Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 161
Havarti, 45+
Engelsk navn
Cheese, semihard, Havarti, 45 % fidm.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1424 kJ 1003
Energi, kcal 340 kcal 1003
total-N 3,840 g 3,386 - 4,154 13 1067
Protein, total 24,5 g 21,603 - 26,503 13 1067
Protein, deklaration 24,0 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 1,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 1,2 g 1003
kulhydrat, deklaration 1,7 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 26,8 g 24,8 - 27,6 13 1067
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 4,1 g 3,5 - 4,6 13 1067
Tørstof 56,6 g 53,300 - 58,200 13 1067
Vand 43,4 g 41,800 - 46,700 13 1067
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 238 RE 1003
Retinol 228 µg 1003
ß-caroten 118 µg 1003
D-vitamin 0,270 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,270 µg 1003
E-vitamin 0,680 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,680 mg 1003
B1-vitamin 0,050 mg 0,026 - 0,065 6 T 148
B2-vitamin, riboflavin 0,330 mg 0,240 - 0,546 6 T 148
Niacin 5,73 NE 1003
niacin 0,100 mg 0,08 - 0,16 5 T 148
B6-vitamin 0,090 mg 0,060 - 0,126 6 T 148
Pantothensyre 0,340 mg T 148
Biotin 1,50 µg 0,7 - 5,1 T 148
Folat 60,0 µg 51 - 74 4 T 1211
Frit folat 1,00 µg T 148
B12-vitamin 1,38 µg 1,02 - 1,60 3 T 148
C-vitamin 0,500 mg 1003
L-ascorbinsyre 0,500 mg 1 T 148
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 755 mg 518 - 1030 13 1067
Kalium, K 67,1 mg 54,7 - 75,4 13 1067
Calcium, Ca 607 mg 516 - 692 13 1067
Magnesium, Mg 26,9 mg 24,2 - 30,1 13 1067
Phosphor, P 530 mg 310 - 670 55 1221
Jern, Fe 0,160 mg 0,12 - 0,20 13 1067
Kobber, Cu 0,086 mg 0,07 - 0,099 5 T 94
Zink, Zn 4,00 mg 3,7 - 4,3 13 1067
Jod, I 10,4 µg 11,0 6,8 - 14 5 T 148
Mangan, Mn 0,059 mg 0,046 - 0,081 5 T 94
Chrom, Cr 0,250 µg 1538
Selen, Se 8,50 µg 1003
Molybdæn, Mo 6,00 µg 2 T 94
Nikkel, Ni 1,36 µg 1,16 0,00 - 2,90 5 T 148
Kviksølv, Hg 0,060 µg 5 T 94
Arsen, As 1,00 µg 5 T 94
Cadmium, Cd 0,010 µg 1538
Bly, Pb 0,450 µg 1538
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,520 g 1217
D-mælkesyre 0,670 g 1217
Organiske syrer, tot. 1,19 g 1003
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,001 - 24 70 1480
Serotonin 0 mg 1474
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Lactose 0,050 g 1217
Disaccharider, total 0,050 g 1003
Sukkerarter, ialt 0,050 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,910 3,59 1227
C6:0 0,580 2,29 1227
C8:0 0,380 1,50 1227
C10:0 0,840 3,32 1227
C12:0 1,04 4,11 1227
C14:0 2,96 11,7 1227
C16:0 7,93 31,3 1227
C18:0 2,71 10,7 1227
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,380 1,50 1227
C16:1,n-7 0,580 2,29 1227
C18:1,n-9 5,95 23,5 1227
C20:1,n-11 0,300 1,19 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,560 2,21 1227
C18:3,n-3 0,200 0,79 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 17,4 68,5 1003
Sum monoumættede 7,21 28,5 1003
Sum polyumættede 0,760 3,00 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 25,3 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,200 0,79 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,560 2,21 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 88 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1340 350 1059
Leucin 2270 590 1059
Lysin 1960 510 1059
Methionin 691 180 1059
Cystin 88 23 1059
Phenylalanin 1270 330 1059
Tyrosin 1340 350 1059
Threonin 845 220 1059
Tryptofan 338 88 1059
Valin 1650 430 1059
Arginin 768 200 1059
Histidin 691 180 1059
Alanin 768 200 1059
Asparaginsyre 1730 450 1059
Glutaminsyre 4800 1250 1059
Glycin 499 130 1059
Prolin 2570 670 1059
Serin 1380 360 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby