DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 231
Ost, blå- og hvidskimmel, 70+
Engelsk navn
Cheese, Blue and white mould, 70 % fidm.
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1855 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1855 kJ 1003
Energi (kcal) 449 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 449 kcal 1003
Protein 12,6 g 12,59 12,5 - 12,5 1 2092
Protein fra Aminosyrer 11,6 g 1003
Protein, deklaration 12,6 g 12,59 12,5 - 12,5 1 2092
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 44,1 g 42,2 - 44,1 83 2092, 1221
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,55 g 29 1003
Aske 2,5 g 1 2092
Tørstof 60,0 g 58,6 - 60 83 2092, 1221
Vand 40,0 g 40 - 41,4 83 2092, 1221
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 372 RE 1003
Retinol 340 µg 1 2092
beta-Caroten 194 µg 1003
D-vitamin 0,410 µg 1003
D3-vitamin 0,410 µg 1003
E-vitamin 0,690 α-TE
alfa-Tokoferol 0,690 mg 1 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0400 mg 0,037 - 0,044 2 T 138.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,500 mg 0,305 - 0,603 4 T 138.0
Niacinækvivalent 4,02 NE 1003
Niacin 1,000 mg 0,81 - 1,19 4 T 138.0
B6-vitamin 0,230 mg 0,176 - 0,296 6 T 138.0
Pantotensyre 1,73 mg 1,3 - 2,1 16 T 138.0
Biotin 1,50 µg 1 - 3,6 T 138.0
Folat 36,0 µg 34 - 38 34 T 138.0
Frit folat 2,00 µg 255 T 138.0
B12-vitamin 1,23 µg 1,16 - 1,34 3 T 138.0
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg T 138.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 620 mg 448 - 849 29 2092, 1221
Kalium 82,0 mg 1 2092
Calcium 581 mg 330 - 860 29 2092, 1221
Magnesium 16,7 mg 1 2092
Jern 0,0690 mg 1 2092
Kobber 0,0490 mg 1 2092
Zink 1,79 mg 1 2092
Mangan 0,00900 mg 1 2092
Krom 0,260 µg 1 2092
Molybdæn 6,00 µg 1 T 138.0
Selen 7,30 µg 1 2092
Fosfor 269 mg 200 - 330 29 2092, 1221
Chlorid 930 mg 1 2092
Jod 15,0 µg 1 2092
Nikkel 0,610 µg 1 2092
Cadmium 0,0110 µg 1538
Bly 0,500 µg 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,1000 g 1 2092
Galaktose 0 g 1 2092
Glukose 0 g 1 2092
Sum monosakkarider 0,1000 g 1003
Laktose 0 g 1 2092
Sakkarose 0 g 1 2092
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0,1000 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,690 g 1217
D-mælkesyre 0,1000 g 1217
Sum organiske syrer 0,790 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 1,380 3,31 2092
C6:0 1,024 2,45 2092
C8:0 0,568 1,36 2092
C10:0 1,246 2,99 2092
C12:0 1,424 3,41 2092
C14:0 4,340 10,4 2092
C15:0 0,445 1,06 2092
C16:0 12,909 30,9 2092
C18:0 4,896 11,7 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,356 0,854 2092
C16:1,n-7 0,590 1,41 2092
C18:1,n-7 0,389 0,935 2092
C18:1,n-9 8,457 20,3 2092
C18:1,trans 1,602 3,84 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,757 1,81 2092
C18:2,konjugeret 0,134 0,32 2092
C18:3,n-3 0,178 0,427 2092
C18:2,trans 0,289 0,694 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,668 1,6 2092
Sum mættede fedtsyrer 28,232 67,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 9,793 23,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,068 2,56 1003
Sum transfedtsyrer 1,892 4,54 1003
Sum fedtsyrer 41,653 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,178 0,427 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,757 1,81 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 145 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,060 2092
Isoleucin 721 350 1059
Leucin 1220 590 1059
Lysin 1050 510 1059
Methionin 371 180 1059
Cystin 47 23 1059
Phenylalanin 680 330 1059
Tyrosin 721 350 1059
Threonin 453 220 1059
Tryptofan 181 88 1059
Valin 886 430 1059
Arginin 412 200 1059
Histidin 371 180 1059
Alanin 412 200 1059
Asparaginsyre 927 450 1059
Glutaminsyre 2580 1250 1059
Glycin 268 130 1059
Prolin 1380 670 1059
Serin 742 360 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 15,4 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby