Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 261
Emmentaler, 45+
Engelsk navn
Cheese, hard, Emmentaler, 45 % fidm.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1567 kJ 1003
Energi, kcal 375 kcal 1003
total-N 4,404 g 1221
Protein, total 28,1 g 1221
Protein, deklaration 27,5 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 1,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 1,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 1,6 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 29,1 g 40 1221
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 3,2 g 1003
Tørstof 61,4 g 40 1221
Vand 38,6 g 40 1221
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 258 RE 1003
Retinol 247 µg 1003
ß-caroten 128 µg 1003
D-vitamin 0,280 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,280 µg 1003
E-vitamin 0,740 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,740 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,040 mg 0,02 - 0,08 T 321
B2-vitamin, riboflavin 0,500 mg 0,30 - 0,80 T 321
Niacin 6,57 NE 1003
niacin 0,100 mg 0,01 - 0,20 T 321
B6-vitamin 0,080 mg 0,05 - 0,14 T 321
Pantothensyre 0,300 mg 0,1 - 0,7 T 321
Biotin 1,70 µg 0,4 - 2,3 T 321
Folat 20,0 µg 10 - 40 T 321
B12-vitamin 1,50 µg T 321
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg T 321
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 947 mg 650 - 1414 40 1221
Natrium, Na 613 mg 421 - 916 40 1221
Kalium, K 120 mg T 321
Calcium, Ca 990 mg 870 - 1150 21 1221
Magnesium, Mg 25,0 mg T 321
Phosphor, P 610 mg 540 - 840 21 1221
Jern, Fe 0,400 mg T 321
Kobber, Cu 0,030 mg T 321
Zink, Zn 4,00 mg T 321
Jod, I 10,4 µg 11,0 6,8 - 14 5 T 148
Mangan, Mn 0,059 mg 0,051 - 0,070 6 1348
Chrom, Cr 0,300 µg 1538
Selen, Se 9,50 µg 1003
Nikkel, Ni 4,00 µg 2,0 - 10,0 6 1348
Kviksølv, Hg 0,100 µg 6 1348
Arsen, As 1,00 µg 6 1348
Cadmium, Cd 0,012 µg 1538
Bly, Pb 0,550 µg 1538
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,530 g 1217
D-mælkesyre 0,510 g 1217
Benzoesyre 2,10 mg 0,7 - 3,5 T 321
Organiske syrer, tot. 1,04 g 1003
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 1 T 321
Tyramin 68,4 mg 35,3 - 108,5 4 T 321
Putrescin 62,8 mg 38,7 - 99,6 4 T 321
Cadaverin 17,8 mg 1,6 - 40,8 4 T 321
Serotonin 0 mg T 321
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Lactose 0,060 g 1217
Disaccharider, total 0,060 g 1003
Sukkerarter, ialt 0,060 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,990 3,60 1227
C6:0 0,630 2,29 1227
C8:0 0,410 1,49 1227
C10:0 0,910 3,31 1227
C12:0 1,13 4,11 1227
C14:0 3,22 11,7 1227
C16:0 8,61 31,3 1227
C18:0 2,94 10,7 1227
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,410 1,49 1227
C16:1,n-7 0,630 2,29 1227
C18:1,n-9 6,46 23,5 1227
C20:1,n-11 0,330 1,20 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,600 2,18 1227
C18:3,n-3 0,220 0,80 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 18,8 68,5 1003
Sum monoumættede 7,83 28,5 1003
Sum polyumættede 0,820 2,98 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 27,5 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,220 0,80 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,600 2,18 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 96 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1540 350 1059
Leucin 2600 590 1059
Lysin 2250 510 1059
Methionin 793 180 1059
Cystin 101 23 1059
Phenylalanin 1450 330 1059
Tyrosin 1540 350 1059
Threonin 969 220 1059
Tryptofan 388 88 1059
Valin 1890 430 1059
Arginin 881 200 1059
Histidin 793 180 1059
Alanin 881 200 1059
Asparaginsyre 1980 450 1059
Glutaminsyre 5510 1250 1059
Glycin 573 130 1059
Prolin 2950 670 1059
Serin 1590 360 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby