DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 215
Æg, høne, æggehvide, rå
Engelsk navn
Eggs, chicken, egg white, raw
Taxonomisk navn
Gallus gallus domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 187 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 187 kJ 1003
Energi (kcal) 44 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 44 kcal 1003
Protein 10,2 g 10,15 9 - 11 16 2071
Protein fra Aminosyrer 9,9 g 1003
Protein, deklaration 10,2 g 10,15 9 - 11 16 2071
Kulhydrat difference 0,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,9 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 0,0 g 0,0 4 2071
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,44 g 16 1003
Aske 0,7 g 0,72 0,67 - 0,77 16 2071
Tørstof 11,7 g 11,75 10,7 - 12,6 16 2071
Vand 88,3 g 88,25 87,4 - 89,3 16 2071
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 0,0 9 2071
beta-Caroten 0 µg 1021
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 0,0 2 2071
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 0,0 2 2071
E-vitamin 0 α-TE
alfa-Tokoferol 0 mg 3 1034
alfa-Tokotrienol 0 mg 3 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,00669 mg 0,007 0,006 - 0,007 16 2071
Riboflavin (B2-vitamin) 0,348 mg 0,355 0,28 - 0,38 16 2071
Niacinækvivalent 2,71 NE 1003
Niacin 0,104 mg 0,1 0,09 - 0,13 9 2071
B6-vitamin 0,00320 mg 0,003 0,002 - 0,006 5 2071
Pantotensyre 0,175 mg 0,175 0,12 - 0,25 16 2071
Biotin 11,7 µg 11,75 10,7 - 12,6 16 2071
Folat 7,00 µg 2,6 - 11,8 4 1374
Frit folat 2,00 µg 1,3 - 2,5 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1 2071
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 177 mg 176,5 167 - 197 16 2071
Kalium 147 mg 146,0 132 - 161 16 2071
Calcium 6,63 mg 6,0 5 - 11 16 2071
Magnesium 11,4 mg 11,5 10 - 12 16 2071
Jern 0,00650 mg 0,002 0,0 - 0,048 16 2071
Kobber 0,0213 mg 0,020 0,016 - 0,033 16 2071
Zink 0 mg 0,0 0,0 - 0,03 16 2071
Mangan 0,000125 mg 0,0 0,0 - 0,005 16 2071
Krom 0,348 µg 0,285 0,0 - 1,3 16 2071
Selen 8,68 µg 8,85 3 - 12,9 16 2071
Fosfor 13,5 mg 13,0 10 - 17 16 2071
Chlorid 196 mg 194,0 183 - 218 16 2071
Jod 2,74 µg 2,75 1,7 - 4,3 16 2071
Nikkel 0,600 µg 8 1522
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 1,000 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Crude fibre 0 g 1342
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 0 mg 1101
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1342
C6:0 0,000 0,0 1342
C8:0 0,000 0,0 1342
C10:0 0,000 0,0 1342
C12:0 0,000 0,0 1342
C14:0 0,000 0,0 1342
C16:0 0,000 0,0 1342
C18:0 0,000 0,0 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,0 1342
C18:1,n-9 0,000 0,0 1342
C20:1,n-11 0,000 0,0 1342
C22:1,n-9 0,000 0,0 1342
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,000 0,0 1342
C18:3,n-3 0,000 0,0 1342
C18:4,n-3 0,000 0,0 1342
C20:4,n-6 0,000 0,0 1342
C20:5,n-3 0,000 0,0 1342
C22:5,n-3 0,000 0,0 1342
C22:6,n-3 0,000 0,0 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 0,0 2 2071
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,627 2071
Isoleucin 635 390 1059
Leucin 944 580 1059
Lysin 797 490 1059
Methionin 439 270 1059
Cystin 260 160 1059
Phenylalanin 667 410 1059
Tyrosin 439 270 1059
Threonin 488 300 1059
Tryptofan 156 96 1059
Valin 863 530 1059
Arginin 635 390 1059
Histidin 260 160 1059
Alanin 700 430 1059
Asparaginsyre 1220 750 1059
Glutaminsyre 1370 840 1059
Glycin 407 250 1059
Prolin 407 250 1059
Serin 765 470 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0,0 - 0,025 1488
Cholin 1,10 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,01000 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,830 1003
Massefylde 1,0 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby