692 13 1067
Magnesium 26,9 mg 24,2 - 30,1 13 1067
Jern 0,160 mg 0,12 - 0,2 13 1067
Kobber 0,0860 mg 0,07 - 0,099 5 T 94.0
Zink 4,00 mg 3,7 - 4,3 13 1067
Mangan 0,0590 mg 0,046 - 0,081 5 T 94.0
Krom 0,250 µg 1538
Molybdæn 6,00 µg 2 T 94.0
Selen 8,50 µg 1003
Fosfor 530 mg 310 - 670 55 1221
Jod 10,4 µg 11,0 6,8 - 14 5 T 148.0
Nikkel 1,36 µg 1,16 0,0 - 2,9 5 T 148.0
Kviksølv 0,0600 µg 5 T 94.0
Arsen 1,000 µg 5 T 94.0
Cadmium 0,01000 µg 1538
Bly 0,450 µg 1538
Sum mineraler 1990 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose g 17 T 109.0
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,520 g 1217
D-mælkesyre 0,670 g 1217
Sum organiske syrer 1,19 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,910 3,59 1227
C6:0 0,580 2,29 1227
C8:0 0,380 1,5 1227
C10:0 0,840 3,31 1227
C12:0 1,040 4,1 1227
C14:0 2,961 11,6 1227
C16:0 7,932 31,3 1227
C18:0 2,711 10,7 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,380 1,5 1227
C16:1,n-7 0,580 2,29 1227
C18:1,n-9 5,951 23,4 1227
C20:1,n-11 0,300 1,18 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,560 2,21 1227
C18:3,n-3 0,200 0,789 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 17,354 68,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 7,212 28,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,760 3 1003
Sum fedtsyrer 25,326 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,200 0,789 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,560 2,21 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 88 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,840 1067
Isoleucin 1340 350 1059
Leucin 2270 590 1059
Lysin 1960 510 1059
Methionin 691 180 1059
Cystin 88 23 1059
Phenylalanin 1270 330 1059
Tyrosin 1340 350 1059
Threonin 845 220 1059
Tryptofan 338 88 1059
Valin 1650 430 1059
Arginin 768 200 1059
Histidin 691 180 1059
Alanin 768 200 1059
Asparaginsyre 1730 450 1059
Glutaminsyre 4800 1250 1059
Glycin 499 130 1059
Prolin 2570 670 1059
Serin 1380 360 1059
Sum essentielle Aminosyrer 11051,5
Sum ikke essentielle aminosyrer 13950,7
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,001 - 24 70 1480
Serotonin 0 mg 1474
Cholin 15,4 mg 1 2187
Sum biogene aminer 3,50 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby