DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 209
Samsø, 45+
Engelsk navn
Cheese, firm, Samsoe, 45 % fidm.
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1503 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1503 kJ 1003
Energi (kcal) 362 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 362 kcal 1003
Protein 26,8 g 0,0 1221
Protein fra Aminosyrer 23,8 g 1003
Protein, deklaration 26,4 g 1221
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,3 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 27,9 g 1568 1221
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,39 g 44 1003
Aske 2,9 g 1003
Tørstof 58,8 g 1568 1221
Vand 41,2 g 1568 1221
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 258 RE 1003
Retinol 237 µg 1003
beta-Caroten 123 µg 1003
D-vitamin 0,270 µg 1003
D3-vitamin 0,270 µg 1003
E-vitamin 0,711 α-TE 1568 2054
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0500 mg 0,026 - 0,065 6 T 148.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,330 mg 0,24 - 0,546 6 T 148.0
Niacinækvivalent 6,31 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,08 - 0,16 5 T 148.0
B6-vitamin 0,0900 mg 0,06 - 0,126 6 T 148.0
Pantotensyre 0,340 mg T 148.0
Biotin 1,50 µg 0,7 - 5,1 T 148.0
Folat 60,0 µg 51 - 74 4 T 1211.0
Frit folat 1,000 µg T 148.0
B12-vitamin 1,38 µg 1,02 - 1,6 3 T 148.0
C-vitamin 0,500 mg 1003
Ascorbinsyre 0,500 mg 1 T 148.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 556 mg 259 - 1100 44 1221
Kalium 65,0 mg 66,0 57 - 75 5 T 148.0
Calcium 970 mg 810 - 1140 44 1221
Magnesium 27,0 mg 23,1 - 32,1 49 T 148.0
Jern 0,106 mg 0,107 0,086 - 0,126 5 T 148.0
Kobber 0,0860 mg 0,07 - 0,099 5 T 94.0
Zink 3,20 mg 3,18 3,03 - 3,35 5 T 148.0
Mangan 0,0590 mg 0,046 - 0,081 5 T 94.0
Krom 0,250 µg 1538
Molybdæn 6,00 µg 2 T 94.0
Selen 9,00 µg 1003
Fosfor 540 mg 440 - 640 44 1221
Chlorid 874 mg 401 - 1700 44 1221
Jod 10,4 µg 11,0 6,8 - 14 5 T 148.0
Nikkel 1,36 µg 1,16 0,0 - 2,9 5 T 148.0
Kviksølv 0,0600 µg 5 T 94.0
Arsen 1,000 µg 5 T 94.0
Cadmium 0,01000 µg 1538
Bly 0,450 µg 1538
Sum mineraler 3030 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose g 17 T 109.0
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,980 g 1217
D-mælkesyre 0,230 g 1217
Sum organiske syrer 1,21 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,949 3,6 1227
C6:0 0,610 2,31 1227
C8:0 0,400 1,51 1227
C10:0 0,870 3,29 1227
C12:0 1,079 4,09 1227
C14:0 3,078 11,6 1227
C16:0 8,245 31,2 1227
C18:0 2,818 10,6 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,400 1,51 1227
C16:1,n-7 0,610 2,31 1227
C18:1,n-9 6,197 23,5 1227
C20:1,n-11 0,320 1,21 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,580 2,19 1227
C18:3,n-3 0,210 0,796 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 18,050 68,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 7,526 28,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,790 2,99 1003
Sum fedtsyrer 26,365 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,210 0,796 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,580 2,19 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 92 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 4,232 1221
Isoleucin 1480 350 1059
Leucin 2500 590 1059
Lysin 2160 510 1059
Methionin 762 180 1059
Cystin 97 23 1059
Phenylalanin 1400 330 1059
Tyrosin 1480 350 1059
Threonin 931 220 1059
Tryptofan 372 88 1059
Valin 1820 430 1059
Arginin 846 200 1059
Histidin 762 180 1059
Alanin 846 200 1059
Asparaginsyre 1900 450 1059
Glutaminsyre 5290 1250 1059
Glycin 550 130 1059
Prolin 2840 670 1059
Serin 1520 360 1059
Sum essentielle Aminosyrer 12179,7
Sum ikke essentielle aminosyrer 15374,9
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,001 - 24 70 T 148.0
Serotonin 0 mg T 148.0
Cholin 15,4 mg 1 2187
Sum biogene aminer 3,50 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby