DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 22
Dild, rå
Engelsk navn
Dill, raw
Taxonomisk navn
Anethum graveolens (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 201 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 200 kJ 1003
Energi (kcal) 48 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 48 kcal 1003
Protein 3,5 g 2 1938
Protein, deklaration 3,5 g 2 1938
Kulhydrat difference 7,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,9 g 1003
Kostfibre 2,1 g 1938
Fedt 1,1 g 2 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,07 g 4 1003
Aske 2,5 g 2 1938
Tørstof 14,1 g 13,2 2 1938
Vand 86,0 g 86,8 2 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 997 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 5980 µg 2630 - 8650 17 1020, 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 1,70 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 1,70 mg 1,4 - 2,04 3 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,190 mg 0,16 - 0,227 3 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,430 mg 0,269 - 0,612 7 1022
Niacinækvivalent 3,51 NE 1003
Niacin 2,40 mg 1,6 - 3,65 10 1018
B6-vitamin 0,300 mg 0,164 - 0,475 9 1025
Pantotensyre 0,300 mg T 8.0
Biotin 0,400 µg T 8.0
Folat 116 µg T 8.0
Frit folat 41,0 µg T 8.0
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 70,0 mg 1003
Ascorbinsyre 70,0 mg 8 - 140 19 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 27,0 mg 5,9 - 63 4 1058
Kalium 647 mg 592 - 726 4 1058
Calcium 202 mg 111 - 394 16 1015, 1030
Magnesium 28,0 mg 8 - 45 4 1058
Jern 5,50 mg 1,7 - 22,8 11 1043
Kobber 0,220 mg 0,17 - 0,29 5 1348
Zink 1,80 mg 1,1 - 2,6 5 1348
Mangan 2,70 mg 0,78 - 7,4 5 1348
Krom 20,3 µg 20,3 1 1506
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 2,70 µg 2,7 1 1506
Fosfor 51,9 mg 38 - 63,1 6 1015
Jod 3,90 µg 2,3 - 5,5 4 1055
Nikkel 5,70 µg 5,7 1 1506
Kviksølv 0 µg 0,0 1 1506
Arsen 2,00 µg 2,0 1 1506
Cadmium 8,20 µg 8,2 1 1506
Bly 16,2 µg 16,2 1 1506
Sum mineraler 961 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 4,90 g 1 2190
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 2190
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,001 0,111 1938
C14:0 0,001 0,111 1938
C16:0 0,046 5,13 1938
C18:0 0,008 0,892 1938
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,004 0,446 1938
C18:1,n-9 0,747 83,3 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,077 8,59 1938
C18:3,n-3 0,012 1,33 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,056 6,25 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,751 83,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,089 9,93 1003
Sum fedtsyrer 0,896 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,012 1,33 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,077 8,59 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,554 1938
Tryptofan 66 120 1027
Sum essentielle Aminosyrer 66,48
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 50 18 1015, 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby