DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 209
Samsø, 45+
Engelsk navn
Cheese, firm, Samsoe, 45 % fidm.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
FCF 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1503 kJ 1003
Energi, kcal 362 kcal 1003
Nitrogen, total 4,232 g 1221
Protein, videnskabelig 27,0 g 1221
Protein, deklaration 26,4 g 1221
Kulhydrat, difference 1,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 1,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 27,9 g 1568 1221
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,9 g 1003
Tørstof 58,8 g 1568 1221
Vand 41,2 g 1568 1221
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 247 RE 1003
Retinol 237 µg 1003
D-vitamin 0,270 µg 1003
D3-vitamin 0,270 µg 1003
E-vitamin 0,711 α-TE 1568 2054
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0500 mg 0,026 - 0,065 6 T 148
B2-vitamin, riboflavin 0,330 mg 0,24 - 0,546 6 T 148
Niacinækvivalent 6,31 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,08 - 0,16 5 T 148
B6-vitamin 0,0900 mg 0,06 - 0,126 6 T 148
Pantothensyre 0,340 mg T 148
Biotin 1,50 µg 0,7 - 5,1 T 148
Folat 60,0 µg 51 - 74 4 T 1211
Frit folat 1,000 µg T 148
B12-vitamin 1,38 µg 1,02 - 1,6 3 T 148
C-vitamin 0,500 mg 1003
L-ascorbinsyre 0,500 mg 1 T 148
beta-caroten 123 µg 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 874 mg 401 - 1700 44 1221
Natrium, Na 556 mg 259 - 1100 44 1221
Kalium, K 65,0 mg 66 57 - 75 5 T 148
Calcium, Ca 970 mg 810 - 1140 44 1221
Magnesium, Mg 27,0 mg 23,1 - 32,1 49 T 148
Fosfor, P 540 mg 440 - 640 44 1221
Jern, Fe 0,106 mg 0,107 0,086 - 0,126 5 T 148
Kobber, Cu 0,0860 mg 0,07 - 0,099 5 T 94
Zink, Zn 3,20 mg 3,18 3,03 - 3,35 5 T 148
Jod, I 10,4 µg 11 6,8 - 14 5 T 148
Mangan, Mn 0,0590 mg 0,046 - 0,081 5 T 94
Chrom, Cr 0,250 µg 1538
Selen, Se 9,00 µg 1003
Molybdæn, Mo 6,00 µg 2 T 94
Nikkel, Ni 1,36 µg 1,16 0 - 2,9 5 T 148
Kviksølv, Hg 0,0600 µg 5 T 94
Arsen, As 1,000 µg 5 T 94
Cadmium, Cd 0,01000 µg 1538
Bly, Pb 0,450 µg 1538
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,980 g 1217
D-mælkesyre 0,230 g 1217
Organiske syrer, tot. 1,21 g 1003
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,001 - 24 70 T 148
Serotonin 0 mg T 148
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose 0 g 0 5 T 148
Disaccharider, total 0 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,949 3,6 1227
C6:0 0,610 2,31 1227
C8:0 0,400 1,51 1227
C10:0 0,870 3,29 1227
C12:0 1,079 4,09 1227
C14:0 3,078 11,6 1227
C16:0 8,245 31,2 1227
C18:0 2,818 10,6 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,400 1,51 1227
C16:1,n-7 0,610 2,31 1227
C18:1,n-9 6,197 23,5 1227
C20:1,n-11 0,320 1,21 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,580 2,19 1227
C18:3,n-3 (ALA) 0,210 0,796 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 18,050 68,4 1003
Sum monoumættede 7,526 28,5 1003
Sum polyumættede 0,790 2,99 1003
Fedtsyrer, total 26,365 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,210 0,796 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,580 2,19 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 92 mg 1568 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1480 350 1059
Leucin 2500 590 1059
Lysin 2160 510 1059
Methionin 762 180 1059
Cystin 97 23 1059
Phenylalanin 1400 330 1059
Tyrosin 1480 350 1059
Threonin 931 220 1059
Tryptofan 372 88 1059
Valin 1820 430 1059
Arginin 846 200 1059
Histidin 762 180 1059
Alanin 846 200 1059
Asparaginsyre 1900 450 1059
Glutaminsyre 5290 1250 1059
Glycin 550 130 1059
Prolin 2840 670 1059
Serin 1520 360 1059

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby