DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 203
Maribo, 45+
Engelsk navn
Cheese, firm, Maribo, 45 % fidm.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
FCF 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1500 kJ 1003
Energi, kcal 361 kcal 1003
Nitrogen, total 4,169 g 1221
Protein, videnskabelig 26,6 g 1221
Protein, deklaration 26,1 g 1221
Kulhydrat, difference 1,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 1,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 28,0 g 568 1221
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 3,1 g 1003
Tørstof 58,7 g 568 1221
Vand 41,3 g 568 1221
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 248 RE 1003
Retinol 238 µg 1003
D-vitamin 0,270 µg 1003
D3-vitamin 0,270 µg 1003
E-vitamin 0,710 α-TE
alfa-tokoferol 0,710 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0500 mg 0,026 - 0,065 6 T 148
B2-vitamin, riboflavin 0,330 mg 0,24 - 0,546 6 T 148
Niacinækvivalent 6,21 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,08 - 0,16 5 T 148
B6-vitamin 0,0900 mg 0,06 - 0,126 6 T 148
Pantothensyre 0,340 mg T 148
Biotin 1,50 µg 0,7 - 5,1 T 148
Folat 60,0 µg 51 - 74 4 T 148
Frit folat 1,000 µg T 148
B12-vitamin 1,38 µg 1,02 - 1,6 3 T 148
C-vitamin 0,500 mg 1003
L-ascorbinsyre 0,500 mg 1 T 148
beta-caroten 123 µg 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 1060 mg 492 - 1880 40 1221
Natrium, Na 684 mg 318 - 1210 40 1221
Kalium, K 65,0 mg 66 57 - 75 5 T 148
Calcium, Ca 870 mg 610 - 1240 20 1221
Magnesium, Mg 27,0 mg 23,1 - 32,1 49 T 148
Fosfor, P 530 mg 420 - 630 20 1221
Jern, Fe 0,106 mg 0,107 0,086 - 0,126 5 T 148
Kobber, Cu 0,0860 mg 0,07 - 0,099 5 T 94
Zink, Zn 3,20 mg 3,18 3,03 - 3,35 5 T 148
Jod, I 10,4 µg 11 6,8 - 14 5 T 148
Mangan, Mn 0,0590 mg 0,046 - 0,081 5 T 94
Chrom, Cr 0,250 µg 1538
Selen, Se 9,00 µg 1003
Molybdæn, Mo 6,00 µg 2 T 94
Nikkel, Ni 1,36 µg 1,16 0 - 2,9 5 T 148
Kviksølv, Hg 0,0600 µg 5 T 94
Arsen, As 1,000 µg 5 T 94
Cadmium, Cd 0,01000 µg 1538
Bly, Pb 0,450 µg 1538
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,650 g 1217
D-mælkesyre 0,590 g 1217
Organiske syrer, tot. 1,24 g 1003
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,001 - 24 70 T 148
Serotonin 0 mg T 148
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose 0 g 0 5 T 148
Disaccharider, total 0 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,950 3,59 1227
C6:0 0,610 2,3 1227
C8:0 0,400 1,51 1227
C10:0 0,870 3,28 1227
C12:0 1,080 4,08 1227
C14:0 3,100 11,7 1227
C16:0 8,280 31,2 1227
C18:0 2,830 10,6 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,400 1,51 1227
C16:1,n-7 0,610 2,3 1227
C18:1,n-9 6,220 23,5 1227
C20:1,n-11 0,320 1,2 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,580 2,19 1227
C18:3,n-3 (ALA) 0,210 0,793 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 18,120 68,4 1003
Sum monoumættede 7,550 28,5 1003
Sum polyumættede 0,790 2,98 1003
Fedtsyrer, total 26,460 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,210 0,793 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,580 2,19 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 93 mg 568 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1460 350 1059
Leucin 2460 590 1059
Lysin 2130 510 1059
Methionin 750 180 1059
Cystin 96 23 1059
Phenylalanin 1380 330 1059
Tyrosin 1460 350 1059
Threonin 917 220 1059
Tryptofan 367 88 1059
Valin 1790 430 1059
Arginin 834 200 1059
Histidin 750 180 1059
Alanin 834 200 1059
Asparaginsyre 1880 450 1059
Glutaminsyre 5210 1250 1059
Glycin 542 130 1059
Prolin 2790 670 1059
Serin 1500 360 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby