DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 261
Emmentaler, 45+
Engelsk navn
Cheese, hard, Emmentaler, 45 % fidm.
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1566 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1566 kJ 1003
Energi (kcal) 377 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 377 kcal 1003
Protein 28,1 g 0,0 1221
Protein fra Aminosyrer 24,8 g 1003
Protein, deklaration 27,5 g 1221
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,6 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 29,1 g 28 - 29,1 42 1221, 2193
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,53 g 40 1003
Aske 3,2 g 1003
Tørstof 61,4 g 60,8 - 61,4 42 1221, 2193
Vand 38,6 g 38,6 - 39,1 42 1221, 2193
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 268 RE 1003
Retinol 247 µg 1003
beta-Caroten 128 µg 1003
D-vitamin 0,280 µg 1003
D3-vitamin 0,280 µg 1003
E-vitamin 0,740 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,740 mg 1003
K1-vitamin 1,64 µg 0,0 - 2,46 2 1655, 2193
Menaquinon 4 7,61 µg 2 2193
Menaquinon 5 0,120 µg 2 2193
Menaquinon 6 0,215 µg 2 2193
Menaquinon 7 1,87 µg 2 2193
Menaquinon 8 3,11 µg 2 2193
Menaquinon 9 5,10 µg 2 2193
Menaquinon 10 0,465 µg 2 2193
K2-vitamin 14,4 µg
K-vitamin 16,1 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0400 mg 0,02 - 0,08 T 321.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,500 mg 0,3 - 0,8 T 321.0
Niacinækvivalent 6,56 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,01 - 0,2 T 321.0
B6-vitamin 0,0800 mg 0,05 - 0,14 T 321.0
Pantotensyre 0,300 mg 0,1 - 0,7 T 321.0
Biotin 1,70 µg 0,4 - 2,3 T 321.0
Folat 20,0 µg 10 - 40 T 321.0
B12-vitamin 1,50 µg T 321.0
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg T 321.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 613 mg 421 - 916 40 1221
Kalium 120 mg T 321.0
Calcium 990 mg 870 - 1150 21 1221
Magnesium 25,0 mg T 321.0
Jern 0,400 mg T 321.0
Kobber 0,0300 mg T 321.0
Zink 4,00 mg T 321.0
Mangan 0,0590 mg 0,051 - 0,07 6 1348
Krom 0,300 µg 1538
Selen 9,50 µg 1003
Fosfor 610 mg 540 - 840 21 1221
Chlorid 947 mg 650 - 1410 40 1221
Jod 10,4 µg 11,0 6,8 - 14 5 T 148.0
Nikkel 4,00 µg 2 - 10 6 1348
Kviksølv 0,1000 µg 6 1348
Arsen 1,000 µg 6 1348
Cadmium 0,0120 µg 1538
Bly 0,550 µg 1538
Sum mineraler 3310 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose g 17 T 109.0
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,530 g 1217
D-mælkesyre 0,510 g 1217
Benzosyre 2,10 mg 0,7 - 3,5 T 321.0
Sum organiske syrer 1,04 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,989 3,6 1227
C6:0 0,629 2,29 1227
C8:0 0,410 1,49 1227
C10:0 0,909 3,31 1227
C12:0 1,129 4,11 1227
C14:0 3,216 11,7 1227
C16:0 8,600 31,3 1227
C18:0 2,937 10,6 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,410 1,49 1227
C16:1,n-7 0,629 2,29 1227
C18:1,n-9 6,453 23,4 1227
C20:1,n-11 0,330 1,2 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,599 2,18 1227
C18:3,n-3 0,220 0,8 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 18,819 68,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 7,821 28,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,819 2,98 1003
Sum fedtsyrer 27,459 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,220 0,8 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,599 2,18 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 96 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 4,404 1221
Isoleucin 1540 350 1059
Leucin 2600 590 1059
Lysin 2250 510 1059
Methionin 793 180 1059
Cystin 101 23 1059
Phenylalanin 1450 330 1059
Tyrosin 1540 350 1059
Threonin 969 220 1059
Tryptofan 388 88 1059
Valin 1890 430 1059
Arginin 881 200 1059
Histidin 793 180 1059
Alanin 881 200 1059
Asparaginsyre 1980 450 1059
Glutaminsyre 5510 1250 1059
Glycin 573 130 1059
Prolin 2950 670 1059
Serin 1590 360 1059
Sum essentielle Aminosyrer 12674,7
Sum ikke essentielle aminosyrer 15999,7
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 1 T 321.0
Serotonin 0 mg T 321.0
Cholin 15,4 mg 1 2187
Tyramin 68,4 mg 35,3 - 108 4 T 321.0
Putrescin 62,8 mg 38,7 - 99,6 4 T 321.0
Cadaverin 17,8 mg 1,6 - 40,8 4 T 321.0
Sum biogene aminer 153 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby