DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 203
Maribo, 45+
Engelsk navn
Cheese, firm, Maribo, 45 % fidm.
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1500 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1500 kJ 1003
Energi (kcal) 361 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 361 kcal 1003
Protein 26,4 g 0,0 1221
Protein fra Aminosyrer 23,4 g 1003
Protein, deklaration 26,1 g 1221
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,3 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 28,0 g 568 1221
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,71 g 40 1003
Aske 3,1 g 1003
Tørstof 58,7 g 568 1221
Vand 41,3 g 568 1221
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 259 RE 1003
Retinol 238 µg 1003
beta-Caroten 123 µg 1003
D-vitamin 0,270 µg 1003
D3-vitamin 0,270 µg 1003
E-vitamin 0,710 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,710 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0500 mg 0,026 - 0,065 6 T 148.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,330 mg 0,24 - 0,546 6 T 148.0
Niacinækvivalent 6,21 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,08 - 0,16 5 T 148.0
B6-vitamin 0,0900 mg 0,06 - 0,126 6 T 148.0
Pantotensyre 0,340 mg T 148.0
Biotin 1,50 µg 0,7 - 5,1 T 148.0
Folat 60,0 µg 51 - 74 4 T 148.0
Frit folat 1,000 µg T 148.0
B12-vitamin 1,38 µg 1,02 - 1,6 3 T 148.0
C-vitamin 0,500 mg 1003
Ascorbinsyre 0,500 mg 1 T 148.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 684 mg 318 - 1210 40 1221
Kalium 65,0 mg 66,0 57 - 75 5 T 148.0
Calcium 870 mg 610 - 1240 20 1221
Magnesium 27,0 mg 23,1 - 32,1 49 T 148.0
Jern 0,106 mg 0,107 0,086 - 0,126 5 T 148.0
Kobber 0,0860 mg 0,07 - 0,099 5 T 94.0
Zink 3,20 mg 3,18 3,03 - 3,35 5 T 148.0
Mangan 0,0590 mg 0,046 - 0,081 5 T 94.0
Krom 0,250 µg 1538
Molybdæn 6,00 µg 2 T 94.0
Selen 9,00 µg 1003
Fosfor 530 mg 420 - 630 20 1221
Chlorid 1060 mg 492 - 1880 40 1221
Jod 10,4 µg 11,0 6,8 - 14 5 T 148.0
Nikkel 1,36 µg 1,16 0,0 - 2,9 5 T 148.0
Kviksølv 0,0600 µg 5 T 94.0
Arsen 1,000 µg 5 T 94.0
Cadmium 0,01000 µg 1538
Bly 0,450 µg 1538
Sum mineraler 3230 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose g 17 T 109.0
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,650 g 1217
D-mælkesyre 0,590 g 1217
Sum organiske syrer 1,24 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,950 3,59 1227
C6:0 0,610 2,3 1227
C8:0 0,400 1,51 1227
C10:0 0,870 3,28 1227
C12:0 1,080 4,08 1227
C14:0 3,100 11,7 1227
C16:0 8,280 31,2 1227
C18:0 2,830 10,6 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,400 1,51 1227
C16:1,n-7 0,610 2,3 1227
C18:1,n-9 6,220 23,5 1227
C20:1,n-11 0,320 1,2 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,580 2,19 1227
C18:3,n-3 0,210 0,793 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 18,120 68,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 7,550 28,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,790 2,98 1003
Sum fedtsyrer 26,460 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,210 0,793 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,580 2,19 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 92 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 4,169 1221
Isoleucin 1460 350 1059
Leucin 2460 590 1059
Lysin 2130 510 1059
Methionin 750 180 1059
Cystin 96 23 1059
Phenylalanin 1380 330 1059
Tyrosin 1460 350 1059
Threonin 917 220 1059
Tryptofan 367 88 1059
Valin 1790 430 1059
Arginin 834 200 1059
Histidin 750 180 1059
Alanin 834 200 1059
Asparaginsyre 1880 450 1059
Glutaminsyre 5210 1250 1059
Glycin 542 130 1059
Prolin 2790 670 1059
Serin 1500 360 1059
Sum essentielle Aminosyrer 11998,4
Sum ikke essentielle aminosyrer 15146
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,001 - 24 70 T 148.0
Serotonin 0 mg T 148.0
Cholin 15,4 mg 1 2187
Sum biogene aminer 3,50 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby