Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 176
Byggryn, rå
Engelsk navn
Barley groats, raw
Taxonomisk navn
Hordeum vulgare L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,83
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,720
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1476 kJ 1003
Energi, kcal 353 kcal 1003
total-N 1,584 g 1,595 - 1,784 6 1059, 1825
Protein, total 9,2 g 9,299 - 10,401 6 1059, 1825
Protein, deklaration 9,9 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 77,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 67,9 g 1003
kulhydrat, deklaration 67,2 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 9,5 g 7,1 - 12,5 4 1825
Fedt, total 2,4 g 2,0 - 3,0 3 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,0 g 0,9 - 1,3 4 1825
Tørstof 90,0 g 89,200 - 90,600 4 1825
Vand 10,0 g 9,400 - 10,800 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,250 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,250 mg 0,17 - 0,29 3 1034
alfa-tokotrienol 1,30 mg 1,13 - 1,45 3 1034
B1-vitamin 0,160 mg 0,122 - 0,260 10 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,075 mg 0,067 - 0,082 6 1022
Niacin 1,93 NE 1003
niacin 5,50 mg 4,40 - 7,50 10 1018
B6-vitamin 0,300 mg 0,273 - 0,341 5 1025
Pantothensyre 0,500 mg 1344
Folat 34,0 µg 6 1803
Frit folat 9,00 µg 2,9 - 16,7 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 3,50 mg 3,5 - 3,6 3 1058
Kalium, K 329 mg 313 - 359 3 1058
Calcium, Ca 26,5 mg 22,1 - 32 10 1015, 1030
Magnesium, Mg 67,0 mg 63,0 - 72,6 3 1058
Phosphor, P 246 mg 171 - 331 6 1015
Jern, Fe 2,40 mg 1,6 - 3,7 10 1043
Kobber, Cu 0,120 mg 1344
Zink, Zn 1,31 mg 1347
Jod, I 0,500 µg 0,1 - 1,0 7 1055
Mangan, Mn 1,30 mg 1,1 - 2,0 6 1348
Chrom, Cr 1,30 µg 0,80 0,3 - 2,7 9 1506
Selen, Se 2,30 µg 3,10 0 - 6,0 9 1506
Molybdæn, Mo 0 µg 6 1348
Nikkel, Ni 53,0 µg 14,4 4,3 - 156 9 1506
Kviksølv, Hg 0,440 µg 0,300 0 - 1,40 9 1506
Arsen, As 0,720 µg 0,000 0 - 6,50 9 1506
Cadmium, Cd 1,50 µg 1,70 0,4 - 2,4 9 1506
Bly, Pb 4,50 µg 5,40 0 - 8,6 9 1506
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,020 mg 1486
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1314
Glucose 0 g 1314
Monosaccharider, total 0 g 1003
Maltose 0 g 1314
Saccharose 0 g 1314
Disaccharider, total 0 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0 g 1003
Stivelse 62,2 g 1314
(a)Hexoses 4,95 g 1314
(b)Pentoses 3,84 g 1314
(c)UronicAcids 0,530 g 1314
Cellulose 1,01 g 1314
Lignin 0,340 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1345
C6:0 0,000 0,00 1345
C8:0 0,000 0,00 1345
C10:0 0,000 0,00 1344
C12:0 0,000 0,00 1344
C14:0 0,007 0,40 1344
C15:0 0,000 0,00 1345
C16:0 0,408 23,6 1344
C17:0 0,000 0,00 1345
C18:0 0,012 0,69 1344
C20:0 0,000 0,00 1344
C22:0 0,000 0,00 1345
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,00 1345
C15:1 0,000 0,00 1345
C16:1,n-7 0,002 0,11 1344
C17:1,n-7 0,000 0,00 1345
C18:1,n-9 0,204 11,8 1344
C20:1,n-11 0,000 0,00 1344
C22:1,n-9 0,000 0,00 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,991 57,3 1344
C18:3,n-3 0,105 6,07 1344
C20:3,n-3 0,000 0,00 1345
C20:4,n-6 0,000 0,00 1344
C20:5,n-3 0,000 0,00 1345
C22:5,n-3 0,000 0,00 1345
C22:6,n-3 0,000 0,00 1345
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,427 24,7 1003
Sum monoumættede 0,206 11,9 1003
Sum polyumættede 1,10 63,4 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 1,73 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,105 6,07 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,991 57,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 412 260 1059
Leucin 744 470 1059
Lysin 348 220 1059
Methionin 158 100 1059
Cystin 190 120 1059
Phenylalanin 539 340 1059
Tyrosin 269 170 1059
Threonin 333 210 1059
Tryptofan 116 73 1059
Valin 570 360 1059
Arginin 444 280 1059
Histidin 238 150 1059
Alanin 412 260 1059
Asparaginsyre 539 340 1059
Glutaminsyre 2380 1500 1059
Glycin 364 230 1059
Prolin 1200 760 1059
Serin 475 300 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby